ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομαδικός τάφος σκύλων στη Λευκωσία - Τα βασάνισαν

Η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Ομαδικός τάφος σκύλων εντοπίστηκε σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Αυτούσια η ανακοίνωση

 

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκε για την εύρεση ομαδικού τάφου σκύλων σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Τα ζωντανά όχι μόνο θανατώθηκαν, αλλά βασανίστηκαν και κακοποιήθηκαν πριν το τραγικό τους τέλος.

Είναι γι’ αυτά τα περιστατικά που εδώ και χρόνια φωνάζαμε και καλούσαμε τους αρμόδιους να δημιουργήσουν επιτέλους την «Αστυνομία των Ζώων». Αντί όμως να δημιουργηθεί ένα φιλοζωικό σώμα με αστυνομικές εξουσίες - που να ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα φαινόμενα βάρβαρης μεταχείρισης των ζώων - η Κυβέρνηση αρκέστηκε σε ημίμετρα, μετονομάζοντας ένα αριθμό αστυνομικών που ήδη είχαν αναλάβει ως επιπρόσθετο καθήκον τις καταγγελίες για κακομεταχείριση ζώων.

Από την πλευρά μας καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις πράξεις. Είναι καιρός να εφαρμόζονται παραδειγματικά εξώδικα στους παραβάτες και η δίωξη τους να είναι άμεση. Καλούμε την Αστυνομία να εξετάσει άμεσα το νέο περιστατικό κακοποίησης και θανάτωσης ζώων και να φέρει τον δράστη ή τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X