ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος: Χειροπέδες στο διακινητή των μεταναστών

Εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 39χρονου

Διάταγμα οκταήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, εναντίον 39χρονου, που συνελήφθη χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, λαθρεμπόριο μεταναστών δια θαλάσσης και μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές ή υπερφορτωμένο σκάφος.

Ο 39χρονος συνελήφθη χθες, μετά τον εντοπισμό δέκα μεταναστών στην επαρχία Πάφου. Οι μετανάστες είχαν αφιχθεί στην Κύπρο, με βάρκα, η οποία είχε προσαράξει σε περιοχή του Ακάμα. Γύρω στις 8π.μ. χθες εντοπίστηκαν στην περιοχή των Λουτρών της Αφροδίτης και οδηγήθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Πόλης Χρυσοχούς, για εξακρίβωση των συνθηκών άφιξής τους στην Κύπρο. Η βάρκα στην οποία επέβαιναν εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από την Αστυνομία.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του 39χρονου, βάσει της οποίας εκδόθηκε εναντίον του δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση.

Σήμερα, ο 39χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, γα έκδοση διατάγματος κράτησής του. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό του αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του διάταγμα οκταήμερης κράτησης.

Οι υπόλοιποι εννιά μετανάστες, μετά το τέλος των εξετάσεων, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοκκινοτριμιθιά.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πόλης Χρυσοχούς και το ΤΑΕ Πάφου διερευνούν την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X