ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα Κίτρινη Προειδοποίηση - Μέχρι πότε ισχύει

Αναλυτικά οι προβλέψεις μέχρι την Τετάρτη

Nέα Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου για υψηλές θερμοκρασίες. Όπως αναφέρει η Προειδοποίηση η ελάχιστη θερμοκρασία απόψε (16/5) αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 27 βαθμούς κελσίου στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς κελσίου στα δυτικά παράλια, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αύριο (17/5) αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού, γύρω στους 37 βαθμούς κελσίου στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς κελσίου στα ορεινά.

Η Προειδοποίηση ισχύει από τις 10 το βράδυ του Σαββάτου (16/5) μέχρι τις 5 το απόγευμα της Κυριακής (17/5).

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Θερμή και ξηρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά παράλια δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα ανατολικά παράλια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 27 στα νοτιοανατολικά και ανατολικά παράλια, γύρω στους 24 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά τοπικά μέτριοι και αρχικά παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και θερμός. Στο εσωτερικό και στα ορεινά η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι και την Τετάρτη, ενώ στα παράλια μη αξιόλογη μεταβολή αναμένεται τη Δευτέρα αλλά μετέπειτα αναμένεται σταδιακή μικρή πτώση. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο η θερμοκρασία θα παραμείνει μέχρι και την Τετάρτη σε αισθητά πιο ψηλές τιμές από τις μέσες κλιματολογικές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση