ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα διαμαρτυρία Τ/κ εργαζομένων - Στήθηκαν στο οδόφραγμα του Αγ. Δομετίου

Διαμαρτυρία Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές, στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου

Εκατοντάδες Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές πραγματοποίησαν σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Με περίπου 100 ιδιωτικά αυτοκίνητα προσέγγισαν το τ/κ σημείο ελέγχου στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό που έγραψαν «Θέλουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας», «Η ενότητα των εργαζομένων θα ανοίξει τα οδοφράγματα», «Είμαστε εργαζόμενοι, έχουμε δίκιο, θα κερδίσουμε», «Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο», «Ο χορτασμένος δεν καταλαβαίνει την πείνα του».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν για να εκφράσουν τη στήριξή τους οι «βουλευτές» του ΡΤΚ, Οζντίλ Ναμί και Σίλα Ουσάρ Ιντσιρλί.

Σε δήλωσή του εκ μέρους των εργαζομένων, ο Μπουλάτ Εργκίν ανέφερε ότι προέβησαν σε αυτή την εκδήλωση για να ακουστεί η φωνή τους και στις δύο πλευρές. Επέκρινε την «κυβέρνηση» ότι αποφάσισε μια νύχτα την εφαρμογή του μέτρου της καραντίνας και τους απέκλεισε ουσιαστικά από το να πάνε στις δουλειές τους. «Μα φυλακίσατε στα σπίτια μας χωρίς να προλάβουμε να προετοιμαστούμε, χωρίς να μπορέσουμε να πάρουμε τους μισθούς μας. Ακριβώς δύο μήνες και δεν μας ρωτήσατε πώς είμαστε». Μαζί με τις οικογένειές τους, ανέφερε, είναι περίπου 6000 άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτή την κατάσταση.

Ο κ. Εργκίν αναφέρθηκε στις επαφές που είχαν με «υπουργούς» για το θέμα, προσθέτοντας ότι από τα 1500 άτομα που είναι όλοι όσοι εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, οι 900 είναι παντρεμένοι με παιδιά. Σημείωσε δε ότι οι 1200 ΤΛ (215 ευρώ) που συζητούν στο «υπουργικό» για να τους δώσουν ως βοήθεια «δεν μπορεί να μας σώσει».

«Εμείς δεν θέλουνε να πάρουμε τα χρήματα αυτά, θέλουμε να πάμε στις δουλειές μας γιατί τις χάνουμε». Δεν πηγαίνουν, πρόσθεσε, να κάνουν το χόμπι τους στο «νότο» αλλά να βγάλουν τα προς το ζειν. Ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον, τη στήριξη και την προσπάθεια να τους βοηθήσει, τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μόλις σήμερα ο «πρωθυπουργός», Τατάρ ήρθε σε επαφή μαζί τους.

Πρότεινε στην «κυβέρνηση» επειδή οι ίδιοι – όπως είπε – δεν μπόρεσαν να εισακουστούν στην ε/κ πλευρά, να βρει αυτή λύση λέγοντας ότι στη χειρότερη μπορούν να προτείνουν όταν περάσουν στο «νότο» να μην μπουν σε καραντίνα, αλλά να τους γίνει μόνο τεστ. «Όπως σκέφτεστε να κάνετε για τους κατοίκους της Πύλας». Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν εργαζόμενοι που λένε ότι θα μπορούσαν να περάσουν στο «νότο» και να μείνουν στις ελεύθερες περιοχές να δουλεύουν, μέχρι να ανοίξουν και πάλι τα οδοφράγματα να πάνε στο «βορρά». «Εμείς σας το λέμε ξανά, δεν θέλουμε τα χρήματά μας, θέλουμε τις δουλειές μας»

Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος των Τ/κ εργαζομένων είπε ότι οι δηλώσεις πως τα οδοφράγματα είναι ανοικτά δεν έχουν νόημα γι’ αυτούς αν δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους. «Χαλαρώστε για μας την καραντίνα και εφαρμόστε άλλα μέτρα. Ζούμε στο ίδιο νησί, και σχεδόν εδώ και ένα μήνα στο βορρά δεν υπάρχει θετικό κρούσμα, ούτε έμεινε ασθενής με τον ιό».

Ζητούν είπε, να τους γίνονται τεστ στα σημεία διέλευσης, «δεν πρέπει να είναι δύσκολο για σας να κάνετε 1500-200 τεστ. Εάν χρειαστεί ας επωμιστούμε εμείς το κόστος του τεστ. Σε αυτό το θέμα οι εργοδότες μας ξεκαθάρισαν ότι θα μας στηρίξουν. Όσοι είναι καθαροί να μην μπούνε καραντίνα αλλά να πάνε στις δουλειές τους. Υπάρχουν πολλοί που για να μην χάσουν τις δουλειές τους θέλουν να περάσου και να μείνουν στο νότο μέχρι να αρθούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση τόσο για μας τους εργαζόμενους, όσο και για τους εργοδότες μας».

Εχουν φτάσει στο σημείο να κινδυνεύουν να χάσουν τις δουλειές που έχουν εδώ και χρόνια και οι εργοδότες το εξειδικευμένο προσωπικό τους, ανέφερε. «Πλέον ακούστε μας».

Σε ανακοίνωση στα ελληνικά που κυκλοφόρησε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ομάδα των Τ/κ εργαζόμενων στις ελεύθερες περιοχές, αναφέρονται τα όσα δήλωσε στην εκδήλωση ο Μπουλάτ Εργκίν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση