ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Επιστολή Καρούσου στον Χαμπιαούρη για κλιματιστικά

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ζητάει κλιματιστικά στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολείων

Άδεια από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού ζητά ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας για εγκατάσταση κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία του Δήμου, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη με την οποία ζητά την άδεια του για να προχωρήσει ο Δήμος σε εγκατάσταση κλιματιστικών στα δημόσια σχολεία του Δήμου Αγίας Νάπας, αναλαμβάνοντας το κόστος, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην επιστολή του ο Δήμαρχος επισύναψε σχετική έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ από το National Bureau of Economic Research σε δείγμα 10 εκατομμυρίων μαθητών».

Σύμφωνα με την έρευνα, «η μάθηση σε ζεστές αίθουσες διδασκαλίας μειώνει τη μάθηση και τη δημιουργία δεξιοτήτων και ενδεχομένως να μειώνει τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας. Ακόμα εξάγεται το συμπέρασμα πως με την εγκατάσταση κλιματιστικών βελτιώνεται η μάθηση, η απόδοση και οι δεξιότητες των μαθητών έχοντας ως αποτέλεσμα στο μέλλον, θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας».

Ο κ. Καρούσος αναφέρει ακόμα στην επιστολή του ότι ο Δήμος Αγίας Νάπας «με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει να καλύψει το κόστος εγκατάστασης κλιματιστικών στα σχολεία στα όρια του Δήμου» ζητώντας την άδεια του Υπουργού ώστε να προχωρήσει η εγκατάσταση».

Ταυτόχρονα εκφράζει την εκτίμηση ότι «είναι επιτακτική ανάγκη το Υπουργείο Παιδείας να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να προβεί σε μια πρωτοβουλία εγκατάστασης κλιματιστικών σε όλα τα δημόσια σχολεία. Στη λήψη της απόφασης πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα ανταποδοτικά οφέλη και όχι μόνο το θέμα κόστους εγκατάστασης σε σχέση με τη κατανάλωση και συντήρηση».

Χρειάζεται συνεχίζει στην επιστολή του κ. Καρούσος «να επενδύσουμε στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς μας, να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες μάθησης στις αίθουσες διδασκαλίας οι οποίες αρμόζουν σε μια ανεπτυγμένη χώρα με ισχυρούς δείκτες ανάπτυξης της οικονομίας της. Με βάση διεθνείς μελέτες οι ζεστές αίθουσες διδασκαλίας έχουν ως αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τους εκπαιδευτικούς να διδάξουν και δυσκολεύουν τους μαθητές να μαθαίνουν» προστίθεται σημειώνοντας πως δημιουργείται «ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού επειδή στα ιδιωτικά σχολεία έχουν εγκατασταθεί κλιματιστικά».

Ο Δήμαρχος αναφέρει ακόμα πως αναμένει «τη θετική απάντηση του Υπουργού στο αίτημα του Δήμου Αγίας Νάπας» εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα ότι τα στοιχεία που παρέθεσε να δώσουν την αφορμή ώστε να λάβει «την πολιτική απόφαση εγκατάστασης κλιματιστικών σε όλα τα σχολεία της Κύπρου».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X