ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λουκέτο για 48 ώρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας του και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε αναστολή της λειτουργίας του για 48 ώρες προχωρεί και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, το δεύτερο μεγαλύτερο δημόσιο νοσηλευτήριο της χώρας, λόγω τριών υπόπτων κρουσμάτων που διερευνώνται και ακολουθώντας την πρακτική που ακολουθήθηκε για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με επιστολή του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ των Επαρχιών Λεμεσού - Πάφου, Χρίστου Νικολάου, η απόφαση λήφθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους αρμόδιους φορείς και από αύριο εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα για τις επόμενες 48 ώρες.

Συγκεκριμένα, προστίθεται, όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται για τις επόμενες 48 ώρες, ενώ όσον αφορά το επισκεπτήριο θα τηρείται αυστηρά το ωράριο επισκέψεων για όλους τους ασθενείς, δηλαδή από τις 13:00-14:00 και 17:00-19:00, όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από ένα και μόνο επισκέπτη.

Επιπρόσθετα, οι ασθενείς θα πρέπει να προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Ατυχημάτων και Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά, ενώ άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν συμπτώματα, καλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των Νοσοκομείων αλλά να παραμένουν σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες. Επίσης στο 1420 θα πρέπει να επικοινωνούν όσοι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και να αυτοπεριοριστούν.

Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ο κ.Νικολάου είπε πως το ένα ύποπτο περιστατικό αφορά πρόσωπο που ήρθε σε επαφή με τον επαγγελματία υγείας που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ αρνητικά είναι τα αποτελέσματα για τα άλλα δυο περιστατικά και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο και σχετικές οδηγίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X