ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπούκαραν σε κτήριο και έκλεψαν δορυφορικό σύστημα

Υπό κράτηση δύο πρόσωπα

Διατάγματα κράτησης τεσσάρων ημερών, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο προσώπων, ενός 19χρονου και μιας 31χρονης, για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της διάρρηξης κτιρίου, κλοπής, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και της παράνομης κατοχής περιουσίας .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες στις 19:00 ερευνήθηκε κατοικία από την Αστυνομία, στην οδό Τάφοι των Βασιλέων, στην οποία διαμένει ένα πρόσωπο ηλικίας 19 ετών, μόνιμος κάτοικος Κύπρου. Στην κατοικία εντοπίστηκε γυναίκα ηλικίας 31 ετών.

Από την έρευνα που έγινε στο διαμέρισμα ανευρέθηκαν διάφορα αντικείμενα για τα οποία δεν δόθηκαν ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευση τους και η Αστυνομία εκτιμά ότι είναι προϊόντα διαρρήξεων και κλοπών. Μεταξύ των αντικειμένων εντοπίστηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πύργοι , οθόνες, εσωτερικοί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα δορυφορικό σύστημα, ένα ζεύγος κιάλια, κάμερα, κινητά τηλέφωνα και άλλα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ένα από τα αντικείμενα που εντοπίστηκε στην κατοικία, προέρχεται από διάρρηξη που έγινε στις 5.3.21 σε κατοικία στον προσφυγικό συνοικισμό Μουττάλου. Το αντικείμενο αφορά τηλεόραση 32 ιντσών. Επίσης, κάποια άλλα αντικείμενα συνολικής αξίας 250 ευρώ περίπου.

Τα δύο πρόσωπα επανασυνελήφθησαν και για τη διάρρηξη της κατοικίας και τέθηκαν υπό κράτηση.

Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και όπως αναφέρθηκε από τον εξεταστή της υπόθεσης στο Δικαστήριο, η κράτηση των υπόπτων αποτελεί επιτακτική ανάγκη προς τον σκοπό της διαφύλαξης τεκμηρίων και της διαφύλαξης μαρτυρίας για την διερεύνηση της υπόθεσης. Πρόσθεσε ακόμη, πως θα ληφθούν άλλες 19 καταθέσεις, ως πρώτη εκτίμηση.

Το Δικαστήριο κατόπιν τούτου χαρακτήρισε δικαιολογημένη των κράτηση των δύο υπόπτων για τέσσερις ημέρες.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από το ΤΑΕ Πάφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση