ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έλεγχοι σε υποστατικά Αγίας Νάπας και Πρωταρά

Πόσοι καταγγέλθηκαν

ΚΥΠΕ

Ελεγχοι σε 104 υποστατικά διενεργήθηκαν από την Αστυνομία στις περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας το τριήμερο 5 – 8 Αυγούστου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Στηβ Θεοδούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου «στο πλαίσιο των καθημερινών σχεδίων ενεργείας που ετοιμάζει η ΑΔΕ Αμμοχώστου στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας με σκοπό την αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν κατά το τριήμερο 5 8 Αυγούστου, συντονισμένες επιχειρήσεις. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν μέλη των Αστυνομικών Σταθμών Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, αλλά και μελών του ΟΠΕ, ΤΑΕ, Τροχαίας Αμμοχώστου, Υ.ΚΑ.Ν Αμμοχώστου, Υ.Α&Μ Αμμοχώστου, Τροχαίας Αρχηγείου καθώς και μελών της Μ.Μ.Α.Δ».

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 104 υποστατικά και ελέγχθηκαν 125 πρόσωπα, ενώ προέκυψαν 35 καταγγελίες οι οποίες αφορούσαν, τρεις για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια από το Υφυπουργείο Τουρισμού, τρεις για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια πώλησης οινοπνευματωδών ποτών και 14 για λειτουργία υποστατικού χωρίς άδεια εκπομπής ήχου από την αρμόδια αρχή.

Ακόμα οκτώ καταγγελίες αφορούσαν λειτουργία υποστατικού κατά παράβαση του ωραρίου κλεισίματος και 7 για λειτουργία υποστατικού και πώληση οινοπνευματωδών ποτών κατά παράβαση των όρων αδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου «έγιναν επίσης 129 τροχαίες καταγγελίες, και 13 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Επιπρόσθετα, έγιναν δύο συλλήψεις στην Αγία Νάπα, ενός ελληνοκύπριου και ενός υπηκόου τρίτης χώρας, για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, ήτοι κάνναβης συνολικού βάρους 0,1473 γραμμαρίου και 3,1487 γραμμαρίων αντίστοιχα».

Επίσης «στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης, αλλά και της παράνομης παραμονής, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν συνολικά σε 8 συλλήψεις υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίο εντοπίστηκαν να εργάζονται χωρίς την σχετική άδεια, ενώ δύο από αυτούς διαπιστώθηκε ότι διέμεναν και παράνομα στην Δημοκρατία».

Οι εργοδότες των 8 ατόμων κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κληθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X