ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φονική πυρκαγιά στα κατεχόμενα: Δύο νεκροί

Έχασαν τη ζωή τους μετά το ξέσπασμα της φωτιάς

Δεύτερος νεκρός στα κατεχόμενα, ασθενής του νοσοκομείου Λευκωσίας όπου ξέσπασε νωρίς σήμερα η πυρκαγιά και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της περιοχής.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για 62χρονο, τον Ερντογάν Καλαϊτζιλάρ, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο Εγγύς Ανατολής, όπου και απεβίωσε.

Λόγω της κατάστασης, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στα κατεχόμενα σύσκεψη διαχείρισης κρίσεων υπό τον «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ, τον «υπουργό υγείας» Αλί Πιλλι, εκπροσώπους της «αστυνομίας», της «πυροσβεστικής», της «πολιτικής άμυνα» και άλλων.

Νεκρός 74χρονος

Ενας 74χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του «κρατικού» νοσοκομείου στην κατεχόμενη Λευκωσία και μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, έχασε την ζωή του.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πρόκειται για τον Ασίμ Ουϊγκούρογλου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο εγγύς Ανατολή όπου και πέθανε.

Περίπου 300 ασθενείς του νοσοκομείου όπου ξέσπασε νωρίς το πρωί η φωτιά, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε διάφορα νοσοκομεία στα κατεχόμενα.

Ετοιμότητα για βοήθεια εκφράζει ο Υπουργός Υγείας

Ετοιμότητα για βοήθεια μέσω της Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

«Έχω επικοινωνήσει μέσω της Τεχνικής Επιτροπής με τις αρχές των κατεχομένων και εκφράσαμε την ετοιμότητα μας να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μας ζητηθεί» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o κ. Ιωάννου.

Προηγούμενη ενημέρωση 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το πρωί στο «κρατικό» νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία στο τμήμα αγγειοχειρουργικής στην μονάδα καρδιοχειρουργικής, η οποία φέρεται να τέθηκε υπό μερικό έλεγχο πριν από λίγο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, τα ακριβή αίτια δεν έχουν γίνει γνωστά, επιτόπου βρίσκεται μεγάλη «πυροσβεστική» δύναμη ενώ ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί που βρίσκεται εκεί δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα. Επιτόπου έσπευσαν επίσης Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί.

Οι ασθενείς της καρδιοχειρουργικής μονάδας μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκκενώθηκε ολόκληρος ο δεύτερος όροφος του νοσοκομείου που περιλαμβάνει εκτός από καρδιοπαθείς, την γενική χειρουργική και την γυναικολογική μονάδα.

Έτοιμη να βοηθήσει η κυβέρνηση

Την ετοιμότητα να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί εξέφρασε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω δικοινοτικής επιτροπής υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση