ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο τοξοβόλος που στοχεύει με τα μάτια της ψυχής (vid)

Η βράβευση στα Τράπεζα Κύπρου Man Of The Year Awards που συγκίνησε

Υπάρχουν στιγμές που οφείλεις να υποκλιθείς μπροστά στο μεγαλείο κάποιων ανθρώπων. Μια τέτοια στιγμή ήταν και η βράβευση του πρώτου τυφλού Κύπριου τοξοβόλου, Χρίστου Μισού, ως άντρας της χρονιάς στην κατηγορία «άντρας που μας ενέπνευσε».

Και πώς να μην σε εμπνέει ένας τέτοιος άνθρωπος που πάρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει δείχνει ότι η ζωή είναι μια μάχη που δεν μπορείς να εγκαταλείψεις ποτέ. Αυτό ήταν άλλωστε το μήνυμα που έστειλε κατά την βράβευση του αφού μεταξύ άλλων είπε, «Όσο ζω αγωνίζομαι». Το βραβείο του ο Χρίστος Μισός το αφιέρωσε στους αείμνηστους γονείς του ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστεί τα άτομα που βρίσκονται δίπλα του.

Λίγα λόγια για τον Xρίστο Μισό

Ο πρώτος Κύπριος τυφλός τοξοβόλος που στοχεύει με τα μάτια της ψυχής του παραδίδοντας μαθήματα ζωής. Τον περασμένο Αύγουστο συμμετείχε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Παρα-Τοξοβολίας, όπου κατάφερε να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο κάνοντάς μας περήφανους.

Σε ηλικία 31 ετών, διαγνώσθηκε με το σύνδρομο Αδαμαντιάδη-Bechet, ένα αυτοάνοσο νόσημα το οποίο δημιουργείται από το άγχος, το στρες και την κόπωση. Τρία χρόνια αργότερα, το 2014, έχασε εντελώς την όρασή του. Λύγισε, όμως σηκώθηκε ξανά στα πόδια του για να αποδείξει ότι μετά το «σκοτάδι» ο καθένας βρίσκει το δικό του «φως».

Εγγράφηκε στη Σχολή Τυφλών και σύντομα άρχισε να ασχολείται με το άθλημα της τοξοβολίας με προπονητή τον Ανδρέα Ονουφρίου. Το ένστικτό του, η σκληρή δουλειά, η θέληση, η επιμονή και το πάθος ανταμείβονται και ο ίδιος ανακάλυψε ότι έκρυβε δυνάμεις μέσα του που ποτέ δεν γνώριζε. «Καθημερινά, ο καθένας από εμάς σε κάτι πληγώνεται, σε κάτι αδικείται, από κάτι χάνει. Ώσπου αναπνέουμε δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε» είναι το μήνυμα του Χρίστου σε όλους.

Δείτε το βίντεο από την βραβευσή: 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X