ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Οι αστυνομικοί της Κύπρου εν βλάκες, πιστεύουν ότι τον φόνο τον έκανε ο ανήλικος»

Επομένη δικάσιμος στις 7/3 και 14/3

Μετά την ποινή που επιβλήθηκε στην Σάρα Σιαμς συνεχίστηκε η δίκη στην υπόθεση του διπλού φονικού στην οδό Ζαλόγγου.

Όσα ειπώθηκαν στην σημερινή δικάσιμο 

12:37 - Επομένη δικάσιμος στις 7/3 και 14/3 - Τέλος διαδικασίας

12:12 - Ο μάρτυρας αναφέρει ότι, ο Λοΐζος πήρε τον Λευτέρη όταν ήταν 15 - 16 χρόνων στο σπίτι στην οδό Ζαλόγγου και του είχε πει ότι κάποτε θα κάνει ληστεία στο συγκεκριμένο σπίτι.

12:02 - Ο Λοΐζος είπε στον Λευτέρη ότι έγραψε σημειώσεις ότι έλεγαν οι ειδήσεις για το έγκλημα. Ο Λοΐζος είπε στον Λευτέρη ότι δεν θα τον βρουν επειδή οι αστυνομικοί της Κύπρου εν βλάκες και ότι πιστεύουν ότι τον φόνο τον έκανε ο ανήλικος, ο Λευτέρης στην κατάθεση του ανάφερε ότι ο αδερφός του είναι αρρωστημένος και να πληρώσει για την πράξη που έκανε.

11:51 - Συνεχίζεται η κατάθεση του μάρτυρα, «ο Λευτέρης όταν άκουσε ότι ο Λοΐζος σκότωσε το ζεύγος έπιασε το αυτοκίνητο του για να πάει έξω βόλτα μαζί με την Σάρα και κατά τη διάρκεια της διαδρομής δεν μίλησαν καθόλου μεταξύ τους και όταν επέστρεψαν σπίτι στην Αγλαντζιά, ο Λευτέρης πήγε και κοιμήθηκε γιατί δεν ένιωθε καλά. Το επόμενο πρωί όταν ξύπνησε ο Λευτέρης διαπίστωσε ότι ο Τζιωνης και η Σάρα έφυγαν από το σπίτι. Ο Λοΐζος είπε στον Λευτέρη ότι όταν σκότωσε το ζεύγος ο Μάριος ήταν έξω και τον βοήθησε μόνο για να κρύψουν τον μικρό.

11:35 - Μάρτυρας: Όταν ο Μάριος και ο Τζιωνής έφυγαν από την οδό Ζαλόγγου και έφτασαν στο σπίτι στην Αγλαvτζιά, ο Λευτέρης είδε ότι τα ρούχα του Τζιωνή ήταν γεμάτο αίματα. Ο Λευτέρης δεν είδε που έκρυψε το μαχαίρι ο Λοΐζος. Ο Λοΐζος είπε στον Λευτέρη ότι μονός του σκότωσε το ζεύγος και ότι μέσα στο σπίτι στην οδό Ζαλόγγου είχε μέσα ένα μωρό που έκρυψε μέσα σε ένα υπόγειο.

11:23: Στις 29/4 στην κατάθεση του ο Λευτέρης είπε ότι άκουσε το Μάριο ότι θα χρησιμοποιήσει μαχαίρι για εκφοβίσει κάποιον και ο Τζιωνής πήρε το σπαθί και το μαχαίρι αν πήγαινε κάτι λάθος και για να προστατεύσει τον εαυτό του. Ο Λευτέρης όταν έφυγαν και οι δυο έμεινε στο σπίτι και είπε στη Σάρα ότι δεν ήθελε να πάει στην οδό Ζαλόγγου γιατί φοβάται.

11:20 - Ο μάρτυρας αναφέρει: Ο Λοΐζος είπε στον Μάριο ότι στο σπίτι έχει 800.000. Λίγο πριν να πάνε να κάμουν την ληστεία ο Λοΐζος και ο Μάριος έκαναν χρήση κοκαΐνης. Ο Τζιωνής και ο Μάριος πήραν μαχαίρι , σπαθί και ένα τάμπλετ. Ο Τζιωνής είπε στον Λευτέρη αν κάτι πάει λάθος θα τον πάρει τηλέφωνο. Μετά από ώρα ο Τζιωνής τηλεφώνησε στο Λευτέρη και είπε ελατέ, μετά από 10λεπτά ο Τζιωνής έπιασε τον Λευτέρη και του είπε άκυρο άκυρο πηγαίνετε πίσω. Πράγμα που έκανε ο Λευτέρης πριν του τηλεφωνήσει αφού δεν ήθελε να συμμετάσχει στη ληστεία.

11:15 - Ο Λευτέρης στην κατάθεση του ανέφερε ότι ο Λοΐζος χτυπούσε την Σάρα , ένα βράδυ ο Λευτέρης άκουσε μια έντονη συζήτηση που είχε ο Τζιωνης με την Σάρα και άκουσε και χτυπήματα. Ο Λευτέρης είπε ακόμα ότι ο Λοΐζος ήθελε να κάμει την ληστεία και ότι θα γίνει πλούσιος. Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση ο Λοΐζος είπε στον Λευτέρη ότι θα έρθει κάποιο άτομο για να κάμουν τη ληστεία και μετά από μισή ώρα ήρθε ο Μάριος. Ο Λοΐζος είπε στον Μάριο ότι έχει κάποιο στο σπίτι να τους βοηθήσει.

Διαβάζει το ημερολόγιο ενέργειας ο μάρτυρας
Ο Λευτέρης είπε στην κατάθεση του, « Ο Λοΐζος σχεδίαζε τη ληστεία πριν χρόνια καθώς πίστευε ότι μέσα στο χρηματοκιβώτιο είχε πολλά λεφτά, όταν μου ζήτησε να πάμε μαζί του είπα Όχι. Όταν άνοιξε ξανά το θέμα για τη ληστεία ο Λοΐζος πίστευε ότι μετά την ληστεία θα του αλλάξει όλη την ζωή του». Η Σάρα είχε πει στο Λευτέρη ότι έχει τρελαθεί ο Λοΐζος από την πολλή χρήση κόκας, ο Λοΐζος χρωστούσε χρήματα σε διάφορα πρόσωπα. Η Σάρα είπε στο Λευτέρη ότι συμπεριφερόταν πολύ περίεργα, πάντα κοιμόταν με ένα σπαθί ή μαχαίρι δίπλα του της είχε σπάσει το λάπτοπ και το κινητό , την ζήλευε πολύ. Η Σάρα είπε στον Λευτέρη ότι δεν αναγνωρίζει τον Τζιωνή και αν μπορεί να τον βοηθήσει να φύγει από κοντά του.

10:45 - Δικηγόρος Λ. Τζιωνή: Έχουμε ένσταση στο μαρτυρικό υλικό σχετικά με το τι είπε ο ανήλικος στους ανακριτές.
Συζητούν οι δικαστές. Ο δικαστής αναφέρει ότι, η μαρτυρία μπορεί να γίνει αποδεκτή, προς το παρόν γίνεται αποδεκτή. Συνέχεια με τον μάρτυρα κατηγορίας. 

10:40 - Ξεκινά και πάλι η δίκη

10:15 - Διάλλειμα

10:11 - Ένσταση από το δικηγόρο του Λ. Τζιωνή. Αναφέρει ότι δεν του δόθηκε το μαρτυρικό υλικό, δηλαδή αυτά που είπε ο ανήλικος στους ανακριτές.

10:00 - Σύμφωνα με τον αστυφύλακα όταν βγήκε από το σπίτι κατευθύνθηκε στο σπίτι που ήταν ο ανήλικος. «Όταν τον συνάντησα ήταν πολύ παγωμένος, αναστατωμένος. Ο ανήλικος μας περιέγραψε το μαχαίρι , μας είπε ότι είχε μια τρύπα. Μας είχε περιγράψει και τα πρόσωπα που μπήκαν στο σπίτι». 

09:58 - Συνεχίζεται η παρουσίαση φωτογραφιών στο δικαστήριο σύμφωνα με τον μάρτυρα :
Η φωτογραφία 157 είναι το δωμάτιο του ανήλικου.
Η φωτογραφία 199 το κρεβάτι του ανήλικου, υπήρχαν ίχνη αίματος στο κρεβάτι.

09:51 - Αναφορά από τον αστυφύλακα για την στιγμή που μπήκε στο δωμάτιο του ζεύγους, «την ώρα που μπήκα στο δωμάτιο των θυμάτων τα φώτα ήταν κλειστά, χρησιμοποίησα το σημειωματάριο μου για να ανοίξω τα φώτα και ο λόγος που χρησιμοποίησα το σημειωματάριο είναι για να μην καταστρέψω την σκηνή.Όταν μπήκα στο δωμάτιο έδωσα οδηγίες στους συναδέλφους που ήταν εκεί να είναι προσεκτικοί να μην καταστραφεί η σκηνή μέχρι να έρθει η ΥΠΕΓΕ». 

09:45 - Ο μάρτυρας κάνει αναφορά στις φωτογραφίες από την οικία του άτυχου ζεύγους η φωτογραφία 7 δείχνει την πρόσοψη της οικίας στην οδό Ζαλόγγου, στην φωτογραφία 21 φαίνεται η πόρτα της κουζίνας του σπιτιού, στην φωτογραφία 30 φαίνεται η πόρτα που είναι ανοιχτή και στην φωτογραφία 65 δείχνει την σκάλα που ανέβηκα στον πάνω όροφο. «Όταν έφτασα στο σπίτι τα μόνα φώτα που θυμάμαι να είναι ανοιχτά είναι στο σαλόνι, η τηλεόραση ήταν ανοιχτή», προσθέτει ο αστυφύλακας. 

09:41 - O μάρτυρας διαβάζει την έκθεση του, «όταν μπήκα στο σπίτι και πήγα στον πάνω όροφο αντίκρισα ένα άντρα μπρούμυτα μέσα σε λίμνη αίματος και μία γυναίκα στο κρεβάτι. Στις 20/4 η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου μου έδωσε δείγμα αίματος από τους σορούς των θυμάτων. Στις 26/4 έγινε η δεύτερη νεκροτομή. Στις 22/4 στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας έγινε ιατροδικαστική εξέταση στον ανήλικο, η φωτογράφιση έγινε στην παρουσία μου. Στις 25/4 συμμετείχα μαζί με τους υπόλοιπους ανακριτές στην έρευνα στην οδό Κέρκυρας στην Αγλαντζιά. Στις 28/4 στο Αρχηγείο αστυνομίας συμμετείχα στην έρευνα του οχήματος. Στις 29/4 στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας στην παρουσία μου έγινε προφορική ανάκριση στον Λευτέρη Σολωμού». 

09:28- Επόμενος μάρτυρας ο αστυφύλακας Άγγελος Αρναούτ, υπηρετεί στο Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λευκωσίας. Παραδίνεται η κατάθεση του μάρτυρα στο δικαστήριο.

09:23 - Οι τρεις κατηγορούμενοι, Λοΐζος Τζιωνής, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος βρίσκονται στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ξεκινά διαδικασία.  

Στην προήγουμενη δικάσιμο: 

Θυμίζουμε πώς στην προηγούμενη διαδικασία το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, είχε επιβάλει στην Σάρα Σιαμς ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης, χωρίς αναστολή, στην Σάρα Σιάμς για την μια και μοναδική κατηγορία που ήταν αντιμέτωπη και αφορά στη συνωμοσία προς διάπραξη ληστείας.

Πριν αλλάξει δικηγόρο η Σάρα Σιάμς, αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους.

Συνολικά ήταν αντιμέτωπη με οκτώ κατηγορίες: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και μεταφορά επιθετικών όπλων.
Με την αλλαγή δικηγόρου και την υπεράσπιση της να αναλαμβάνει ο Θανάση Κορφιώτης, η Σάρα, άλλαξε την απάντηση στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Σημειώνεται πως στην προηγούμενη δικάσιμο ολοκληρώθηκε η κατάθεση του λοχία Σάββα Σιαμμούτη, ενός εκ των ανακριτών της υπόθεσης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση