ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέες εργασίες στην περίκλειστη περιοχή Βαρωσίου

Ο Ερσίν Τατάρ είχε πει στις 20 Ιουλίου ότι η "αποστρατικοποίηση" του 3,5% του κλειστού Βαρωσιού ήταν η έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για το Βαρώσι

ΚΥΠΕ

Σε νέες εργασίες στην περίκλειστη περιοχή του Βαρωσίου προβαίνει σήμερα το καθεστώς και συγκεκριμένα στο τμήμα της περιφραγμένης πόλης το οποίο στις 20 Ιουλίου ο Ερσίν Τατάρ είχε ανακοινώσει πως θα «αποστρατικοποιηθεί και θα ανοίξει πιλοτικά».

Βίντεο του τ/κ «πρακτορείου ειδήσεων Αμμοχώστου», που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πως στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αφαιρεθεί τα συρματοπλέγματα, ενώ μπουλντόζες, μικρά και μεγάλα φορτηγά, αλλά και υπάλληλοι του "δημαρχείου" Αμμοχώστου και στρατιώτες – κάνουν εργασίες καθαριότητας, αναστήλωσης, χωματουργικές και διόρθωσης δρόμων και πεζοδρομίων.

Στα πλάνα φαίνονται η προέκταση της Λεωφόρου Ανεξαρτησίας και το τέρμα της οδού Ερμού, καταστήματα όπως το ξυλεμπορικό της οικογένειας Νικολάου Γεωργίου Μαραγκού. Διακρίνεται το κτίριο του Δημαρχείου Αμμοχώστου αλλά και τμήμα δρόμου που ήδη χρησιμοποιείται, όπου ήταν η Σχολή Παπαθωμά.

Ο Ερσίν Τατάρ είχε πει στις 20 Ιουλίου ότι η "αποστρατικοποίηση" του 3,5% του κλειστού Βαρωσιού ήταν η έναρξη της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για το Βαρώσι. Με αυτό το βήμα, είχε προσθέσει, οι δικαιούχοι που υποβάλλουν αίτηση στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» με αίτημα επιστροφής θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση. Την κίνηση είχε στηρίξει και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν που βρισκόταν στα κατεχόμενα για τη στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της εισβολής.

Στις 2 Αυγούστου ο «πρωθυπουργός», Ερσάν Σανέρ είχε δηλώσει πως το «υπουργικό συμβούλιο» πήρε την απόφαση να καταργήσει για το 3,5% του Βαρωσίου, συνολικής έκτασης 5 τ. χλμ, το "καθεστώς της στρατιωτικής περιοχής". Ο κ. Σανέρ είχε πει πως στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, οι παλιοί ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν επιστροφή, αποζημίωση ή ανταλλαγή και θα μπορούσαν να ζήσουν υπό την «κυριαρχία της τδβκ», ενώ είχε κάνει λόγο και για περιουσία του ΕΒΚΑΦ σε αυτή την περιοχή, η οποία θα αξιολογηθεί.

Η συγκεκριμένη απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου" δεν δημοσιεύθηκε στην "επίσημη εφημερίδα" του ψευδοκράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X