ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οδήγηση και κακοκαιρία; Τα 12 πράγματα που πρέπει να κάνεις

Συμβουλές από την Αστυνομία

Η οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους, κάτω από βροχερές καιρικές συνθήκες, κρύβει πολλές παγίδες και κινδύνους γι’ αυτό οι οδηγοί οχημάτων πρέπει να είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και απόλυτα συγκεντρωμένοι στο δρόμο, αφού η βροχή αυξάνει την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.


Ήπιε τα ποτά της, έκανε κοκαΐνη και πάτησε γκάζι στον δρόμο Λάρνακας - Λεμεσού


 Με αφορμή τις βροχερές καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου, αναφέρονται πιο κάτω κάποια μέτρα ασφάλειας που πρέπει να λαμβάνουμε κατά τις διακινήσεις μας στους δρόμους:

1. Πριν αναχωρήσουμε βεβαιωνόμαστε ότι οι υαλοκαθαριστήρες του οχήματος μας δεν έχουν φθαρεί και ότι υπάρχει αρκετό νερό στο δοχείο για το πλύσιμο του ανεμοθώρακα.

2. Βεβαιωνόμαστε ότι τα ελαστικά του οχήματος μας έχουν τόσο το προβλεπόμενο βάθος στις αυλακώσεις του πέλματος, όσο και τη σωστή πίεση, αφού αυτά συμβάλλουν στην καλύτερη πρόσφυση στο οδόστρωμα και στην αποφυγή της πλαγιολίσθησης και της υδρολίσθησης.

3. Ελέγχουμε ότι τα φώτα πορείας, τα πίσω φώτα, τα φώτα φρένων και οι πορτοκαλί δείκτες πορείας (φλας) του οχήματος μας λειτουργούν κανονικά, ώστε να είμαστε ευδιάκριτοι στους άλλους διερχόμενους οδηγούς.


«Ήρθε το τέλος μας» (vid)


4. Κατά την οδήγηση ανάβουμε τα φώτα πορείας και οδηγούμε με προσοχή για όσο διαρκεί η περιορισμένη ορατότητα.

5. Τα κλειστά παράθυρα κατά τη διάρκεια της βροχής οδηγούν γρήγορα στο θάμπωμα των τζαμιών. Χρησιμοποιούμε το σύστημα κλιματισμού – αέρα, για το καθάρισμα των τζαμιών.

6. Σε κατοικημένες περιοχές, επιδεικνύουμε ιδιαίτερη προσοχή στους πεζούς που κινούνται ή περιμένουν σε πεζοδρόμιο. Όταν περνούμε από σημεία όπου κινούνται πεζοί στο οδικό δίκτυο, ελαττώνουμε ταχύτητα.

7. Γενικότερα σε βροχερές καιρικές συνθήκες μειώνουμε ταχύτητα, αφού η οδήγηση με ελαττωμένη ταχύτητα επιτρέπει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια επαφή του πέλματος των ελαστικών του οχήματος με το δρόμο, πράγμα που οδηγεί σε καλύτερη πρόσφυση.

8. Διατηρούμε μεγαλύτερη απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.


Οδηγοί Προσοχή! Κλειστοί και επικίνδυνοι δρόμοι - Έντονα καιρικά φαινόμενα (vid)


9. Στη βροχή το προσπέρασμα άλλων οχημάτων απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή, διότι ο υπολογισμός της ταχύτητας των άλλων αυτοκινήτων είναι πιο δύσκολος και η απότομη αλλαγή λωρίδας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου μας.

10. Αποφεύγουμε να περνούμε μέσα από νερά που κινούνται ή έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα.

11. Για τις διακινήσεις μας στις ορεινές περιοχές, όπου σημειώνεται χιονόπτωση, είναι καλό να χρησιμοποιούμε οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή διαφορετικά να έχουμε στον αποθηκευτικό χώρο του οχήματος μας αντιολισθητικές αλυσίδες, για χρήση τους όποτε χρειαστεί.

12. Πριν από κάθε μετακίνησή μας, μπορούμε να ενημερωνόμαστε για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Σχετική ενημέρωση δίνεται στην κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X