ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κυριακή του Πάσχα με περιορισμούς στα αυτοκίνητα - Τι δεν επιτρέπεται

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις την Κυριακή του Πάσχα

Με sms και περιορισμούς στα άτομα που θα βρίσκονται σε κάθε σπίτι, θα πραγματοποιηθεί φέτος το Πασχαλινό τραπέζι.

Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, υπάρχουν συγκεκριμένοι περιορισμοί αλλά και εξαιρέσεις, καθώς μόνο για την Κυριακή του Πάσχα, επιτρέπεται η μετακίνηση προσώπων δύο φορές με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 και για το εύλογο χρονικό διάστημα των 3 ωρών την φορά.

Κύπρος: Αυτοί κυκλοφορούν και δεν χρειάζονται το SMS

Περιορισμοί στα αυτοκίνητα

Ιδιωτικές Επιβατικές Μεταφορές

- Στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας.

- Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

-Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

- Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας μέχρι πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Οι χαλαρώσεις για Κυριακή του Πάσχα

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η μετακίνηση προσώπων δύο φορές με την αποστολή γραπτού μηνύματος στο 8998 και για το εύλογο χρονικό διάστημα των 3 ωρών την φορά.

Ο σκοπός της κάθε μετακίνησης μπορεί να είναι:

διαφορετικός για τις δύο περιπτώσεις (2 διαφορετικές κατηγορίες μηνύματος) σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ημέρας. Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων το μεσημέρι και αποστολή SMS 6 για μετακίνηση για σκοπούς φυσικής άσκησης το απόγευμα.
ίδιος σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ημέρας. Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων το μεσημέρι και αποστολή SMS 5 για μετάβαση για παροχή φροντίδας σε άτομο που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.
ίδιος σε συνεχόμενες χρονικές περιόδους (ανανέωση χρόνου). Για παράδειγμα, αποστολή SMS 5 για μετάβαση σε οικία συγγενών/φίλων και αποστολή SMS 5 για παραμονή στον ίδιο χώρο για επιπλέον 3 ώρες.
Και για τις τρεις πιο πάνω περιπτώσεις και νοουμένου ότι αποστέλλεται γραπτό μήνυμα σ το 8998, η μετακίνηση επιτρέπεται για συνολικά 6 ώρες ανά άτομο.

Κατ’ εξαίρεση και μόνο για την Κυριακή του Πάσχα (2 Μαΐου), επιτρέπεται η παρουσία σε οικία προσώπων, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, νοουμένου ότι ο συνολικός αριθμός των ατόμων στην οικία δεν υπερβαίνει τα 10 πρόσωπα, περιλαμβανομένων και των ανήλικων.

Για παράδειγμα, εάν σε μια οικία οι μόνιμα διαμένοντες είναι 3 άτομα, μπορούν να φιλοξενήσουν επιπλέον 7 άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, ή εάν σε μια οικία οι μόνιμα διαμένοντες είναι 6 άτομα, μπορούν να φιλοξενηθούν επιπλέον 4 άτομα, περιλαμβανομένων των παιδιών.

Όλες τις υπόλοιπες ημέρες, η παρουσία προσώπων σε οικία πέραν των μόνιμα διαμενόντων απαγορεύεται.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση