ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ναυαγοσώστες: Κινδυνεύουν οι λουόμενοι σε Λεμεσό και Πάφο

Κλειστοί οι μισοί πύργοι

Για ολιγωρία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη ναυαγοσωστών, κάνει λόγο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών, με αποτέλεσμα οι μισοί ναυαγοσωστικοί πύργοι σε Λεμεσό και Πάφο να παραμένουν κλειστοί και να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους λουόμενους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Ησυχίου, ανέφερε πως, ενώ θα έπρεπε από την 1η Απριλίου, σύμφωνα και με το Εθνικό Σχέδιο Ναυαγοσωστικής "ΣΑΛΑΜΙΣ", να είχαν επανδρωθεί 14 ναυαγοσωστικοί πύργοι στη Λεμεσό, λειτουργούν μόλις επτά.

Το πρόβλημα, συνέχισε, είναι μεγαλύτερο στην Επαρχία Πάφου, όπου από τους 20 ναυαγοσωστικούς πύργους έχουν επανδρωθεί μόλις επτά, ενώ στη Λάρνακα, λόγω του μικρού αριθμού τους, αυτοί έχουν επανδρωθεί κανονικά.

"Δυστυχώς φέτος υπάρχει μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη ναυαγοσωστών", δήλωσε ο κ.Ησυχίου, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και οι Επαρχιακές Διοικήσεις επιρρίπτουν την ευθύνη για την καθυστέρηση στο Γραφείο Εργασίας, το οποίο δεν έχει αποστείλει ακόμη τις λίστες των υποψήφιων ναυαγοσωστών που θα πρέπει να περάσουν από διαδικασία συνεντεύξεων.

Έκανε επίσης λόγο για ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείων και Επαρχιακών Διοικήσεων και διερωτήθηκε "ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για έναν πνιγμό, καθώς ήδη στις παραλίες υπάρχουν λουόμενοι, που αναμένεται να αυξηθούν όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι".

"Πρώτη φορά υπάρχει τέτοια καθυστέρηση στην πρόσληψη ναυαγοσωστών και σαν Σύνδεσμος ζητούμε άμεσα να γίνουν προσλήψεις και να επανδρωθούν οι ναυαγοσωστικοί πύργοι, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές", συμπλήρωσε.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει το θέμα, ο Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου, τόνισε ότι η Επαρχιακή Διοίκηση είναι πανέτοιμη να κάνει τις αναγκαίες προσλήψεις, 30 στο σύνολο, ωστόσο υπέδειξε ότι δεν έχουν σταλεί από το Γραφεία Εργασίας ονόματα με τους υποψήφιους για πρόσληψη.

"Εδώ και περίπου ένα μήνα έχει οριστεί επιτροπή για τις συνεντεύξεις, η οποία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε προσλήψεις σε μια με δυο μέρες, από την ώρα που θα έχει μπροστά της ονόματα υποψηφίων", είπε ο κ.Αλεξάνδρου.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X