ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στο Δικαστήριο - «Άκυρο» σε τρεις

Εξελίξεις στις υποθέσεις που αφορούν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις

Ακόμα μία υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης καταχωρήθηκε ενώπιον δικαστηρίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η διερεύνηση των σοβαρών αυτών υποθέσεων συνεχίζεται επισταμένα από το Ειδικό Κλιμάκιο της Αστυνομίας.

«Ο αριθμός των υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης που διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την Ειδική Ανακριτική Ομάδα της Αστυνομίας, από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα, ανήλθε στις 34, από τις οποίες 20 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου για εκδίκαση, 8 βρίσκονται υπό διερεύνηση, κάποιες από αυτές είναι στο τελικό στάδιο και αναμένεται σύντομα να σταλούν στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες. Εμείς εξακολουθούμε να συλλέγουμε μαρτυρίες και να λαμβάνονται καταθέσεις ώστε να ολοκληρωθούν και αυτές το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Επίσης, συνέχισε η κα. Κωνσταντίνου, τρεις υποθέσεις βρίσκονται στην Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, καθώς επίσης για τρεις αποφασίστηκε η μη ποινική δίωξη από την Νομική Υπηρεσία.

«Οι υποθέσεις αυτές διερευνώνται με κάθε επαγγελματισμό και εμπιστευτικότητα χωρίς να αποκαλύπτονται ονόματα ή στοιχεία και λεπτομέρειες που να φωτογραφίζουν οποιοδήποτε πρόσωπο. Ωστόσο, προτρέπουμε ξανά τους πολίτες, οι οποίοι γνωρίζουν ή έχουν οποιαδήποτε πληροφορία για τέτοιου είδους υποθέσεις να μην τις αποσιωπούν αλλά να προβαίνουν σε καταγγελία στην Αστυνομία για να διερευνηθούν τα σοβαρά αυτά αδικήματα», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X