ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι Οικολόγοι προειδοποιούν: Θανατηφόρο εμβόλιο σε δέντρα

Δείτε φωτογραφίες από τον δηλητηριασμένο κορμό

Μέσα από ανακοίνωση ενημερώνει και πληροφορεί το κίνημα Οικολόγων για κακόβουλη χορήγηση θανατηφόρου εμβολίου με δηλητήριο σε δέντρα στην κοινότητα Αλαμινού. Καλούν τις αρχές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές για αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Αυτούσια η ανακοίνωση των Οικολόγων:  

Εγκληματικά στοιχεία εφάρμοσαν την γνωστή μέθοδο κακόβουλης ζημιάς σε δέντρα μέσω της χορήγησης δηλητηρίου από τρύπα στον κορμό του δέντρου.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στην Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το περιστατικό καταγράφηκε την περασμένη βδομάδα στην κοινότητα του Αλαμινού.

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε και ο αστυνομικός σταθμός στην Κοφίνου μετά από καταγγελία στην οποία προέβη ο Κοινοτάρχης Αλαμινού, έγινε εμβολιασμός δέντρων με φάρμακο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε επίσης και ανώτερος λειτουργός του δασονομείου Λάρνακας. Δυστυχώς ουδείς μπορεί να διασώσει τα δέντρα μετά την δηλητηρίαση τους.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει τέτοιου είδους πράξεις που στρέφονται ενάντια στο περιβάλλον και γίνονται για αλλότριους σκοπούς. Καλεί τις αρμόδιες αρχές να επαγρυπνούν προς αποφυγή παρόμοιων περιστατικών ως επίσης και το κοινοτικό συμβούλιο Αλαμινού να προχωρήσει άμεσα σε δεντροφύτευση στα σημεία όπου δηλητηριάστηκαν και ξέραναν αδίκως τα δέντρα.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X