ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παιδεία: Αναστέλλεται η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών

Εν αναμονή πρωτοβουλιών

Εν αναμονή κάποιων πρωτοβουλιών που φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσουν ή να τελεσφορήσουν σήμερα, αναστάλθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί κοινή συνεδρία των Διοικητικών Συμβουλίων των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ.

Όπως δήλωσαν συντεχνιακές πηγές, δεν αποκλείεται η συνεδρία να γίνει και σήμερα και δεν αποκλείεται να γίνει και αύριο. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι όλα εξαρτώνται από τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες συντεχνιακές πηγές, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δείχνουν τη διάθεση για να βρεθεί διέξοδος στο αδιέξοδο υπό τις περιστάσεις και ότι εξαρτάται, πλέον, από την Κυβέρνηση.

Την περασμένη Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, κατά την κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ είχε αποφασιστεί όπως συνέλθουν εκ νέου σε κοινή συνεδρία σήμερα Κυριακή για λήψη των τελικών τους αποφάσεων όταν θα είχαν όλες τις πρωτοβουλίες στα χέρια τους.

Τσακωτούς σε ερωτικές περιπτύξεις σε δημόσιο χώρο στη Λευκωσία

Κατά την συνεδρία οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, των οποίων τα Διοικητικά Συμβούλια είχαν συνέλθει και σε χωριστές συνεδρίες, συζήτησαν τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών, τις πρωτοβουλίες από συντεχνίες, κόμματα και οργανωμένους γονείς, για άρση του αδιεξόδου από την κρίση στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς και τα από κοινού επόμενα βήματα τους. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, με επιστολή τους, ζήτησαν και εκ νέου παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, εκ μέρους των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι η ενότητα και η συμπόρευση των εκπαιδευτικών οργανώσεων είναι δεδομένη και οπωσδήποτε αποτελεί και απαίτηση του εκπαιδευτικού κόσμου.

«Η πρωτοφανής ενότητα αποτελεί τη δύναμη των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια προάσπισης του δημόσιου σχολείου από τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της επίσημης πλευράς, όπως αυτές εκδηλώθηκαν από τις 4 Ιουλίου 2018 και οποιεσδήποτε άλλες, πιθανόν, να επιχειρηθούν στο μέλλον», πρόσθεσε.

Άναψαν τα αίματα στη Λεμεσό - Καυγάς με ρόπαλα και μαχαίρια

Συνέχισε λέγοντας ότι «οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αξιολογώντας όλα τα δεδομένα και την όλη κατάσταση όπως αυτή έχει, μέχρι σήμερα διαμορφωθεί, μελετούν και αξιολογούν τόσο την πρόταση της ΣΕΚ όσο και άλλες πρωτοβουλίες που είναι σε εξέλιξη, με την προσδοκία, λαμβάνοντας υπόψη την εντεινόμενη κρίση στη δημόσια εκπαίδευση και την κρισιμότητα των στιγμών, να εξευρεθεί η καταλληλότερη προσωρινή διέξοδος από το αδιέξοδο και η ομαλοποίηση της κατάστασης».

«Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για έναρξη του επιβαλλόμενου θεσμικού διαλόγου για τα σημαντικά ζητήματα της Εκπαίδευσης που θα την αναβαθμίσουν ποιοτικά», συμπλήρωσε.

Ο κ. Φυλακτού είχε αναφέρει, επίσης, ότι αυτό που προσδοκούν είναι να αρχίσει κάτι ουσιαστικό, δηλαδή να αρχίσει ο διάλογος για την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, τον οποίο οι ίδιες οι εκπαιδευτικές οργανώσεις απαιτούν πρώτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X