ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέτρα - Χώροι Εστίασης: «Ταφόπλακα» η απόφαση για τους εσωτερικούς χώρους

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής

Την “ταφόπλακα” των Κέντρων Αναψυχής αποτελεί η απόφαση για τη μη συμπερίληψη στις χαλαρώσεις των εσωτερικών χώρων των Κέντρων Αναψυχής, ανέφερε ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φύτος Θρασυβούλου, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής παγκύπρια επαναλειτούργησε το 10% περίπου των Κέντρων Αναψυχής. Tις επόμενες μέρες θα πάρουμε δυναμικά μέτρα, είπε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Θρασυβούλου εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση «εκτιμά ότι στηρίζει τις επιχειρήσεις» ενώ «επιτρέπει να έχουν μόνο ανοικτούς χώρους με τέτοιες καιρικές συνθήκες». Έκανε λόγο για «κοροϊδία» και είπε πως το κράτος οφείλει να πάρει μέτρα.

Ο κ. Θρασυβούλου είπε πως με την έναρξη της επαναλειτουργίας των Κέντρων Αναψυχής δεν δόθηκε η ευκαιρία σε πολλές επιχειρήσεις να εργαστούν, σημειώνοντας πως οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Ενώ, συνέχισε, πριν την επαναλειτουργία των Κέντρων Αναψυχής υπήρχαν καλές καιρικές συνθήκες, τώρα όλα έχουν ανατραπεί, με αποτέλεσμα, όπως είπε, οι επιχειρήσεις να βρίσκονται στην χειρότερη κατάσταση.

Όσον αφορά την εξαγγελία της επιδότησης των δανείων, ο κ. Θρασυβούλου είπε, πως ακόμη δεν έχουν τίποτα το χειροπιαστό για να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις. Δυστυχώς, συμπλήρωσε «οι δόσεις των τραπεζών τρέχουν, τα προβλήματα με τα ενοίκια υπάρχουν, και οι επιχειρήσεις φαίνεται ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από την καταστροφή».

Εμείς είπε, ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ως ΟΣΙΚΑ, «τις επόμενες μέρες θα πάρουμε δυναμικά μέτρα, πρωτίστως για τις περιοχές που βρίσκονται σε καθαρά τουριστικές ζώνες, που ο τουρισμός δεν υπάρχει μέχρι στιγμής».

Ο κ. Θρασυβούλου χαιρέτησε την παράταση της στήριξης των εργαζομένων, ενώ έστειλε το μήνυμα πως το κράτος θα πρέπει να πάρει αποφάσεις που να στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της εστίασης, όπως γίνεται σε άλλα κράτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X