ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Ο Καράγιωρκης, ο Μπραντ Πιτ και οι ραδιοφωνικές - τηλεοπτικές μεταγραφές

Σημαντικός αθλητικογράφος αφήνει το κανάλι όπου εργαζόταν για χρόνια

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha Κύπρου, ο ηθοποιός Κρίστοφερ Γκρέκο αποκάλυψε πως έχασε την ευκαιρία να παίξει σε μια ταινία με τον Μπραντ Πιτ. Του έγινε, όπως είπε, πρόταση από την ατζέντισσά του και από μια παρεξήγηση ότι υπήρχε περίπτωση να υπάρξει σύγκρουση με τη συνεργασία που είχε με τον ΘΟΚ, έχασε την ευκαιρία.

Δεν σας κρύβω πως στεναχωρέθηκα όταν το διάβασα, αφού θα ήταν η πρώτη φορά που ο γόης του Χόλιγουντ θα συναντούσε τον γόη της Κύπρου και πολύ πετυχημένο ως "Καράγιωρκη" στην Γαλάτεια. Θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να δούμε τον Καράγιωρκη δίπλα από τον Μραντ κι ας παθαίναμε ένα πολιτισμικό σοκ!

Φυσικά αστειεύομαι αφού ο Κρίστοφερ μετράει ήδη συμμετοχές σε μεγάλες παραγωγές του εξωτερικού, ενώ το ταλέντο του δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Και μεταξύ μας, προσωπική άποψη, σε επίπεδο ηθοποιίας δεν συγκρίνονται οι δύο.

Και κάτι άλλο που εκτιμώ στον Καράγιωρκη, είναι που έχει άποψη και για όσα συμβαίνουν γύρω μας και ειδικά τις πολιτικές εξελίξεις και δεν φοβάται να τις διατυπώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσο κι αν δεν αρέσουν σε κάποιους. Αυτό φανερώνει και την πολιτική του κουλτούρα, αλλά και την αυθεντικότητά του. Σε αντίθεση με κάποιους συναδέλφους του, οι οποίοι δεν έχουν καμιά άποψη για κανένα θέμα, εκτός από τον ρόλο που ενσαρκώνουν...

Θα έλεγε κάποιος πως άργησαν τα κόμματα να τον προσεγγίσουν...

Εκτός κι αν έχει ήδη προσεγγιστεί και αρνηθεί συμμετοχή σε κάποιο ψηφοδέλτιο...

Μια και βρισκόμαστε στις εκλογές, ο απόηχός τους δεν λέει να κοπάσει σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Ούτε και στα άλλα ΜΜΕ. Ένα από τα κύρια θέματα, είναι βεβαίως η εκλογή του Τουρκοκύπριου Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στο ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ. Από κάποιους συναδέλφους, πάντως, άκουσα παράπονα πως ο ευρωβουλευτής επιλέγει πού θα εμφανιστεί και δεν εμφανίζεται όπου τον καλούν, εάν δεν εγκρίνει το πάνελ των συνομιλητών.

Δεν αποκλείω να συμβαίνει αυτό, αφού και το κόμμα που τον ανέδειξε στην Ευρωβουλή, το ΑΚΕΛ συμπεριφέρθηκε επανειλημμένα με ανάλογο τρόπο. Θυμάστε που αρνιόταν για μεγάλο διάστημα να κάνει δηλώσεις στο ΡΙΚ, επειδή θύμωσε για τον τρόπο που το ίδρυμα κάλυπτε τις δηλώσεις και εκδηλώσεις του κόμματος;

Καμία αντίδραση δεν υπήρξε τότε, ούτε από την επίσημη ΕΣΚ, ούτε από τους εργαζόμενους στο ίδρυμα, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατοι...

Μεγάλη είναι η μάχη της τηλεθέασης και ακροαματικότητας μεταξύ των καναλιών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών. Ακούω πως κάποιοι σταθμοί επιχειρούν ακόμη και μετεγγραφές για να το πετύχουν... Ενέργεια καθόλου εύκολη με τα δεδομένα που επικρατούν, αλλά όχι αδύνατη...

Πάντως, στα ραδιοφωνικά κύματα μια... τρικυμία υπάρχει. Πληροφορήθηκα για μία πολλά υποσχόμενη "μεταγραφή αεροδρομίου" στον ΣΠΟΡ FM 95. Πρόκειται για σημαντικό αθλητικογράφο που αφήνει το κανάλι στο οποίο εργάζεται για χρόνια. Στον ΣΠΟΡ FM 95 θα κάνει νέα εκπομπή με πολλές προοπτικές. Περισσότερα, όμως, λίαν προσεχώς.

Μια και βρίσκομαι στον ΣΠΟΡ FM 95, σημειώνω πως με μόνο 12 μήνες ζωής στα ραδιοκύματα της Κύπρου, καταγράφει δυναμική είσοδο στις μετρήσεις ακροαματικότητας, με ισχυρή διείσδυση στα δυναμικά κοινά. Πρόσφατες μετρήσεις έδειξαν ότι οι ηλικίες 35-44 ακούνε κάθε μέρα τον ΣΠΟΡ FM 95 στο υψηλό ποσοστό 9,2%, ενώ στις ηλικίες των 25-34 καταγράφει επίσης ψηλό ποσοστό, γύρω στο 5.5%.

Σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση των τηλεοπτικών καναλιών, την περασμένη εβδομάδα, στη γενική τηλεθέαση, την πρώτη θέση κέρδισε ο Alpha, ο οποίος καταβάλλει προσπάθειες να την κερδίσει και την τρέχουσα εβδομάδα.

Από την άλλη, το Omega φαίνεται να "κινείται" τελευταία, ιδιαίτερα στα δυναμικά κοινά κάτι που όμως θέλει πολλή, πολλή δουλειά.
Ολίγον ακατανόητη είναι η στάση του καναλιού να επαναφέρει τη σειρά "Πρίγκιπας της Φωτιάς" την οποία προέβαλλε προ μηνών. Η σειρά είχε προβλήματα στην Ελλάδα και το Omega, για λόγους που δεν εξήγησε ποτέ στο κοινό, την διέκοψε. Και ενώ στην Ελλάδα άρχισε η προβολή του δεύτερου γύρου, στην Κύπρο αγνοούσαμε εάν θα παιχθεί ή όχι. Ξαφνικά, η σειρά κόβεται και από την Ελλάδα, μάλλον για οικονομικούς λόγους, χωρίς επίσης να εξηγηθεί στο ελληνικό κοινό εάν και πότε θα συνεχιστεί.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά το Omega αποφασίζει να την προβάλει ξανά, γνωρίζοντας πως στον δεύτερο γύρο θα αναγκαστεί να την διακόψει για άλλη μια φορά, αφήνοντας τους τηλεθεατές που θα παρακολουθούν την ενδιαφέρουσα υπόθεση της σειράς στα κρύα του λουτρού...

Εκτός κι αν γνωρίζουν κάτι που άλλοι δεν γνωρίζουν...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός παγκύπρια, στη γενική τηλεθέαση, αναδείχθηκε χθες το Sigma με 15%.
Δεύτερος ο Alpha Κύπρου με 13,8%, τρίτος ο ΑΝΤ1 με 9,5%, τέταρτος το ΡΙΚ1 με 9,1%, και πέμπτος ο Omega με 4,2%.

Τα λεγόμενα "μικρά" κανάλια διατήρησαν τα χαμηλά τους ποσοστά ως ακολούθως:
ΡΙΚ2 5,6% (όχι και τόσο χαμηλό χθες), ΕΡΤ World 2,6%, Extra 1,6% και Smile 1,3%.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X