ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέο δικαστικό διάταγμα για τα οστά του Θανάση Νικολάου

Παραμένουν μέχρι 15 Ιανουαρίου στο νεκροτομείο

Νέο δικαστικό διάταγμα το οποίο επιτρέπει όπως τα οστά του 26χρονου τότε εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, παραμείνουν υπό φρούρηση στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Λεμεσού μέχρις τις 15 Ιανουαρίου, εξασφάλισε η οικογένεια του άτυχου νέου.

Το διάταγμα εκταφής έληγε χθες έτσι μέσω του δικηγόρου της, η οικογένεια αιτήθηκε και πήρε ανανέωση του διατάγματος μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εξέταση των οστών από τους ειδικούς.

Η διαδικασία εξέτασης των οστών συνεχίζεται καθημερινά στο νοσοκομείο Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, ο οποίος συμμετέχει στις εξετάσεις εκπροσωπώντας την οικογένεια, αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι ανθρωπολογικές εξετάσεις. «Πρόθεση της οικογένειας όπως στη συνέχεια τα οστά να μεταφερθούν στην Ελλάδα για εξειδικευμένες εξετάσεις» ανέφερε ενδεικτικά.

Τα ευρήματα και τα πορίσματα της ομάδας ειδικών θα κρίνουν και το αποτέλεσμα της πολύκροτης αυτής υπόθεσης. Ο 26χρονος τότε εθνοφρουρός βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλασσας στις 29 Σεπτεμβρίου 2005.

Η οικογένεια του δεν πείστηκε ποτέ ότι επρόκειτο για αυτοχειρία και έκανε λόγο για έγκλημα, έτσι ξεκίνησε το δικό της αγώνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου νέου. Πριν από ένα χρόνο, το ΕΔΑΔ καταδίκασε την Κυπριακή Δημοκρατία για πλημμελή έρευνα και επιδίκασε 32.000 ευρώ για την οικογένεια του Νικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X