ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με «Safe Pass» θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια

Η σχετική ανακοίνωση

Στο πλαίσιο των σχεδιασμών για τη σταδιακή επάνοδο σε συνθήκες ομαλής λειτουργίας, με πλήρη υγειονομική ασφάλεια, η εύρυθμη λειτουργία της Ανώτερης Εκπαίδευσης αποτελεί κύριο μέλημα και προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνθήκες που ισχύουν και τους περιορισμούς που επιβάλλονται με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19 και μετά από συνεννοήσεις με τη Σύνοδο των Πρυτάνεων και τις πανεπιστημιακές αρχές, καθώς και με τον Φορέα ΔΙΠΑΕ, προτεραιότητα θα δοθεί και κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στην ασφάλεια και υγεία των φοιτητών/-τριών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και όλων των εργαζομένων. Για την προσέλευση και παραμονή όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των επισκεπτών στους χώρους των πανεπιστημίων, θα απαιτείται «Safe Pass» ή θα ισχύει όποια άλλη ρύθμιση τυχόν αποφασισθεί από την Κυβέρνηση ή/και με Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας. Την ευθύνη για την εφαρμογή των σχετικών Διαταγμάτων έχουν οι αρχές των Πανεπιστημίων.

Στη βάση των αναγκών του φοιτητικού πληθυσμού και λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα τις αρχές διασφάλισης της ποιότητας σπουδών, τα Πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της αυτονομίας τους, θα λάβουν αποφάσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας τους και θα καθορίσουν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες για το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο 2021-22.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X