ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων: Να κλείσουν τα σχολεία όπου εντοπίστηκαν κρούσματα

Όλα όσα αναφέρουν οι γονείς

Τα σχολεία στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, είτε ανάμεσα στους μαθητές είτε ανάμεσα στο προσωπικό να παραμείνουν κλειστά, αναφέρει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρει ότι μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε σχολεία, "εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την έντονη ανησυχία μας ως προς τη διασφάλιση πρωτίστως της υγείας των τελειόφοιτων μαθητών αλλά και τις προετοιμασίες τους μακριά από αχρείαστο άγχος που τους αποπροσανατολίζει από τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας".

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και με γνώμονα την ασφάλεια και υγεία των τελειόφοιτων μαθητών, αλλά και το απρόσκοπτο της διεξαγωγής των Παγκυπρίων Εξετάσεων, ζητούμε, σημειώνει, "όπως τα σχολεία στα οποία έχουν εντοπιστεί κρούσματα, είτε ανάμεσα στους μαθητές είτε ανάμεσα στο προσωπικό, πέρα από την αυστηρή τήρηση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου και τις απολυμάνσεις, να παραμείνουν κλειστά μέχρι την ημερομηνία λήξης μαθημάτων και να συνεχιστεί η παροχή στήριξης των τελειόφοιτων μέσω της τηλεκπαίδευσης".

Η ίδια πολιτική, επισημαίνει η Συνομοσπονδία, θα πρέπει να ισχύσει σε περίπτωση που εμφανιστούν άλλα κρούσματα σε Λύκειο ή Τεχνική Σχολή.

Ταυτόχρονα, "καλούμε όλους τους τελειόφοιτους να συμπεριφερθούν με την ανάλογη ωριμότητα και να περιορίσουν όσο γίνεται τις μετακινήσεις και τις επαφές τους αυτή την περίοδο ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο ούτε τον εαυτό τους ούτε τους συμμαθητές τους".

Η Συνομοσπονδία, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στους γονείς και στους μαθητές, παρακολουθεί με αυστηρά κριτήρια τη λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά την επάνοδο των τελειοφοίτων, απαιτεί τήρηση όλων των ενδεικνυόμενων μέτρων και θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για τη διασφάλιση της υγείας των τελειοφοίτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X