ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομαδικός Βιασμός: Ενώπιον του Δικαστηρίου αύριο οι επτά από τους 12 Ισραηλινοί

Αναμένεται ότι και η αυριανή δικαστική διαδικασία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου θα παρουσιαστούν αύριο οι επτά από τους 12 νεαρούς από το Ισραήλ, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη βιασμού και βιασμού εναντίον 19χρονης Βρετανίδας, που διενεργήθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης 17 του μήνα, στην Αγία Νάπα.

Οι 12 νεαροί ηλικίας από 15,5 μέχρι και 18 χρόνων, συνελήφθηκαν ύστερα από την καταγγελία της Βρετανίδας στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία 30 περίπου λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουλίου, έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από 12 νεαρούς από το Ισραήλ, σε δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διαμένει.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέντε από τους 12 νεαρούς αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το απόγευμα, αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε εναντίον τους. Οι υπόλοιποι επτά θα οδηγηθούν αύριο στις 10.30 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους.

Αναμένεται ότι και η αυριανή δικαστική διαδικασία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού ο ανήλικος Ισραηλινός ηλικίας 15μιση χρόνων δεν αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω ακριβώς του ανήλικου, η διαδικασία προσωποκράτησης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, που διεξήχθη στις 18 Ιουλίου, διενεργήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ύστερα από αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και με τη σύμφωνο γνώμη των συνηγόρων υπεράσπισης των υπόπτων.

Σημειώνεται ότι μετά την καταγγελία της 19χρονης και την έναρξη διερεύνησης της υπόθεσης, οι 12 νεαροί και η παραπονούμενη εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και σύμφωνα με την Αστυνομία δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ουσιαστικό στα σώματα τους.

Πληροφορίες της Αστυνομίας αναφέρουν ότι δύο από τους υπόπτους παραδέχθηκαν προφορικά ότι ήρθαν σε συνουσία με τη κοπέλα, ενώ ορισμένοι από αυτούς βιντεογραφούσαν τη σκηνή και κάποιοι άλλοι δεν βρίσκονταν καν στο ίδιο δωμάτιο.

Οι Ισραηλινοί ανακρίθηκαν επανειλημμένως από την ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA από τους υπόπτους και την παραπονούμενη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X