ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Μόλις ένα νέο κρούσμα

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

Η Κύπρος επιστρέφει στην κανονικότητα της έπειτα από τα μέτρα που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό του νέου κορωνοϊού, COVID-19.

Από τις 4 Μαΐου, η Κύπρος έκανε «πρεμιέρα» με την Α' φάση της σταδιακής άρσης μέτρων. (Δείτε εδώ όλα όσα ισχύουν).

Την Τρίτη (19/5) στις 11:15 συνεδρίασε στο Προεδρικό Μέγαρο το Υπουργικό Συμβούλιο, λίγο πριν την εφαρμογή της Β’ φάσης της άρσης των περιοριστικών μέτρων στις 21 Μαΐου.

Μέτρα Διακίνησης

3 SMS την ημέρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 10 μμ μέχρι 6 π.μ. (Διαβάστε όλα όσα ισχύουν για τα sms ΕΔΩ)

Στο μεταξύ, την απόφαση να λειτουργήσουν από την 21η Μαΐου τα Δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια της χώρας, κατά τη β’ φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, ανακοίνωσε την Παρασκευή (15/5) ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου, λέγοντας παράλληλα ότι θα συνεχίσει η φοίτηση των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου και του Γ’ έτους των Τεχνικών Σχολών. (Διαβάστε τι θα ισχύει ΕΔΩ)

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 918 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις). 

Η επιδημιολογική εικόνα κρίνεται από τους ειδικούς άκρως ικανοποιητική λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της Β' Φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει αύριο, 20 Μαϊου, στις 10πμ, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη με την επιστημονική ομάδα για αντιμετώπηση του κορωνοϊού.

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

20:45 - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πόσοι δεν συμμορφώθηκαν με το διάταγμα

20:35 - Κύπρος: «Οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν στη μη εξάπλωση του ιού»

20:30 - Κανένα νέο κρούσμα από 108 ελέγχους στα κατεχόμενα

Δεν βρέθηκε κανέναν νέο κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα την Τρίτη, όπως ανέφερε ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Σε γραπτή δήλωση του κ. Πιλλί αναφέρεται ότι τις τελευταίες 24 ώρες διενεργήθηκαν 108 έλεγχοι χωρίς να εντοπιστεί κάποιο κρούσμα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 108, ενώ κανένας ασθενής δεν νοσηλεύεται στα κατεχόμενα.

20:15 - 85χρονη το νέο κρούσμα - Έκανε πάρτι γενεθλίων με άλλα άτομα

19:10 - Πάνω από 35 χιλιάδες ο επίσημος απολογισμός των νεκρών στο Ην. Βασίλειο

Στις 35.341 έφτασε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων φορέων του κορωνοϊού που έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για ημερήσια αύξηση 545 θανάτων.

Με βάση την καταμέτρηση από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, που συνυπολογίζει θανάτους που αποδίδονται στον κορωνοϊό ακόμα και αν δεν είχε γίνει διαγνωστικό τεστ, οι νεκροί ξεπερνούσαν τις 40.000 ήδη από τις 8 Μαΐου.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2.412, φτάνοντας πλέον τις 248.818.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε ελαφρώς από χθες στις 10.025, αλλά είναι μειωμένος κατά 17% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

18:25 - Υπ. Υγείας - Μπαίνουμε στη δεύτερη φάση με αισιοδοξία

18:10 - Ελλάδα: Αποχωρεί σταδιακά ο ιός

18:00 - 1 νέο κρούσμα στην Κύπρο σε 1882 τεστ

Πρόκειται για κρούσμα που εντοπίστηκε από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

 «Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Οι σχεδόν μηδενικοί αριθμοί επιβραβεύουν τη μεγάλη προσπάθεια των δύο τελευταίων μηνών. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η εξαίρετη επιδημιολογική εικόνα μας επιτρέπει να προχωρήσουμε στη 2η φάση» είπε ο Δρ. Κωστρίκης.

17:20 - Ασθενής με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ΓΝ Λεμεσού

Μόνο ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού και σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ωστόσο ένας εξ αυτών χρειάστηκε να μεταφερθεί στη ΜΕΘ και να διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ, 15 πρόσωπα με ύποπτα συμπτώματα COVID-19 νοσηλεύονται στον 5ο όροφο του δημόσιου νοσηλευτηρίου, ενώ ένα άτομο, επίσης με ύποπτα συμπτώματα, βρίσκεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 1ου ορόφου.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση σε σχέση με τα άτομα που προσήλθαν για εξέταση στο Θάλαμο Βραχείας Νοσηλείας ή στο ΤΑΕΠ.

16:40 - Κύπρος: Έρχεται αύξηση προστίμου σε όσους παραβαίνουν τα διατάγματα

16:15 - Τι «ξεκλειδώνει» από τις 21/5 - Πότε ανοίγουν οι παραλίες

14:12 - Τι θα γίνει με γάμους, κηδείες και βαπτίσεις - «Σίγουρα, δεν θα είναι όπως πριν»

13:53 - Διάταγμα: Χιλιάδες καταγγελίες από την πρώτη μέρα - Αναστολή 200 εξωδίκων

13:10 -  ΥΠΟΙΚ: Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις

12:17 - 232 νέα κρούσματα COVID-19 στο Bέλγιο, 29 θάνατοι

11:21 - «Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η φιλοξενία εισερχόμενου τουρισμού»

11:10 - Συνεχίζεται η δειγματοληψία σε επιχειρήσεις ενόψει της 2ης φάσης χαλάρωσης

Συνεχίζεται η διενέργεια 10.000 δειγματοληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και χώρους εστίασης, επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν κατά τη 2η φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.
 
Η διεξαγωγή ελέγχων σε επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν κατά τη 2η φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων άρχισε στις 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου.
 
Συγκεκριμένα, οι 7.500 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης, και οι 2.500 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων/κουρείων/ινστιτούτων αισθητικής/κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ).
 
Οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εργαστήριο που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για διευθέτηση ραντεβού στο σημείο δειγματοληψίας που επιθυμούν.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία στο πρόγραμμα των 20.000 ελέγχων, με ιδιαίτερη έμφαση στα σχολεία όπου βρέθηκαν θετικά κρούσματα.

10:56 - Συνολικά τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τους τέσσερις ασθενείς, ένα άτομο νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζεται πιο στενή παρακολούθηση. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η υγεία των ασθενών είναι σε καλή γενική κατάσταση.
 
Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθεί ένα εξιτήριο σε ασθενή του οποίου τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό, ενώ θα γίνει και μία εισαγωγή.
  
Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς, έγιναν μέχρι σήμερα 146 εισαγωγές και δόθηκαν 127 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

10:21 - Δεκαοκτώ πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά δεκαοκτώ πρόσωπα, υπό διερεύνηση για κορωνοϊό, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.
 
Τα δεκαπέντε άτομα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου, ενώ τρία πρόσωπα βρίσκονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς όμως να είναι διασωληνωμένα.
 
Εν τω μεταξύ, στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 46 άτομα τα οποία θα παραμείνουν εκεί μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.
 
Αργότερα σήμερα αναμένεται να δοθούν 3 – 4 εξιτήρια σε άτομα που έχουν αποθεραπευθεί και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

9:30 - Το πρωτόκολλο επανεκκίνησης του τουρισμού συζητούν Περδίος και Επιτροπή Εμπορίου

Τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, έχει σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Η Επιτροπή θα ενημερωθεί από τον κ. Περδίο για το πρωτόκολλο επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας που ετοιμάζει το Υφυπουργείο Τουρισμού και το οποίο περιλαμβάνει τους κανόνες λειτουργίας, μεταξύ άλλων, παραλιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων, πισίνων κατά την τρίτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, τα μέλη της Επιτροπής θα ενημερωθούν από τον Υφυπουργό Τουρισμού για την Εθνική Στρατηγική για τον τουρισμό 2030.

9:22 - Εγγυητικές διοργανωτών ταξιδιών δεν καλύπτουν πλήρως τους καταναλωτές, αναφέρει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Εγγυητικές διοργανωτών ταξιδιών δεν καλύπτουν πλήρως τους καταναλωτές, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών.

«Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, Ν. 186(Ι)/2017, οι διοργανωτές ταξιδιών υποχρεούνται να έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή τραπεζική εγγύηση που να καλύπτει πλήρως τους καταναλωτές σε περίπτωση πτώχευσης ή αφερεγγυότητάς τους. Δυστυχώς, μετά το όλο πρόβλημα που προέκυψε με την προσφορά κουπονιών αντί της πλήρους επιστροφής των χρημάτων που πλήρωσαν οι καταναλωτές για ταξίδια που ακυρώθηκαν, φάνηκε ακόμα ένα θέμα σε βάρος των καταναλωτών», προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τουλάχιστο ένα μέρος των διοργανωτών ταξιδιών, κατά παράβαση των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας, δεν καταθέσαν το απαιτούμενο ύψος της εγγύησης, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι ακάλυπτοι.

«Πληροφορίες του Κυπριακού Συνδέσμου καταναλωτών αναφέρουν ότι συγκεκριμένος διοργανωτής ταξιδιών κατέθεσε εγγυητική που καλύπτει μόνο το 10 – 15% των καταναλωτών. Για την πιο πάνω παράβαση, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών υπέβαλε ήδη σχετική καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ως Αρμόδιας Αρχής, εναντίον όσων διοργανωτών δεν συμμορφώθηκαν με τις διατάξεις του νόμου», σημειώνει.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θεωρεί ως μη αρμόζουσα την ενέργεια του Υπουργού Ενέργειας Εμπορίου και Βιομηχανίας να διορίσει ως Εγκεκριμένο Σώμα για τη διαχείρισή των εγγυητικών των διοργανωτών ταξιδιών, το Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου.

«Δεν μπορεί ένας σύνδεσμος να διαχειρίζεται τις εγγυητικές των δικών του μελών. Αυτό αντιβαίνει στους κανόνες της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας. Ο Υπουργός, σε περίπτωση που οι καταγγελίες του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών αποδειχθούν, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να λάβει διορθωτικά μέτρα», καταλήγει ο Σύνδεσμος, στην ανακοίνωση του.

8:00 - 'Ράλι' στην Γουόλ Στριτ λόγω αισιοδοξίας για εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν χθες βράδυ οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, φτάνοντας υψηλό 10 εβδομάδων, με τους επενδυτές να αντλούν αισιοδοξία από τα ενθαρρυντικά στοιχεία της πρώτης φάσης δοκιμών ενός πιθανού εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα επανεκκινεί η οικονομική δραστηριότητα στην πλειοψηφία των Πολιτειών στις ΗΠΑ.
 
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε μεγάλη άνοδο 911 μονάδων (+3,85%), φτάνοντας τις 24.597,37 μονάδες.
 
Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας ανήλθε στις 9.234,83 μονάδες, με άνοδο 2,44% (+220,27 μονάδες). Ο διευρυμένος δείκτης Standard & Poor`s 500, που περιλαμβάνει τις 500 μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, σημειώνει άνοδο 90,21 μονάδων (+2,44%), στις 2.953,91 μονάδες.
 
Ισχυρές ανοδικές τάσεις επικρατούσαν λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, με το κλίμα εμφανώς επηρεασμένο από το ράλι στη Γουόλ Στριτ.
 
Στις 09:15 (τοπική ώρα), ο Nikkei κατέγραφε άνοδο 509,86 μονάδων (+2,53%), στις 20.643,59 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραφε άνοδο 29,21 μονάδων (+2,00%), στις 1.488,50 μονάδες.

7:54 - Πενήντα άτομα υποβλήθηκαν χτες σε εξέταση covid- 19 στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας του ΓΝ Πάφου

Πενήντα άτομα υποβλήθηκαν χτες κατά την διάρκεια της ημέρας σε εξέταση για covid- 19 στο Ιατρείο Δημόσιας Υγείας που άρχισε να λειτουργεί από την Κυριακή σε χώρο μπροστά από το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Διευθυντή του ΓΝ Πάφου για τον covid- 19 δρα Ιωσήφ Μουτήρη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δρα Μουτήρης ανέφερε πως η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας λειτουργεί από χτες σε χώρο δίπλα από το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Πάφου και έχει εξετάσει 8 ασθενείς, 5 εκ των οποίων κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Αυξημένη σημείωσε ήταν και η προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου χτες εξυπηρετήθηκαν 273 ασθενείς από όλες τις ειδικότητες.

Πρόσθεσε δε, πως οι κλινικές ειδικοτήτων έχουν ήδη επικοινωνήσει με τους ασθενείς που έχασαν τα ραντεβού τους λόγω της κρίσης και τα επαναπρογραμματίζουν σταδιακά. Το ίδιο συνέχισε, συμβαίνει και με τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο μεταξύ, χτες εκπρόσωπος της ερευνητικής ομάδας της σχολής Πρώτων Βοηθειών ( Καλλιόπη), ο κ. Γιώργος Ιωακείμ, πρόσφερε προστατευτικό κουτί ( Cyprus Aerosol Box) για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΓΝ Πάφου , το οποίο προσφέρει προστασία στους επαγγελματίες υγείας σε περίπτωση διασωλήνωσης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου ασθενή covid- 19.

O δρα Μουτήρης ανέφερε πως είναι το δεύτερο Γενικό Νοσοκομείο στο οποίο τοποθετείται το προστατευτικό κουτί, που σκοπό έχει, όπως αναφέρθηκε να προσφέρει προστασία στους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή. 

7:42 - Σε 19 καταγγελίες πεζών και οδηγών προχώρησε η Αστυνομία στο πλαίσιο 2.273 ελέγχων

Σε 19 καταγγελίες πεζών και οδηγών, στο πλαίσιο  2.273 ελέγχων, προέβη παγκύπρια η Αστυνομία, από τις 18:00 χθες μέχρι τις 6 σήμερα το πρωί, για παραβίαση του διατάγματος της Κυβέρνησης σε σχέση με την απαγόρευση των αχρείαστων διακινήσεων.
 
Παράλληλα η Αστυνομία προχώρησε σε 911 ελέγχους σε υποστατικά και προέβη σε 4 καταγγελίες.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, όσον αφορά τους οδηγούς και τους πεζούς, στη Λευκωσία έγιναν 628 έλεγχοι και υπήρξαν 4 καταγγελίες, στη Λεμεσό έγιναν 708 έλεγχοι και 9 καταγγελίες, στη Λάρνακα έγιναν 254, χωρίς καταγγελία, στην Πάφο έγιναν έλεγχοι 227 και 3 καταγγελίες, στην Αμμόχωστο έγιναν 199 έλεγχοι και 2 καταγγελίες και στη Μόρφου 128 έλεγχοι, χωρίς καταγγελία.
 
Επιπλέον, έγιναν 70 έλεγχοι από την Τροχαία Αρχηγείου, η οποία προέβη σε 1 καταγγελία, και 59 έλεγχοι από την ΜΜΑΔ, χωρίς καταγγελία.

- Στις 11:15 ο Πρόεδρος Δημοκρατίας θα προεδρεύσει συνεδρίας Υπουργικού Συμβουλίου 

7:30 - Έξαλλος ο Τραμπ με τον ΠΟΥ: «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας»

7:05 - Ο Τραμπ αποκαλύπτει ότι λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε χθες βράδυ ότι λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφημίζει ως πιθανή "θαυματουργή θεραπεία" για την ασθένεια Covid-19, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορωνοϊού.
 
"Το παίρνω την τελευταία μιάσιμη εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα". δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. "Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;" πρόσθεσε.
 
"Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω", πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχει "μηδενικά συμπτώματα" από αυτό.
 
Παράλληλα είπε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.

7:03 - Κύπρος: Πήγαν στο νοσοκομείο επειδή φοβούνται να χρησιμοποιήσουν κλιματιστικά λόγω covid- 19

6:39 - Ξεπέρασαν τα 4,8 εκ. τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, όμως μόνο 44.767 σοβαρά ή κρίσιμα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X