ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκληρή απάντηση από ΠΙΣ

«Οποιοσδήποτε διαθέτει στοιχεία με ψευδείς κατηγορήσεις αδειών να τα καταθέσει»

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλεί οποιονδήποτε διαθέτει στοιχεία που εκ πρώτης όψεως τεκμηριώνουν καταγγελία σχετικά με ψευδείς χορηγήσεις αδειών να τα καταθέσει.

Σε ανακοίνωση του σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ψευδείς χορηγήσεις αδειών, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι ο θεσμικός ρόλος του Συλλόγου επιβάλλει τη μελέτη των επώνυμων στοιχειοθετημένων καταγγελιών από την αρμόδια Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία εξετάζει και αποφασίζει αναλόγως.

Διαβάστε επίσης Πυρά Φαίδωνος κατά γιατρών και εργαζομένων

«Καλούμε λοιπόν οποιονδήποτε διαθέτει στοιχεία που εκ πρώτης όψεως τεκμηριώνουν μια τέτοια καταγγελία να την καταθέσει. Σχετικά με το φαινόμενο του τσαρλατανισμού, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας για θεσμοθέτηση αυστηρών, παραδειγματικών ποινών στους ενόχους ώστε να αποτρέπεται η διάδοση αυτού του αντικοινωνικού, επικίνδυνου και φυσικά παράνομου φαινομένου», προσθέτει.

Ο ΠΙΣ επισημαίνει, τέλος, ότι απαιτείται συντονισμένη συλλογική δράση από όλους τους θεσμικούς φορείς, τη Νομική Υπηρεσία και τα αρμόδια όργανα της πολιτείας ώστε αυτό να περιοριστεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X