ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος - Προσφέρθηκαν να του «χρωματίσουν» πλαστά χαρτονομίσματα

Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατοχής και προμήθειας αντικειμένων για παραχάραξη νομισμάτων, πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Τα αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, 2019, στην επαρχία Πάφου και την υπόθεση κατήγγειλε στην Αστυνομία το παραπονούμενο πρόσωπο χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ύποπτος προσέγγισε και ανάφερε στο παραπονούμενο πρόσωπο ότι ασχολείται με τα κτηματικά και τον κατασκευαστικό τομέα και του πρότεινε να του πωλήσει ένα χωράφι. Του πρότεινε επίσης να έχουν περαιτέρω συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Αφού ο ύποπτος κατάφερε έτσι να αποσπάσει χρηματικό ποσό από το παραπονούμενο πρόσωπο, υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. Ωστόσο, αντί των χρημάτων, έδωσε στο παραπονούμενο πρόσωπο δέσμες από χαρτιά στο σχήμα χαρτονομισμάτων, λέγοντας του ότι θα χρωμάτιζε τα χαρτιά ώστε να μοιάζουν με χαρτονομίσματα.

Το παραπονούμενο πρόσωπο προσέγγισαν περί τα τέλη του Αυγούστου, δύο άλλα πρόσωπα, τα οποία προσφέρθηκαν, έναντι χρηματικού ποσού, να χρωματίσουν τα εν λόγω χαρτιά, μετατρέποντας τα σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Μετά την καταγγελία χθες, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις και πρόκυψε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων, ενώ σύμφωνα με την υπό διερεύνηση μαρτυρία, ο ένας από τους δύο ύποπτους είχε πρόσφατα χρησιμοποιήσει διαβατήριο το οποίο πιστεύεται ότι είναι πλαστό.

Εναντίον των δύο υπόπτων εξασφαλίστηκαν Δικαστικά εντάλματα σύλληψης και αφού αυτοί εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ από τα μέλη της Αστυνομίας.

Οι δύο τους τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X