ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με rapid test η πλειοψηφία των μαθητών στα πέντε Λύκεια της Πάφου

Η επαναλειτουργία των Γυμνασίων θα ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου

Η πλειοψηφία των μαθητών και μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης στα Λύκεια της Επαρχίας Πάφου προσκόμισαν αρνητικό rapid test προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθήματα με φυσική παρουσία κατά την επαναλειτουργία των σχολείων της εν λόγω βαθμίδας .

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών των Λυκείων υποβλήθηκαν στην ταχεία εξέταση ανίχνευσης αντιγόνου rapid test και προσκόμισαν τη σχετική βεβαίωση κατά την είσοδο τους στα πέντε Λύκεια της Επαρχίας Πάφου.

Ωστόσο κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν προσκόμισαν αρνητικό rapid test, αυτοί θα παραμείνουν στο σπίτι τους και θα διδάσκονται εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, για την παρουσία των μαθητών και μαθητριών Μέσης Εκπαίδευσης στα σχολεία θα απαιτείται εβδομαδιαία αρνητική διάγνωση σε έλεγχο ταχείας διάγνωσης ( rapid test). Για το σκοπό αυτό καλέστηκαν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές να δώσουν τη συγκατάθεση τους και να παροτρύνουν τα παιδιά τους να υποβληθούν σε διαγνωστική εξέταση (rapid test ) στους σταθμούς που λειτουργούν για το ευρύτερο κοινό.

Σημειώνεται πως η επαναλειτουργία των Γυμνασίων θα ξεκινήσει στις 16 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X