ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μάνα σ' αγαπώ, μάνα νίκησες!»

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου

4 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου...

Καρκίνος, τον ακούς, τον βλέπεις, είναι τόσο δίπλα σου μα και τόσο μακριά σου. Λυπάσαι, στεναχωριέσαι με την ιστορία που θα μάθεις από τον φίλο σου, σε «σκοτώνει» σου κόβει τα πόδια όταν πια είναι στο σπίτι σου.

Όλοι ξέρουμε κάποιον που έχει περάσει την εν λόγω ασθένεια, αν όχι ο ίδιος κάποιο δικό του άτομο. Τόσο κοντά μα και τόσο μακριά μέχρι να το ακούσεις, «Βγήκαν τα αποτελέσματα, η μάνα σου έχει καρκίνο». Ο σημαντικότερος άνθρωπος της ζωής σου ή μάλλον η ίδια η ζωή σου. Η γυναίκα που ήταν δίπλα σου σε όλα. Στα σωστά, στα λάθη. Το αίμα παγώνει. Η γη από τα πόδια σου χάνεται σε χρόνο μηδέν.

Δεν ακούς, δεν βλέπεις, δεν αισθάνεσαι.

Εξετάσεις, επέμβαση, χημειοθεραπείες, ακτινοθεραπείες...

Δεν αντέχεται ο πόνος, νιώθεις κενός. Θες να βοηθήσεις, μα δεν μπορείς. «Σ΄αγαπώ, θα περάσει, είσαι δυνατή», αυτά λες και χαμογελάς, μην τυχόν και καταλάβει πόσο πονάς. Φεύγεις, γρήγορα, βιαστικά, πηγαίνεις στο σπίτι και σπαράζεις, κλαις, τόσο πολύ που δεν έχεις πια ανάσα. 

Τίποτα δεν είναι πλέον πιο σημαντικό, τίποτα δεν έχει αξία, παρά μόνο να γίνει καλά, να φύγει το «κακό», έτσι το έλεγες πριν το γνωρίσεις.

Ο χρόνος περνά…

Αυτή είναι πια καλά, έχει νικήσει τον ΚΑΡΚΙΝΟ.

Τίποτα δεν είναι πια το ίδιο, όλα έχουν αλλάξει. Αυτή, εσύ, ο πατέρας, ο αδερφός σου…

«Μάνα σ΄αγαπώ. Μάνα νίκησες!»

Υ.Σ: Αυτό γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Για σένα που ήσουν, είσαι και θα είσαι ο «φύλακας άγγελος μου». Για σένα που ακόμα και στην «μάχη» σου η έννοια σου ήταν να μην πονέσουν τα παιδιά σου. Για σένα που πάλεψες και τα κατάφερες για να μην πληγώσεις την οικογένειά σου. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X