ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Ποιες εκπομπές θα ξελασπώσουν τα ποσοστά τηλεθέασης της κυπριακής TV;

Τα βρήκαν με τον Acun, αλλά «Survivor» και «Power of Love» δεν θα δούμε φέτος

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Με το βλέμμα στα νέα τηλεπαιχνίδια και ριάλιτι είναι όλα σχεδόν τα κανάλια για να ανεβάσουν τα ποσοστά τους, εκτός από δύο που επενδύουν σε σημαντικές και πολυέξοδες νέες σειρές.

Ο Alpha Κύπρου κατάφερε με σωστό προγραμματισμό και έξυπνους ελιγμούς να σκαρφαλώσει στην πρωτιά της τηλεθέασης και αντικρίζει με αισιοδοξία τη νέα σεζόν. Οι νέες εκπομπές τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο νέες σειρές παραγωγής του διδύμου Ανδρέα Γεωργίου και Κούλλη Νικολάου, αλλά και η συνέχιση των προηγούμενων, αποτελούν τα μεγάλα του χαρτιά. Συν, βεβαίως, το σόου του Λούη που απογειώνει την τηλεθέαση του καναλιού και οι δύο εκπομπές της Χριστιάνας Αριστοτέλους. Ως γνωστόν, η τηλεπαρουσιάστρια εκτός από το "Με αγάπη Χριστιάνα", ετοιμάζει και βραδινό σόου με καλεσμένους και μουσικές αναφορές.

Το Sigma επενδύει πολλά στη συνέχεια της Γαλάτειας ενώ ψάχνεται για "κάτι νέο", όπως μαθαίνω. Από τον ΣΚΑΪ θα προβάλει στη νέα σεζόν το "The Voice" με τους ίδιους συντελεστές: Ρουβά, Παπαρίζου, Μαραβέγια και Μουζουράκη, αλλά και το "Ελλάδα έχεις ταλέντο", αφού τελικά με την εταιρεία του Τούρκου παραγωγού, Acun Ilicali, τα βρήκαν, παρά τα παρατράγουδα. Ωστόσο, "Survivor" και "Power of Love" δεν πρόκειται να προβληθούν φέτος...
Eίναι, όμως, πολύ πιθανόν στο Sigma να προβάλλεται η νέα εκπομπή του Μουτσινά, ο οποίος μετακομίζει όπως όλα δείχνουν στον ΣΚΑΪ.

Ο ΑΝΤ1 επενδύει επίσης σε νέα τηλεπαιχνίδια, ένα εξ αυτών αναμένεται να το παρουσιάζει η Ζέτα Μακρυπούλια... οικογενειακώς! Πρόκειται για το μουσικό talent show που θα τιτλοφορείται "The Final 4" και στους κριτές του οποίου θα βρίσκεται και ο σύντροφός της Μιχάλης Χατζηγιάννης. Πολλά επενδύει και στη νέα σειρά του αδελφού ελλαδικού καναλιού, "Άγριες Μέλισσες", όπως λέχθηκε από ιθύνοντες του σταθμού, θα είναι από τις ακριβότερες της ελληνικής TV με γνωστά ονόματα, μεταξύ αυτών της Κάτιας Δανδουλάκη και του Γιάννη Φέρτη. Ο προϋπολογισμός της ανέρχεται στα 6.000.000 ευρώ!
Κάποιοι σχολίασαν πως ο ΑΝΤ1 Κύπρου θα πρέπει να βιαστεί να κλείσει την σειρά πριν του την "αρπάξει" ο Alpha Κύπρου, όπως έγινε και με την "Γυναίκα χωρίς όνομα". Από τις ντόπιες παραγωγές του ΑΝΤ1 Κύπρου ξεχωρίζει το σόου που θα παρουσιάζει ο Μιχάλης Σοφοκλέους.

Το Omega που άρχισε να ανεβαίνει πιο σταθερά στον πίνακα της τηλεθέασης αναμένει πολλά από το "The X Factor" που θα παρουσιάζει τη νέα σεζόν η Δέσποινα Βανδή, αλλά και νέες παραγωγές που αναμένονται από το Open. Όπως ακούγεται από παράγοντες του καναλιού, εξετάζονται και προτάσεις για δικές του παραγωγές.  

Τι λέει η τηλεθέαση;

Με τον Alpha Κύπρου να παραμένει στην πρώτη θέση της τηλεθέασης και το Omega να ανεβάζει τα ποσοστά του σε αντίθεση με το Sigma και το ΡΙΚ1 που συνεχίζουν την πτώση τους, βρήκε η χθεσινή μέρα τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια. Ο ΑΝΤ1 παραμένει σχετικά σταθερός.

Αναλυτικά η τηλεθέαση για τη χθεσινή μέρα, όπως την κατέγραψαν τα μηχανάκια της Nielsen αποκάλυψε ότι:

Στη γενική τηλεθέαση πρώτος σταθμός ήταν ο Alpha Κύπρου με 13%, δεύτερο το Omega με 12,6%, τρίτος ο ANT1 με 11,9%, τέταρτο το ΡΙΚ1 με 9,1% και πέμπτο το Sigma με 8,5%. 

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση