ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με Ηλεκτρονική ταυτότητα θα γίνονται οι συναλλαγές στο Δημόσιο

Προσωπικός κωδικός κάθε πολίτη- εταιρείας προς διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων του ηλεκτρονικά

Στέλιος Ξιουρής

«Ουδέν κακό αμιγές καλού», περιγράφει η ρήση των αρχαίων ημών προγόνων και εφαρμόζεται και στην προκειμένη λόγω των παρενεργειών που προκάλεσε η πανδημία και ο εγκλεισμός και την επιτάχυνση των διαδικασιών για πλήρη ψηφιακή μεταρρύθμιση σε μια χώρα που υπάρχει ακόμη τεράστιος ψηφιακός αναλφαβητισμός. 

Έτσι στην προκειμένη καθιερώνεται πλέον και στην Κύπρο η ηλεκτρονική ταυτότητα η οποία θα αποτελεί το μέσο διεκπεραίωσης των συναλλαγών των πολιτών - εταιρειών με το κράτος.

Η εν λόγω ταυτότητα θα αποτελείται ουσιαστικά από τον προσωπικό κωδικό αριθμό κάθε πολίτη, τον οποίο και θα χρησιμοποιεί έτσι ώστε να υλοποιεί πληρωμές σε Φόρο Εισοδήματος - Κοινωνικές ασφαλίσεις, έκδοση απαραίτητων πιστοποιητικών και γενικότερα ότι χρειάζεται ο πολίτης από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο εν λόγω κωδικός που θα αποτελεί το κλειδί εισόδου στις ψηφιακές κρατικές υπηρεσίες θα είναι διασφαλισμένος και κανείς άλλος δεν θα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει, οδηγώντας την Κύπρο στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Το νομοσχέδιο του Υφυπουργείου Καινοτομίας συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών η οποία ευελπιστεί ότι πριν τη διάλυση της Βουλής θα ψηφιστεί σε νόμο ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή του.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΟΥΛΛΑΣ θα μειωθεί αισθητά το διοικητικό και λειτουργικό κόστος και θα ευκολυνθούν τα μέγιστα οι πολίτες. Ο κ. Κάρουλλας σημείωσε ότι το θεωρεί σημαντική καινοτομία βάσει της οποίας η Κύπρος πάει ένα βήμα μπροστά στην ψηφιακή εποχή πάντα με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση