ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μετά τις ΟΣΕΛ και Ζήνων, χειρόφρενο και από ΕΜΕΛ

Φωνάζουν για αδυναμία καταβολής των μισθών

Μετά τους εργαζομένους στις εταιρείες ΟΣΕΛ Λευκωσίας και "Ζήνων", σε επ` αόριστον απεργία κατέχονται από την ερχόμενη Τρίτη, 2 Απριλίου, και οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Μεταφοράς Επιβατών Λεμεσού (ΕΜΕΛ).

Το πρωί εκπρόσωποι των συντεχνιών και των εργαζομένων βρέθηκαν στα γραφεία της εταιρείας, αναμένοντας ενημέρωση για τις προθέσεις της εταιρείας, μετά και την απόρριψη, από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, της κατ` αρχήν συμφωνίας για επαναφορά των ωφελημάτων που είχαν αποκοπεί το 2014, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αντ` αυτού, όπως ανέφεραν συντεχνιακές πηγές στο ΚΥΠΕ, η εταιρεία εξέφρασε για ακόμη μια φορά αδυναμία καταβολής μισθών και άλλων υποχρεώσεων έναντι των εργαζομένων, θέτοντας θέμα βιωσιμότητας της.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι της ΕΜΕΛ θα κατέλθουν από την ερχόμενη Τρίτη σε επ` αόριστον απεργία, όπως είχε ήδη εξαγγελθεί, αλλά αναστάληκε εν αναμονή της Γενικής Συνέλευσης για αποδοχή ή όχι της κατ` αρχήν συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της 26ης Μαρτίου, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων απέρριψε την κατ` αρχήν συμφωνία καθώς δεν ικανοποιούσε πλήρως το αίτημα για επαναφορά όλων των παραχωρήσεων του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X