ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα εποχή στην Αστυνομία - Δόθηκε η σκυτάλη στον Παπαθεοδώρου (pics)

Οι πρώτες δηλώσεις του κ. Παπαθεοδώρου ως Αρχηγός Αστυνομίας

Την επίσημη διαβεβαίωση τους, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, για πίστη στο Σύνταγμα και σεβασμό στους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας, έδωσαν πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου και ο νέος Υπαρχηγός του Σώματος κ. Χρήστος Μαυρής.

Μιλώντας κατά την τελετή διαβεβαίωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφερόμενος στο νέο Αρχηγό και το νέο Υπαρχηγό Αστυνομίας, είπε ότι «καθοριστικής σημασίας για τη λήψη της απόφασής διορισμού σας, υπήρξε η άρτια κατάρτιση, η τριβή, η γνώση και η εμπειρία που αποκομίσατε στην επί σειρά ετών παρουσία σας, σε διάφορα τμήματα της Αστυνομίας», καθώς όπως επισήμανε «και το ήθος, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός που σας χαρακτηρίζει».

«Είμαι βέβαιος» συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, «πως πρωταρχικό μέλημά σας θα είναι η περαιτέρω αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, η ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της Αστυνομίας και των μελών της και η ενδυνάμωση των σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία».

Κάλεσε τέλος τους δύο άνδρες, να εργαστούν άοκνα για εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες, μέσα σε ένα ευνομούμενο κράτος και να επιδείξουν αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή, απέναντι στη διαφθορά και το έγκλημα.

Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, είπε πως «με βαθύ το αίσθημα ευθύνης, σε συνεργασία με τον Υπαρχηγό κ. Χρήστο Μαυρή που διορίζεται σήμερα, την υπόλοιπη ηγεσία και όλο το αστυνομικό σώμα, θα εργαστούμε έτσι ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, όπως αυτή πηγάζει από το Σύνταγμα και τις σχετικές νομοθεσίες, με απώτερο στόχο τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας».

«Οφείλουμε στους συμπολίτες μας διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανάπτυξης», υπογράμμισε, και σημείωσε πως «προτεραιότητά μας είναι η εμπέδωση συνθηκών ασφάλειας στην κοινωνία μας, αφού η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και της άσκησης των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ο κ. Παπαθεωδόρου είναι ο 13ος Αρχηγός Αστυνομίας από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960. Αναλαμβάνει καθήκοντα Αρχηγού Αστυνομίας, αφού προηγουμένως υπηρέτησε στην ανώτατη ηγεσία της Δύναμης, για τέσσερα χρόνια. Από το 2016 μέχρι το 2019, υπηρέτησε ως Βοηθός Αρχηγός Διοίκησης και Επιχειρήσεων, ενώ από τον Μάιο του 2019, μέχρι σήμερα ασκούσε καθήκοντα Υπαρχηγού Αστυνομίας.

Ο νέος Αρχηγός είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής και έχει επιτύχει στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου Κύπρου. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση και είναι απόφοιτος της Ακαδημίας του FBI.

Προσλήφθηκε στην Αστυνομία το 1990 και από τότε υπηρέτησε σε διάφορα Τμήματα και Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, το Γραφείο Αρχηγού Αστυνομίας, την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και το Τμήμα Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης & Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας.

Τον κ. Παπαθεοδώρου, στη θέση του Υπαρχηγού Αστυνομίας διαδέχεται ο μέχρι σήμερα Βοηθός Αρχηγός Διοίκησης κ. Χρήστος Μαυρής.

Ο κ. Μαυρής είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής και έχει πετύχει στις εξετάσεις του Νομικού Συμβουλίου Κύπρου. Κατέχει επίσης πιστοποιητικό του Συμβουλίου Νομικών Σπουδών, Πιστοποιητικό Διαχείρισης Κρίσεων και Πιστοποιητικό Στρατηγικής.

Προσλήφθηκε στην Αστυνομία το 1984 και υπηρέτησε σε διάφορα τμήματα και υπηρεσίες της Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων, στον Κλάδο Επιχειρήσεων, στη θέση του Δημόσιου Κατήγορου, ως Υπεύθυνος Εισαγγελίας, στο Επιτελικό Γραφείο του Αρχηγού Αστυνομίας, ως Υπεύθυνος Πόλεως / Προαστίων Λευκωσίας, ως Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας, ως Υποδιευθυντής Αστυνομικής Ακαδημίας. Από το 2009 υπηρέτησε ως Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος Αρχηγείου μέχρι το 2016 που προήχθηκε σε Βοηθό Αρχηγό. Επίσης σε δύο περιπτώσεις του ανατέθηκαν καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή των Κεντρικών Φυλακών.

Είναι επίσης διορισμένος από το Υπουργικό Συμβούλιο ως Μέλος του Συμβουλίου Εγκληματικότητας και του Κέντρου Αντεγκληματικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση