ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μπορείς να κολλήσεις κορωνοϊό στην πισίνα;

Η άποψη των ειδικών

Βρισκόμαστε αισίως στον Ιούνιο και ενώ πολλοί φοβόμασταν πως ο κορωνοϊός δεν θα καταστήσει εφικτό να απολαύσουμε το καλοκαίρι, τελικά, αποδεικνύεται πως δεν χρειάζεται να αποχωριστούμε τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές συνήθειες - αν και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί σε ό,τι και αν κάνουμε. Και ενώ επανερχόμαστε σταδιακά στην καθημερινότητά μας, πολλοί αναρωτιόνται αν μπορούμε να κολλήσουμε κορωνοϊό στις πισίνες.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, μέσα στην πισίνα είναι αρκετά δύσκολο -λόγω του χλώριου- αλλά δεν αποκλείεται εκτός. Όπως αναφέρουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω νερού σε πισίνες (ή υδρομασάζ, ιαματικά λουτρά).

«Ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει στο χλωριωμένο νερό», λέει ο ειδικός των μολυσματικών ασθενειών Amesh A. Adalja, MD, ανώτερος μελετητής στο Κέντρο Ασφάλειας Υγείας Johns Hopkins στο Μέριλαντ, αλλά διευκρινίζει πως ο κορωνοϊός είναι μια αναπνευστική ασθένεια, που εξαπλώνεται όταν σταγονίδια από το στόμα ή τη μύτη πετούν μέσω του αέρα... οπότε αν και τίποτα δεν αποκλείεται, είναι πολύ πιο εύκολο να κολλήσεις έξω από την πισίνα.

Πηγή: must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X