ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ταξιτζής, ο αξιωματικός της Ε.Φ, η κοκαΐνη και η εμπορία

ΥΚΑΝ: Σοβαρή υπόθεση

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες εναντίον δύο ατόμων ηλικίας 49 και 40 χρόνων από τη Λεμεσό, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης προμήθειας ναρκωτικών από άλλο πρόσωπο, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και παράνομης κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο, δηλαδή ποσότητας ενός κιλού και 300 γραμμαρίων κοκαϊνης, αδίκημα που διαπράχθηκε στις 6 Αυγούστου 2018.

Νωρίτερα: 

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) εκτιμά ότι βρίσκεται ενώπιον μιας σοβαρής υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης είπε ότι χθες εξελίχθηκαν δύο σημαντικές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, και για την πρώτη υπόθεση είπε ότι "εκτιμάται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών".

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην πρώτη υπόθεση η αστυνομία κατείχε πληροφορία ότι συγκεκριμένο άτομο από τη Λεμεσό 49 ετών θα διακινούσε ναρκωτικά. Ως εκ τούτου το άτομο τέθηκε υπό παρακολούθηση και το όχημα που οδηγούσε ανακόπηκε για έρευνα στο δρόμο στην περιοχή Δρομολαξιάς- Μενεού παρά τα φώτα τροχαίας.

Διαβάστε επίσης: Λεμεσιανός οδηγός ταξί έκανε κούρσες μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης

Σημειώνεται ότι το πρόσωπο αυτό θεάθηκε προηγουμένως να παραλαμβάνει πάνω από σκυβαλαποθήκη μια νάιλον τσάντα και να την τοποθετεί στο πίσω μέρος του καθίσματος.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκε τσάντα εντός της οποίας υπήρχε χάρτινο πακέτο που περιείχε άσπρη σκόνη, κοκαΐνη, μικτού βάρους ενός κιλού και 300 γραμμαρίων.

Ο 49χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Προέβη σε ορισμένους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Ο κ. Σεργίδης ανέφερε ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία για δεύτερο άτομο από τη Λεμεσό, 40 ετών, γνωστό στην ΥΚΑΝ το οποίο και συνελήφθη.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος στις οικίες των δύο συλληφθέντων. Στην οικία του 49χρονου ανευρέθηκαν διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων το ποσό των 2,900 ευρώ, ενώ στην οικία του 40χρονου ανευρέθηκαν επίσης διάφορα τεκμήρια μεταξύ των οποίων το ποσό των 22,730 ευρώ. Ο 40χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και προέβη σε ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται από την αστυνομία.

«Εκτιμάται ότι πρόκειται για σοβαρή υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και εγκληματικής ομάδας η οποία διοχέτευε ναρκωτικά στην αγορά των χρηστών» είπε ο κ. Σεργίδης και πρόσθεσε ότι θα παραπεμφθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου για αίτηση οκταήμερης προσωποκράτησης.

Η δεύτερη σημαντική υπόθεση αφορά ανακοπή αυτοκινήτου για έλεγχο στα Κονιά στην Πάφο, το οποίο οδηγούσε άτομο 44 ετών από τη Λευκωσία.

Όπως είπε ο κ. Σεργίδης, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημά του ανεβρέθηκε στο χώρο αποσκευών ένα νάιλον σακούλι, εντός του οποίου υπήρχαν 3 κιλά και 210 γρ. κάνναβη. Ο 44χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σεργίδης αναφέρθηκε και σε μια άλλη υπόθεση χθες που αφορά στρατιωτικό.

Διαβάστε επίσης: Τσάκωσαν Αξιωματικό της Ε.Φ με αναβολικά και κοκαΐνη

Όπως είπε, βάσει δικαστικού εντάλματος διερευνήθηκε 46χρονος από τη Λευκωσία, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς.

Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν 1,3 γραμμάρια κοκαΐνης, 51 φιαλίδια και δύο χάπια με αναβολικά, ένα κομμάτι γυαλί στο οποίο υπήρχαν ίχνη κοκαίνης, δύο σκληροί δίσκοι, δύο φορητοί υπολογιστές. Διαπιστώθηκε επίσης ότι υπήρχε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που κατέγραφε σε δημόσιο χώρο και ειδοποιήθηκε το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας.

Η ΥΚΑΝ διερευνά τα αδικήματα των ναρκωτικών και το ΤΑΕ Λευκωσίας το αδίκημα του περί επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων νόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση