ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μέσα» ο πρώην κοινοτάρχης της Κρήτου Τέρρα για πλαστογραφία

Μεγάλη απάτη για την διαβίβαση οικοπέδου αποβιώσαντος

Σε ποινή φυλάκισης τριών μηνών καταδικάστηκε ο πρώην κοινοτάρχης της Κρήτου Τέρρα στην επαρχία Πάφου, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είναι ένοχος σε υπόθεση πλαστογραφίας που αφορά στην μεταφορά τεμαχίου γης. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών μια δικολάβος και με εννέα μήνες ο συγγενής αποβιώσαντος, ο οποίος φέρεται να μεταβίβασε παράνομα στο όνομά του το επίμαχο τεμάχιο γης.

Είχε διατελέσει κοινοτάρχης την περίοδο 2007-2011 και κρίθηκε ένοχος για υπόθεση συνωμοσίας προς καταδολίευση, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, ψευδούς όρκου, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και κατάχρησης εξουσίας από δημόσιο λειτουργό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24News, ο εκλιπόντας ζούσε στο εξωτερικό αλλά άφησε περιουσία στην Κύπρο, η οποία ήταν γραμμένη στο όνομά του. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο καταδικασθείς πλέον συγγενής, φέρεται να ήθελε να μεταβιβάσει στον εαυτό του την κληρονομιά που άφησε ο θείος του, καταφεύγοντας σε δόλιες μεθόδους και συνωμοτώντας με τον πρώην κοινοτάρχη και την δικολάβο.

Ο συγγενής του αποβιώσαντος έκανε αιτήσεις για να του μεταβιβάσουν τα χωράφια και άλλα αντικείμενα που είχε ο εκλιπών συγγενής του και δήλωνε πως είναι ο μοναδικός κληρονόμος.

Μάλιστα, φέρεται να έδρασε άμεσα και να αποτάθηκε στην δικολάβο, η οποία επιβεβαίωσε ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος και ακολούθως ο πρώην κοινοτάρχης φέρεται να πιστοποίησε το έγγραφο, έχοντας εις γνώσιν του τα γεγονότα. Όλες οι παραπάνω ενέργειες πραγματοποιήθηκαν με πλαστά έγγραφα και την ανοχή των καταδικασθέντων τέως κοινοτάρχη και της δικολάβου.

Στην συνέχεια, ο ένοχος συγγενής έφτασε μέχρι το κτηματολόγιο και με τα πλαστά έγγραφα φέρεται να μεταβίβασε την περιουσία στο όνομα του. Ωστόσο, μια συγγενής του εκλιπόντος, η οποία είναι κληρονόμος, ανακάλυψε πως η περιουσία μεταβιβάστηκε μόνο στον καταδικασθέντα και αποφάσισε να καταφύγει στην δικαιοσύνη. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο εξέδωσε καταδικαστική απόφαση εναντίον των τριών εμπλεκομένων.

Οι τρείς αντιμετώπιζαν 12 κατηγορίες, μεταξύ αυτών της συνομωσίας και της πλαστογραφίας.

Το Δικαστήριο Πάφου διέταξε ποινή φυλάκισης στον πρώην κοινοτάρχη τριών μηνών, στην δικολάβο πέντε μηνών και στον συγγενή του εκλιπόντος ποινή εννιά μηνών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X