ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΟΕΛΜΕΚ: Καταθέτει τις θέσεις της για το Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης

Πρέπει να βελτιωθεί το υφιστάμενο σύστημα

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ στη σημερινή συνεδρία του κατέληξε σε πλαίσιο θέσεων για το θέμα της Αξιολόγησης του Μαθητή και εξουσιοδότησε τη Γραμματεία να συζητήσει με εμπλεκόμενους φορείς (ΟΛΤΕΚ, Οργανωμένους Γονείς και Μαθητές) αυτές τις θέσεις, με στόχο να διαμορφωθεί κοινή, αν αυτό είναι εφικτό, πρόταση για το θέμα της αξιολόγησης του μαθητή, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Γιάννος Σωκράτους, μετά το πέρας της πολύωρης σημερινής συνεδρίας του Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ.

«Εμείς θα προσέλθουμε στη αυριανή συνάντηση στο ΥΠΠ για να καταθέσουμε θέσεις, απόψεις, παρατηρήσεις επί της πρότασης που μας παρουσιάστηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2018, σε σχέση με το Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης του/της μαθητή/-τριας, ενώ εντός της ερχόμενης βδομάδας θα προγραμματιστούν συναντήσεις με την ηγεσία της ΟΛΤΕΚ, τους Οργανωμένους Γονείς και Μαθητές, με στόχο τη διαμόρφωση κοινής πρότασης», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν αποδέχεται τις εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων και τα παρεπόμενά τους (κλείσιμο σχολείων για τους/τις μαθητές/-τριες για μεγάλο χρονικό διάστημα, τραγική συρρίκνωση του διδακτικού χρόνου, διπλή εξεταστική περίοδο κ.λπ.).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σωκράτους ανέφερε ότι στο πλαίσιο της συνεδρίας του σημερινού Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΕΛΜΕΚ έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος, στο πλαίσιο του οποίου, όπως συμβαίνει κάθε φορά που συζητούνται κορυφαία ζητήματα, σε οποιοδήποτε επίπεδο, παρουσιάστηκαν συγκλίσεις αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις.

«Ωστόσο, ήταν κοινή η πεποίθηση ότι πρέπει επιτέλους να βελτιωθεί το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης του/της μαθητή/-τριας και ότι όλοι επικεντρωνόμαστε στην επίτευξη αυτού του στόχου», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει ότι το ΚΔΣ της Οργάνωσης στη σημερινή συνεδρία του διαμόρφωσε πλαίσιο θέσεων για συζήτηση του θέματος της αξιολόγησης του/της μαθητή/-τριας.

Σημειώνει ότι με βάση το συγκεκριμένο πλαίσιο θέσεων, η Οργάνωση θα επιδιώξει τον διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε αφενός να βελτιωθεί το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης του/της μαθητή/-τριας και αφετέρου να αποτραπεί η εφαρμογή των εξετάσεων τετραμήνων, για τους λόγους που έχουν επανειλημμένως αναφερθεί.

Αναφέρει, επίσης, ότι ενώ η ΟΕΛΜΕΚ προσέρχεται στον θεσμικό διάλογο για το σύνολο των εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων με ολοκληρωμένες θέσεις και με εποικοδομητική διάθεση, εντούτοις διαπιστώνεται απαράδεκτη κωλυσιεργία και καθυστέρηση, από την πλευρά της εργοδοσίας, με αποτέλεσμα να έχει ήδη εκπνεύσει το πρώτο χρονοδιάγραμμα, που η ίδια η Κυβέρνηση είχε θέσει για ολοκλήρωση του διαλόγου (τέλη Δεκεμβρίου 2018) και σύντομα να εκπνέει (τέλη Ιανουαρίου 2019) και το δεύτερο.

Γι’ αυτό τον λόγο, συνεχίζει η ΟΕΛΜΕΚ στην ανακοίνωση της, το Κ.Δ.Σ. της Οργάνωσης δηλώνει ρητά ότι, αν δεν ολοκληρωθεί και καταλήξει σύντομα σε συμφωνία ο θεσμικός διάλογος για τα θέματα που είναι ανοικτά στη ΜΕΠΕΥ, η Οργάνωση θα απέχει από τη συζήτηση οποιουδήποτε θέματος, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της αξιολόγησης του/της μαθητή/-τριας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X