ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάφος: Πωλούσε «μαϊμού» αγγεία και θησαύριζε

Υπό κράτηση ο 44χρονος

Πρόσωπο ηλικίας 44χρόνων, το οποίο είχε συλληφθεί για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε διάταγμα πενθήμερης κράτησής του. 

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Νωρίτερα: 

Καταγγέλθηκε στις 2/10/2018 στην Αστυνομία από κάτοικο της επαρχίας Πάφου ότι, μεταξύ των ημερομηνιών κατά τον Ιούλιο, 2018, 44χρονος από την επαρχία Πάφου, του πώλησε 11 πήλινα αγγεία τα οποία σύμφωνα με την καταγγελία, αυτός του είχε αναφέρει ότι πρόκειται για αρχαία ελληνικά αντικείμενα, τα οποία χρονολογούνται στο 300-400Π.Χ.

Ο παραπονούμενος, έδωσε στον 44χρονο το χρηματικό ποσό των €59,800 για την αγορά των πήλινων αγγείων.

 Σκυλιά επιτέθηκαν σε γυναίκα στη Λευκωσία

Στη συνέχεια, ηγέρθησαν υπόνοιες στον παραπονούμενο όσο αφορά την γνησιότητα των αγγείων και προχώρησε σε έλεγχό τους από ιδιώτη ο οποίος αφού εξέτασε επιστημονικώς πέντε από τα αγγεία, διαπίστωσε ότι αυτά ήταν απομιμήσεις αφού η ηλικία τους είναι κάτω των 100 χρόνων.

 Έκρηξη χειροβομβίδας σε οικία γυναίκας στη Λεμεσό


Όλα τα αγγεία παραλήφθηκαν από την Αστυνομία και στη συνέχεια εξετάστηκαν από λειτουργό του Τμήματος Αρχαιοτήτων, όπου διαπιστώθηκε επίσης ότι αυτά είναι απομιμήσεις αρχαίων αγγείων.

Εναντίον του 44χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου συνελήφθη γύρω στις 6 χθες το απόγευμα και τέθηκε υπό κράτηση.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X