ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Αθώος οδηγός φορτηγού που χτύπησε μοτοσυκλετιστή

Η απόφαση από το Ανώτατο

Στο Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώθηκε η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, για υπόθεση τροχαίου ατυχήματος, που αθώωνε οδηγό φορτηγού που συγκρούστηκε με μοτοσυκλετιστή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τον Σεπτέμβριο του 2014, καταδίκασε επαγγελματία οδηγό φορτηγού οχήματος για το αδίκημα της παράλειψης συμμόρφωσης σε σήμα τροχαίας, ενώ αθωώθηκε αναφορικά με το αδίκημα της αμελούς οδήγησης το οποίο και προέβλεπε ποινή φυλάκισης.

Η υπόθεση βρέθηκε ενώπιον του Ανωτάτου μετά την έφεση της απόφασης από την Νομική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο οδηγός του φορτηγού επιχείρησε στροφή προς τα δεξιά από σημείο του δρόμου που δεν εδικαιούτο, καθώς η γραμμή ήταν συνεχόμενη και απέναντί του είχε εντοπίσει μοτοσικλετιστή στα 120 μέτρα. Ωστόσο, η μοτοσυκλέτα ανέπτυξε απότομα ταχύτητα. Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο οδηγός του φορτηγού είχε ακούσει τον θόρυβο των φρένων. Την μαρτυρία του οδηγού ενίσχυε η μαρτυρία του μέλους της Αστυνομίας, που εξέταση την υπόθεση του τροχαίου.

Το πρωτόδικο δικαστήριο αποδέχθηκε ότι η τροχαία σύγκρουση έγινε μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που ο οδηγός της μοτοσικλέτας ανέπτυξε ταχύτητα και η σύγκρουση ήταν βίαιη. Σημειώνεται ότι ο μοτοσυκλετιστής δεν ήταν σε θέση να καταθέσει εξαιτίας του πολυτραυματισμού του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X