ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μειωμένη κατά 20% με 30% η επισκεψιμότητα στα πρατήρια στην Πάφο

Από τα 310 πρατήρια που λειτουργούν στην Κύπρο τα 35 εξ αυτών βρίσκονται στην Πάφο

Στο 20% με 30% έχει μειωθεί η επισκεψιμότητα στα πρατήρια στην Πάφο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου, Στέφανο Στεφάνου. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως από τα 310 πρατήρια που λειτουργούν στην Κύπρο τα 35 εξ αυτών βρίσκονται στην Πάφο.

Ενδεικτικά ο κ. Στεφάνου ανέφερε πως στον καιρό της πανδημίας και του εγκλεισμού, η μείωση στην επισκεψιμότητα στα πρατήρια της Πάφου ανέρχονταν στο 70%, ενώ μετά τη χαλάρωση των μέτρων την 4η Μαΐου παρατηρείται μείωση της τάξης του 20% με 30%.

Ο κ. Στεφάνου εκτίμησε, ακόμη, πως αρκετοί καταναλωτές διακατέχονται από φόβο και ίσως έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, ενώ και η μη επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων, συνέχισε, συντείνει σ΄αυτή την κατάσταση.

Εξαιτίας της πανδημίας του covid- 19, τόνισε ο κ. Στεφάνου, αρκετοί υπάλληλοι βρίσκονταν υπό αναστολή εργασίας,τα πλυντήρια των πρατηρίων ήταν κλειστά, ενώ την δύσκολη περίοδο που διανύσαμε πρόσθεσε, τα έξοδα για τους πρατηριούχους “έτρεχαν” χωρίς να υπάρχουν έσοδα.

Επεσήμανε ωστόσο πως μετά τις 4 Μαΐου η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά, σημειώνοντας πως το άνοιγμα των πλυντηρίων είναι υποβοηθητικό. Ο κλάδος μας είπε, “θα πάρει τον δρόμο του δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα είμαστε όπως την περσινή χρονιά” .

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Πρατηριούχων Κύπρου, Στέφανος Στεφάνου, απηύθυνε έκκληση στους καταναλωτές να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας διότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός, να τηρούν τους κανονισμούς, και να μην εφησυχάζουν μέχρι την οριστική εξάλειψη του κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X