ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Από τις κατάρες των ηθικολόγων του 80, μέχρι τη σημερινή θεραπευτική ανταπόκριση

Για μια ακόμα χρονιά η 1η Δεκεμβρίου συμβολίζει την Παγκόσμια Ημέρα της προφύλαξης από τη νόσο του Aids, που διανύει σχεδόν 50 χρόνια ύπαρξής του στην ανθρώπινη ζωή. Από τις κατάρες των ηθικολόγων του 80, μέχρι τη σημερινή θεραπευτική ανταπόκριση που με αισιοδοξία και θετικό προβληματισμό σώζει τους πάσχοντες, τo Aids εξακολουθεί να παίζει κυρίαρχο ρόλο στη σεξουαλική μας ζωή και την ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση και πληροφόρηση γύρω από αυτό. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν φτάνει μόνο σήμερα να μιλάμε γι αυτό, δεδομένου ότι έχουμε αφενός καλύτερη ιατρική και θεραπευτική εικόνα, αλλά αφετέρου τα κρούσματα δεν μειώνονται και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν μέσα στον εφιάλτη μιας χρόνιας νόσου με πολλά πρόσωπα και πολλούς αποδέκτες. Η χαρά του σεξ και ο έρωτας είναι τα πιο δυναμικά και σταθερά αξιώματα της ανθρώπινης ζωής, που δεν πρέπει να απειλούνται από το φόβο και την κατάρα του Aids και ασφαλώς να μην τρομολαγνούμε ως ηθική - ανήθικη τη σεξουαλική ασυδοσία, την έλλειψη προφύλαξης και κυρίως τον αυτοσεβασμό και την αγάπη για τον ερωτικό μου σύντροφο.

Η ημέρα αυτή ας μπει μες τα μυαλά μας ως μια καθημερινή μέρα που το σεξ εκφράζεται, λειτουργεί και υπάρχει, ενώ βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η σεξουαλική αγωγή και η φροντίδα της υγείας δεν μπορούν να διαπραγματευτούν το σεξουαλικό πάθος, το στιγμιαίο σεξ και το φόβο που έρχεται ως απόρροια της λογικής επικράτησης του «τι έκανα;». Το προφυλακτικό στην τσέπη μου δεν φτάνει για να χρησιμοποιηθεί στην εικόνα του θολωμένου μου μυαλού όταν μπροστά στην απόλυτη ηδονή και απόλαυση ξεχνιέται στην τσέπη του παντελονιού και φυσικά δεν μιλάει από μόνο του για να μου πει «βάλε με». Και η γυναίκα που δεν το ζητάει και αφήνει έναν άνδρα που τον θέλει να μπει μέσα της χωρίς προφυλακτικό παρασυρμένη από την ηδονή ή φοβισμένη από τη δειλία της να το ζητήσει, στην πραγματικότητα δεν αγαπάει τον εαυτό της και ούτε σέβεται το σύντροφό της.

Σήμερα 1η Δεκεμβρίου δεν κλαίμε για το Aids, αλλά γιορτάζουμε την ανάγκη της ωριμότητας και τη γνώση που η συστηματική εκπαίδευση γονιών και παιδιών μας επιτρέπει να βλέπουμε την αλήθεια που δίνει ζωή, υγεία και πάνω απ' όλα αγάπη και φροντίδα του εαυτού μας. Αυτό το αφιερώνω στην πολιτεία που πρέπει να μάθει να αγαπάει τον πολίτη της και να του θυμίζει συστηματικά ότι το μεγαλύτερο αγαθό της ζωής είναι η υγεία που έρχεται μέσα από την παιδεία και την αγωγή ώστε το αποτέλεσμα να είναι η συμμόρφωση η αυτοεκτίμηση και η προσωπική ελευθερία του καθενός που δεν οριοθετείται με την εγκράτεια , τους αφορισμούς, τις κατάρες και τη μοιρολατρεία. Θέλω να ξέρω ότι ενός λεπτού σεξουαλικής επαφής δεν απειλεί τη ζωή μου και την υγεία μου, εάν γνωρίζω ότι «εσένα που θέλω» μπορώ να σε ξαναδιεκδικήσω και όταν ξανασυναντηθούμε να είμαστε τόσο υγιείς όπως και όταν γνωριστήκαμε. Χρόνια πολλά στην σεξουαλική μας ζωή και ας κάνουμε το Aids κάθε μέρα περισσότερο παρελθόν και ανάμνηση των ιατρικών πεπραγμένων. Αυτό ανήκει σε όλους μας, το αξίζουμε όλοι μας και πρέπει κάθε μέρα να το προσπαθούμε και να το διεκδικούμε.

Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας Θάνου Ασκητή

Αθαλάσσας 62, Στρόβολος, Λευκωσία

Τηλ.: 22459555

www.askitis-cy.com

Δωρεάν Συμβουλευτική Γραμμή Σεξουαλικής Υγείας

Δευτέρα-Παρασκευή 12.00-16.00

Τηλέφωνο 77.77.28.77

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X