ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΜΟΚΑΣ: «Έπρεπε να είχε ζητηθεί πραγματικά ανεξάρτητη διερεύνηση που να είναι αξιόπιστη διεθνώς»

Ενώπιον του Εισαγγελέα το πόρισμα της έρευνας για συναλλαγές μέσω δικηγορικού γραφείου Προέδρο

Η τελική ΄Εκθεση της ΜΟΚΑΣ με τα πορίσματα της έρευνας για συναλλαγές μέσω του Δικηγορικού Γραφείου Nicos Chr. Anastasiades & Partners LLC που έγιναν το 2007, θα τεθεί ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα απαντά η Μονάδα σε δημόσιες δηλώσεις οι οποίες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, "θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ)".

Στην ανακοίνωση η ΜΟΚΑΣ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της, "λόγω της άμεσης και πρωτοφανούς αμφισβήτησης θεσμών".

"Η ΜΟΚΑΣ δεν είναι ανεξάρτητη Υπηρεσία, αλλά υπάγεται στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, άμεσα υπόλογη στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας. Διερωτώμαστε κατά πόσον αμφισβητείται ο ίδιος ο θεσμός του Γενικού Εισαγγελέα, εφόσον το αποτέλεσμα της διερεύνησης θα τεθεί ενώπιόν του για μελέτη των όποιων πορισμάτων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω προστίθεται ότι η αναφορά σε δημόσιες δηλώσεις ότι `έπρεπε να είχε ζητηθεί πραγματικά ανεξάρτητη διερεύνηση που να είναι αξιόπιστη διεθνώς`, "προσβάλλει την ανεξαρτησία και αμεροληψία της Υπηρεσίας μας και κατ’ επέκταση της Νομικής Υπηρεσίας και εκφράζουμε τη λύπη μας".

Σε σχέση με την αναφορά σε «διεθνή αξιοπιστία», η ΜΟΚΑΣ απαντά ότι τυγχάνει αναγνώρισης και μεγάλου σεβασμού στο εξωτερικό, τόσο στις Υπηρεσίες ξένων χωρών, όσο και σε διεθνείς Οργανισμούς, και αυτή η αναγνώριση εκφράστηκε τόσο για μεμονωμένες υποθέσεις συνεργασίας με Υπηρεσίες άλλων χωρών, όσο και σε ΄Εκθέσεις Διεθνών Οργανισμών.

"Δεν πρόκειται να προβαίνουμε σε δημόσιες δηλώσεις για τις ενέργειές μας, ούτε θα απαντούμε σε οποιαδήποτε ερωτήματα για την όλη υπόθεση. Η τελική ΄Εκθεση με τα πορίσματα, όταν θα ολοκληρωθεί, θα υποβληθεί στον Γενικό Εισαγγελέα, στον οποίο η ΜΟΚΑΣ είναι υπόλογη", καταλήγει η ανακοίνωση.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X