ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ορατότης μηδέν», υπερχείλιση χειμάρρου και φρέσκο χιόνι (Pics, Vids)

Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και κυριολεκτικά

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν οι βαριές βροχοπτώσεις που σημειώνονταν από νωρίς το πρωί σε πολλές περιοχές της Κύπρου, με την Αστυνομία να εκδίδει την μια ανακοίνωση μετά την άλλη, είτε για κλειστούς δρόμους λόγω κατολισθήσεων, είτε για σχεδόν μηδενική ορατότητα, είτε για συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα. Την ίδια ώρα, στην επαρχία Λεμεσού, υπερχείλισε χείμαρρος κλείνοντας δρόμο. Παρ' όλ' αυτά, στο Τρόοδος έπεσε φρέσκο χιόνι, ενισχύοντας το μαγευτικό χειμερινό σκηνικό που έχει στηθεί εδώ και καιρό.

«Καλημέρα» με προβλήματα

Από νωρίς το πρωί, είχε κλείσει ο αυτοκινητόδρομος Πάφου-Λεμεσού, λόγω κατολισθήσεων οι δύο λωρίδες του αυτοκινητόδρομου από το ύψος της εξόδου Πισσουρίου μέχρι την έξοδο Αυδήμου, έχουν κλείσει για την τροχαία κίνηση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται μέσω των εξόδων Πισσουρίου και Αυδήμου προς τον παλιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό.


Κλειστό για όλο το Σ/κ τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού


Περιορισμένη ορατότητα

Εξάλλου, λόγω έντονης βροχόπτωσης, στην περιοχή του αυτοκινητόδρμου Κοφίνου - Λάρνακας και Λευκωσίας - Λεμεσού, στο ύψος των περιοχών Σκαρίνου και Κακορατζιάς, η ορατότητα, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατέστη πολύ περιορισμένη, ενώ στο οδόστρωμα των δρόμων συσσωρεύθηκε μεγάλη ποσότητα νερού, καθιστώντας τους εξαιρετικά ολισθηρούς και επικίνδυνους.

Δείτε βίντεο από τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας, που εξασφαλίσαμε με την βοήθεια του ερασιτέχνη μετεωρολόγου, Τάσου Ιεροδιακόνου:

Ακόμα ένα βίντεο που εξασφαλίσαμε με την βοήθεια του κ. Ιεροδιακόνου, αυτή την φορά από την περιοχή της Αραδίππου, όπου επίσης σημειώθηκε έντονη βροχόπτωση:

Υπερχείλισε χείμαρρος στην Λεμεσό

Πέρα από τον αυτοκινητόδρομο, προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε επαρχιακούς δρόμους, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων. Όπως αναφέρει συμπολίτης μας στην λεζάντα που συνοδεύει την σχετική φωτογραφία που ανήρτησε στην ομάδα «Καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο», ο ποταμός Άμαθος, μεταξύ Μουταγιάκας και Γερμασόγειας κατέβηκε ορμητικός, περνώντας πάνω από το οδόστρωμα:

 

Κλείνοντας όμορφα...

Ως επίλογο, μετά την αναφορά στα προβλήματα που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, επιλέξαμε τις μαγευτικές φωτογραφίες που φτάνουν από το Τρόοδος, καθώς νέα χιονόπτωση σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες, προσθέτοντας στο όμορφο σκηνικό που στήθηκε στις ορεινές περιοχές τους τελευταίους μήνες.

Φωτογραφίες από «Καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο»

Ανάλογες εικόνες δημοσιοποίησε και το Τμήμα Δασών:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X