ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι μεγαλύτερες πλατφόρμες διακίνησης «ερωτικού» υλικού εδρεύουν στην Κύπρο

Τι συζήτησε η επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής

Στέλιος Ξιουρής

Άλλη μια διφορούμενη πρωτιά κατέχει η χώρα μας αφού εδρεύουν οι ισχυρότερες και διασημότερες πλατφόρμες διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Προς τούτο και για να ρυθμιστεί η εν λόγω λειτουργία συζητείται στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής σχετική εναρμονιστική οδηγία που θα προσφέρει την δυνατότητα στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης να ρυθμίζει την εν λόγω δράση.

Εξάλλου στα ίδια πλαίσια εκσυγχρονίζεται η νομοθεσία για την λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και ενισχύονται οι πρόνοιες για προστασία των ευάλωτων ομάδων, των ανηλίκων και άλλων ομάδων του πληθυσμού.

Η επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, συζήτησε δύο εναρμονιστικά νομοσχέδια, τα οποία να σημειωθεί υπήρχε υποχρέωση να υιοθετηθούν από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άριστος Δαμιανού ανέφερε ότι προνοούνται μεταξύ άλλων:

• Ενίσχυση του ρόλου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης, η οποία θα έχει την ευθύνη εφαρμογής των προνοιών της νομοθεσίας. Επίσης θα έχει την ευθύνη για τις πλατφόρμες εκπομπής βίντεο.

• Καθιερώνονται αυστηρές πρόνοιες για προστασία των ανηλίκων.

• Θεσπίζονται αυστηρές πρόνοιες και για αποτροπή φαινομένων ρητορικής μίσους.

• Προωθούνται νέοι κανονισμοί για την ποιότητα των εκπομπών ραδιοτηλεοπτικού σήματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου επεσήμανε ότι η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης θα αναλάβει την ευθύνη εποπτείας και εφαρμογής της νομοθεσίας. Σημείωσε ωστόσο ότι δεν πρέπει να καταστεί στόχος για την Αρχή η επιβολή προστίμων, αλλά η εποπτεία και η εφαρμογή μέτρων για προστασία κυρίως των ευάλωτων ομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X