ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνω από 70 χιλιάδες ευρώ φυτοφάρμακα - Υπό κράτηση 72χρονος

Έφοδος της Αστυνομίας και του Τμήματος Τελωνείων

Διάταγμα κράτησης επτά ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 72χρονου για υπόθεση παράνομης εισαγωγής, απόρριψης και εκπομπής φυτοφαρμάκων λόγω αμέλειας και για αδικήματα κατά παράβαση του Νόμου περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η σύλληψη του 72χρονου έγινε χθες όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Τελωνείων και του Τμήματος Γεωργίας, διενήργησαν έρευνες βάσει δικαστικών ενταλμάτων, σε υποστατικά ιδιοκτησίας 72χρονου και 66χρονου και οι δύο από την επαρχία Πάφου, στη βάση διερεύνησης πληροφορίας για παράνομη εισαγωγή και πώληση φυτοφαρμάκων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στα υποστατικά των πιο πάνω προσώπων, εντοπίστηκαν συνολικά 50 συσκευασίες φυτοφαρμάκων, χρησιμοποιημένες και μη, καθώς επίσης, τέσσερα κιλά περίπου καπνού για τσιγάρα και 18 κούτες των 200 τσιγάρων.

Εντοπίστηκε επίσης στο αυτοκίνητο του 72χρονου, το χρηματικό ποσό των €66.200 ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε το ποσό των €4.250.

Τα καπνικά προϊόντα καθώς και το χρηματικό ποσό των €4.250 παραλήφθηκαν από το Τμήμα Τελωνείων, ενώ στον 72χρονο επιβλήθηκε εξώδικο πρόστιμο για το ποσό των €2.700.

Τα φυτοφάρμακα, των οποίων διερευνάται η προέλευση, παραλήφθηκαν από τα μέλη του Τμήματος Γεωργίας.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X