ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέλος κυπριακής αποστολής: «Κόποι μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε λίγες ώρες έγιναν στάχτη»

Η κυπριακή αποστολή βρίσκεται στην περιοχή Βαρυμπόμπης και είναι χωρισμένη σε δύο ομάδες

ΚΥΠΕ

Η κυπριακή αποστολή, η οποία έχει μεταβεί στην Ελλάδα για την παροχή βοήθειας στις προσπάθειες κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών, βρίσκεται και σήμερα στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για κατάσβεση εστιών και φύλαξη συγκεκριμένων περιοχών που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά και υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας Ολύβια Μιχαηλίδου. Η μία ομάδα επιχειρεί κοντά στο νεκροταφείο του Κρυονερίιου και η άλλη ομάδα είναι κοντά στα βασιλικά κτήματα.

«Έχει στη διάθεση της δύο πυροσβεστικά οχήματα από Κύπρο και ενισχύεται από οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος», ανέφερε ερωτηθείσα σχετικά.

Αυτή την στιγμή, πρόσθεσε, «η κυπριακή αποστολή βρίσκεται στην περιοχή Βαρυμπόμπης και είναι χωρισμένη σε δύο ομάδες. Η κάθε ομάδα απαρτίζεται από 10 μέλη της Πολιτικής Άμυνας και 10 μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «είμαστε στη διάθεση των ελληνικών αρχών για παροχή κάθε δυνατής βοήθειας αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα».

«Αυτό το οποίο αντικρίζουν τα μέλη μας είναι πολύ θλιβερό. Τεράστιες δασικές εκτάσεις με πυκνά δέντρα έχουν καταστραφεί από την πύρινη λαίλαπα. Σπίτια, υποστατικά και οχήματα έχουν καεί ολοσχερώς. Κόποι μιας ολόκληρης ζωής μέσα σε λίγες ώρες γίνονται μαύρη στάχτη. Η αγωνία και η αβεβαιότητα είναι έκδηλη στα μάτια των κατοίκων. Ωστόσο, η προσπάθεια συνεχίζεται και η κυπριακή αποστολή είναι εκεί και είναι έτοιμη να αναλάβει οποιαδήποτε άλλη αποστολή της ανατεθεί», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση πως βιώνει η κυπριακή αποστολή τα όσα αντικρίζει στα μέτωπα της φωτιάς, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθότι υπάρχουν μέτωπα σε αρκετές διαφορετικές περιοχές.

«Αυτό το οποίο αντικρίζουν είναι πάρα πολύ θλιβερό. Ωστόσο, είναι εκεί σε συνεργασία και με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας, αλλά και με τη στήριξη που έχουν από την ελληνική πλευρά να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σε ποιες περιοχές της Βαρυμπόμπης επιχειρεί η κυπριακή αποστολή, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η μια ομάδα είναι κοντά στο νεκροταφείο του Κρυονερίου και η άλλη ομάδα είναι κοντά στα βασιλικά κτήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X