ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μακάβριο θέαμα: Πολίτης εντόπισε νεκρό άλογο (σκληρές εικόνες)

Τι αναφέρει η ανακοίνωση - Τι ζητά το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με σκοπό να διαφωτίσει εκείνες τις πτυχές όσον αφορά το θέμα των αλόγων που τρέχουν στις κούρσες στον Ιππόδρομο και το τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος της προσφοράς και χρήσης τους στο στοίχημα. Γιατί περί στοιχημάτων και χρημάτων ο λόγος και όχι για οτιδηποτε άλλο.

Πώς μπορούμε πλέον να χαρακτηρίσουμε αυτή την εφιαλτική εικόνα που αντίκρυσε πολίτης (επισυνάπτονται φωτογραφίες) ο οποίος μας ενημέρωσε για το νεκρό άλογο (σχεδον σε προχωρημένη σήψη) κάτω από ένα δέντρο;

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το κακό και εάν είναι όντως άλογο ιπποδρόμου θα πρέπει να αναληφθούν άμεσα οι ευθύνες από αυτούς που διαχειρίζονται τα ιπποδρομιακά θέματα και να βάλουν σε τάξη τα του οίκου τους!

Πώς είναι δυνατόν αυτά τα άλογα που θα έπρεπε να τρέχουν και να ζουν ανέμελα και περήφανα αλλά αντί αυτού έτρεξαν στις κούρσες στοιχημάτων στις οποίες κάποιοι ίσως έβγαλαν εκατομμύρια και να καταλήγουν σε αυτό τον ατιμοτικό τρόπο θανάτου τους και με τα χειρότερα γεράματα;

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ενημέρωσε τις κτηνιατρικές Υπηρεσίες Πάφου για το ανευρεθέν άλογο, οι οποίες επισκέφθηκαν το νεκρό ζώο.
Εμείς ζητούμε άμεσα όπως:

1. Το Ζώο να εξεταστεί εάν έφερε μικροπλακέτα (μικροτσίπ)
2. Να εξεταστεί και να γίνει άμεσα νεκροψία από κτηνίατρο για να υπάρξει φως για την αιτία θανάτου του αλόγου.
3. Ο Υπουργός Γεωργίας να δώσει οδηγίες και να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες όσον αφορά τον Ιππόδρομο, την ευημερία των αλόγων και πολύ σημαντικό, που καταλήγουν αυτά άλογα στο τέλος της ευδόκιμης υπηρεσίας τους. Τα θέματα της ευημερίας και προστασίας των ζώων αναφέρονται στο νόμο 46(Ι)1994 και η Αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας είναι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και ο πολιτικός προϊστάμενος αυτής της Υπηρεσίας είναι ο Υπουργός Γεωργίας.
4. Να προχωρήσει το κράτος να δημιουργήσει χώρους για αυτά τα άλογα (ίσως και σε συνεργασία με την Ιπποδρομιακή Αρχή) για να έχουν καλά γεράματα. Είναι τεράστια τα ποσά που αποκομίζει το κράτος από σχετικές φορολογίες. Έχουμε κάνει πρόταση και διαδικασίες, συναντήσεις κλπ. για να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο αξιοπρεπές καταφύγιο για τα άλογα που φεύγουν από τον Ιππόδρομο αλλά τελικά κάποιοι δεν ήθελαν, όμως ακόμα το παλεύουμε
5. Να διερευνηθούν οι πληροφορίες που έχουμε ότι άλογα στέλνονται σε συγκεκριμένο Ζωολογικό Κήπο ζωντανά για να γίνουν τροφή στα λιοντάρια.
6. Το συγκεκριμένο άλογο βρέθηκε στο χωριό Βρέτσια. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας λένε ότι στην περιοχή υπάρχουν και άλλα ‘εγκαταλειμμένα’ άλογα τα οποία οι κηδεμόνες που δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος για την φροντίδα τους, τα αφήνουν ελεύθερα στην περιοχή μέχρι να πεθάνουν μαρτυρικά από την πείνα, την δίψα και την εξάντληση.
7. Να γίνει έρευνα για το θέμα της εμπορίας αυτών των αλόγων. Οι πληροφορίες μας λένε ότι αγοράζονται για 100 ευρώ και συνήθως από πολίτες που δεν έχουν ιδέα για το πως να φροντίσουν ή να διατηρήσουν τέτοια άλογα.
8. Καλούμε άμεσα την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου όπως άμεσα φροντίσουν να γίνει ταφεί του ζώου και ταυτόχρονα σε συνεργασία με την Υπηρεσία Θήρας να γίνουν έρευνες για πληροφορίες που αναφέρουν ότι στην συγκεκριμένη περιοχή (Βρέτσια) διεξάγεται συστηματικά παράνομο κυνήγι και παράνομη υλοτομία.
Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν θα κουραστεί και δεν θα σιωπήσει ποτέ μέχρι να σταματήσουν όλες αυτές οι κακουργίες και τα εγκλήματα προς τα αθώα Ζώα. Θα συνεχίζουμε να φανερώνουμε και να πιέζουμε για εκείνες τις πτυχές που αφορούν κακοποιήσεις ζώων είτε αρέσει και ενοχλεί κάποιους είτε όχι και δεν πρόκειται ούτε τώρα ούτε στο μέλλον να επιτρέψουμε να κουκουλωθεί το οποιοιδήποτε σκάνδαλο κακής μεταχείριση και εκμετάλλευσης των ζώων. Τα Ζώα και οι αδύναμοι δεν είναι μόνοι τους! Είμαστε βράχος για αυτούς και έτσι θα παραμείνουμε!! Μέχρι την ελευθερία και τη δικαίωση τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X