ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ένα κερί, ένα λουλούδι και μια συγγνώμη» (Pics, Vids)

Τίμησαν την μνήμη των θυμάτων του Μεταξά στο φρεάτιο του Μιτσερού

Εκδήλωση για τα θύματα που ανευρέθηκαν στο Μιτσερό, διοργάνωσε η κοινότητα του χωριού.

O Κοινοτάρχης του Μιτσερού, Ανδρέας Κυριακού, δηλώσε ότι «οι δολοφονίες των αθώων κοπέλων μας προκαλούν αγανάκτηση. Ως κοινότητα μας έχει συγκλονίσει γιατί λόγω μεγάλης ιστορίας των μεταλλείων αλλά και του χωριού με την τόση ιστορία διαδραματίζονται αυτά τα γεγονότα. Με ένα κερί, με ένα λουλούδι και με ένα συγνώμη από όλη την Κύπρο προς της οικογένειες και τις κοπέλες που έχασαν την ζωή τους».

Ο κ. Κυριακού είπε ότι "τα πολλά λόγια δεν μας χρειάζονται. Τα λίγα λόγια είναι αρκετά. Βρισκόμαστε στον χώρο του μεταλλείου το οποίο τόσα χρόνια έδωσε ζωή και τα γεγονότα αμαυρώνουν την ιστορία αυτή."

Μέλη της κοινότητας καταθέσαν ένα κερί και ένα λουλούδι, ζητώντας παράλληλα συγνώμη.

Οι Αναστασία Παπαδόπουλου, Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργος Περδίκης, Χρίστος Xριστοφίδης και Έφη Ξάνθου, άναψαν μαζί ένα κερί και κατέθεσαν λουλούδια. 

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, μετά το τέλος της εκδήλωσης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «υπάρχουν κάποιες φορές της ζωή μας που τα λόγια είναι φτωχά. Είμαστε και εμείς εδώ να δώσουμε το δικό μας συγνώμη που τόσο άδικα έχασαν την ζωή τους».

Το παρών τους στην εκδήλωση έδωσαν και άτομα από τον πολιτικό χώρο, όπως η Αναστασία Παπαδόπουλου, ο Χρίστος Χριστοφίφης του ΑΚΕΛ και ο Γιώργος Περδίκης του Κινήματος Οικολόγων. Επίσης εκεί βρέθηκε και ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας. 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν περίπου 200 άτομα μεταξύ αυτών και αρκετές κοπέλες από τις Φιλιππίνες.Πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο ανέφεραν ότι ήρθαν να τιμήσουν την μνήμη των κοπελων αλλά και εκείνων που ακόμη δεν έχουν βρεθεί είναι εδώ.

Το "σύγνωμη" σε διάφορες γλώσσες αναγραφόταν σε πίνακα, κάτω από τον οποίο βρίσκεται η φωτογραφία της Marry Rose και της Arian.

Πηγή: Η Καθημερινή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X