ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Live: Μόλις ένα νέο κρούσμα στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

24news team

Τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών είναι ενθαρρυντικά και έτσι η Κύπρος από αύριο αρχίζει να κινείται σε κανονικούς ρυθμούς αλλά με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε. Προστατευτικά μέτρα και αποστάσεις μπαίνουν στην νέα καθημερινότητα του Κύπριου πολίτη.

Από σήμερα 21/5 καταργούνται τα sms ενώ από τις 23/5 ανοίγουν και οι οργανωμένες παραλίες με τήρηση των πρωτοκόλλων που θα δοθούν από το Υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε τι ισχύει από σήμερα

- Ανοίγουν τα δημοτικά και τα γυμνάσια (Παραμένουν κλειστά η 1η και 2α Λυκείου και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί).

- Πλήρης κατάργηση SMS και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μεταξύ 10 μ.μ. – 6 π.μ.

- Επιτρέπονται συναθροίσεις σε οικίες μέχρι 10 άτομα.

- Ελεύθερη διακίνηση σε πάρκα (εξαιρουμένων των παιδότοπων), πλατείες, μαρίνες κτλ., νοουμένου ότι οι συναθροιζόμενοι δεν θα υπερβαίνουν τους 10 ανά ομάδα.

- Επαναλειτουργία κομμωτηρίων, κουρείων, κέντρων αισθητικής – μασάζ, δερματοστιξίας.

- Επαναλειτουργία υπηρεσιών εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Επιτρέπονται οι συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, Διευκρινίζεται ότι ανοικτός χώρος θεωρείται και ο χώρος όπου επιτρέπεται το κάπνισμα με βάση τον Περί Ελέγχου του Καπνίσματος Νόμου. Τα άτομα δεν θα υπερβαίνουν τα 10 ανά ομάδα.

(Πότε ανοίγουν οι παραλίες, Διαβάστε ΕΔΩ)

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε στα 923 (περιλαμβανομένων και των 12 που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Το 24news σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

20:45 - Μηδέν κρούσματα και σήμερα στα κατεχόμενα

Μηδενικός και σήμερα ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Ο "υπουργός υγείας" Αλί Πιλί είπε ότι έγιναν σήμερα 105 εξετάσεις και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ο συνολικός αριθμός περιστατικών είναι 108. Δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής σε νοσοκομείο.

20:00 - Ιταλία: Μικρή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων και των νεκρών

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 228.006. Οι νεκροί έφτασαν τους 32.486. Παράλληλα, 134.560 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 227.364 και είχαν χάσει την ζωή τους 32.330 άνθρωποι ενώ 132.282 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 156 άνθρωποι και καταγράφηκαν 642 νέα κρούσματα. 2.278 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 640 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 9.269 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 51.051 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε κατά 23 κρούσματα. O αριθμός των νεκρών παρουσιάζει και πάλι μικρή μεταβολή: έχασαν την ζωή τους πέντε λιγότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 603 περισσότεροι από χθες,.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τεσσαρακοστή έκτη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι είναι σαφώς ελπιδοφόρο μήνυμα, το ότι οι εισαχθέντες στα νοσοκομεία είναι, πλέον, λιγότεροι από δέκα χιλιάδες.

19:00 - Πεντακόσια κομμωτήρια επαναλειτούργησαν στην Πάφο χωρίς προβλήματα

Πεντακόσια περίπου κομμωτήρια επαναλειτούργησαν σήμερα στην Πάφο, χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κομμωτών Πάφου, Γιώργο Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως σήμερα, μετά την ενεργοποίηση του σχεδιασμού για τη δεύτερη φάση χαλαρώσεων, έχουν τεθεί σε επαναλειτουργία κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και μασάζ.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες των κομμωτηρίων άρχισαν εδώ και μέρες τις προετοιμασίες τους πριν από την σημερινή επανέναρξη λειτουργίας τους.

Ενδεικτικά είπε πως ήδη οι κομμωτές και οι κομμώτριες εργάζονται φορώντας διπλή μάσκα, ενώ, σημείωσε, καταβάλλεται προσπάθεια να μην δημιουργείται συνωστισμός.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στα άλλα μέτρα που έχουν ληφθεί όπως είναι η αραίωση των καθισμάτων, τα αντισηπτικά και η χρήση μάσκας και γαντιών. Αποστείρωση, σημείωσε, γίνεται στους νιπτήρες και στα καθίσματα , ενώ οι πετσέτες είναι της μιας χρήσης.

Ο κ. Σοφοκλέους ανέφερε πως και οι ίδιοι πελάτες τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής. Επίσης στον χώρο του κομμωτηρίου δεν επιτρέπεται η αναμονή σε κανέναν πελάτη, ενώ έχουν αφαιρεθεί από τους χώρους των κομμωτηρίων όσα καθίσματα δεν χρησιμοποιούνται.

18:40 - Ανακοίνωση για δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορωνοϊό σε σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της Απόφασης του Υπουργικού Συμβούλιου για διεξαγωγή διαγνωστικών ελέγχων (tests) σχετικά με τη νόσο SARS-CοV-2, κινητές μονάδες συνεχίζουν δειγματοληπτικά τoυς ελέγχους σε εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό και μαθητές/μαθήτριες στα σχολεία.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί γύρω στις 4.000 έλεγχοι Παγκύπρια σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και Ιδιωτικά Σχολεία. Στα αποτελέσματα των τελευταίων 915 ελέγχων δεν συμπεριλαμβάνεται θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα των δειγματοληπτικών ελέγχων συνεχίζεται απρόσκοπτα με στόχο να πραγματοποιηθούν οι 20.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

18:30 - Ελλάδα: Δύο θάνατοι, μόλις τρία νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

3 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με το σύνολο των ασθενών Covid-19 να ανέρχεται πλέον 2.853 πολίτες. Από αυτούς 55% άνδρες, ενώ 612 κρούσματα κορωνοϊού σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.436 με ήδη γνωστό κρούσμα.

21 ασθενείς σε ΜΕΘ, λόγω κορωνοϊού
Σήμερα, 21 ασθενείς με κορωνοϊό παραμένουν διασωληνωμένοι, με ενδιάμεση ηλικία τα 72 έτη. Από αυτούς, 8 είναι γυναίκες, ενώ το 95,2% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Ως σήμερα, 98 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους από τον νέο κορωνοϊό, με τον αριθμό των θυμάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 168 συνολικά. 49 από τα θύματα ήταν γυναίκες, ενώ το σύνολο των νεκρών είχε ενδιάμεση ηλικία 76 έτη, ενώ ένα 94% αυτών εμφάνιζε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 144.078 κλινικά δείγματα.

18:25 - Πώς «χτύπησε» ο κορωνοϊός στην Κύπρο - Ηλικία, επαρχίες και φύλο

18:00 - 1 νέο κρούσμα στην Κύπρο από 2.647 εργαστηριακών εξετάσεων 

17:30 - Καταβολή επιδομάτων για τη δεύτερη περίοδο εφαρμογής των ειδικών σχεδίων

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι καταβλήθηκε σήμερα σε 36.500 δικαιούχους το Επίδομα Ειδικής Άδειας για Φροντίδα Παιδιών, το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας και το Ειδικό Επίδομα Αυτοτελώς Εργαζομένων για τη δεύτερη περίοδο εφαρμογής των Ειδικών Σχεδίων, δηλαδή από 13 Απριλίου μέχρι 12 Μαΐου 2020.

Θα ακολουθήσει εντός των επόμενων ημερών η καταβολή των Ειδικών Ανεργιακών Επιδομάτων για εργοδοτουμένους σε επιχειρήσεις που τελούσαν κατά την πιο πάνω περίοδο σε Μερική ή Πλήρη Αναστολή καθώς και το Ειδικό Επίδομα Στήριξης Ανέργων.

16:45 - 24 Μαΐου η πρώτη πτήση επιστροφής Κυπρίων φοιτητών στην Ελλάδα

16:00 - Ανοίγουν τα οδοφράγματα - Σε ποιους θα επιτρέπεται η διέλευση

15:15 - Κύπρος: Έτσι θα ανακοινώνονται πλέον τα νέα κρούσματα

13:30 - Κλιματιστικά και κορωνοϊός - Τι λέει η Κολιού

12:35 - Η λίστα 20 χωρών για άνοιγμα του τουρισμού στο μικροσκόπιο των επιδημιολόγων

12:30 - Στα 17 τα πρόσωπα με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού στο ΓΝ Λεμεσού

12:15 - Συζήτηση Προέδρου με το Συμβούλιο Οικονομίας, ενόψει νέου πλαισίου μέτρων που θα τεθεί στο επόμενο Υπουργικό

Μέτρα και κίνητρα που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμου ορίζοντα, συζητήθηκαν σε σημερινή σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντόνας, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για τις εισηγήσεις, τις προτάσεις των μελών του Συμβουλίου, στο πλαίσιο και της προετοιμασίας του νέου πλαισίου οικονομικών μέτρων από την Κυβέρνηση.

«Συζητήθηκαν μέτρα και κίνητρα, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμου ορίζοντα.
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαβούλευση με τα μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας, διότι, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία και ο σχεδιασμός του νέου πλαισίου μέτρων το οποίο θα υποβληθεί την ερχόμενη βδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σημειώνοντας ότι βρισκόταν όλη αυτή την περίοδο σε επαφή και συνεννόηση με το Συμβούλιο Οικονομίας.

12:00 - Τι δεν ανοίγει σήμερα στην Κύπρο (vid)

11:30 - Έτσι επέστρεψαν οι μαθητές σε Δημοτικά και Γυμνάσια (pics)

10:10 - Τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

10:00 - 17 πρόσωπα υπό διερεύνηση για κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

09:30 - Σε εξέλιξη η δειγματοληψία σε επιχειρήσεις με την έναρξη της 2ης φάσης χαλάρωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διενέργεια 10.000 δειγματοληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων σε εργαζόμενους σε κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και χώρους εστίασης, επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν σήμερα με την έναρξη της 2ης φάσης άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Η διεξαγωγή ελέγχων σε επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν με την 2η φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων άρχισε στις 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι 7.500 εργαστηριακές εξετάσεις απευθύνονται σε εργαζόμενους του τομέα εστίασης, και οι 2.500 εξετάσεις σε εργαζόμενους κομμωτηρίων/κουρείων/ινστιτούτων αισθητικής/κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ).

Οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εργαστήριο που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για διευθέτηση ραντεβού στο σημείο δειγματοληψίας που επιθυμούν.

09:00 - Κύπρος: Πρόστιμο και λουκέτο σε εργοτάξια - Δεν συμμορφώθηκαν

08:22 - ΥΠΟΙΚ: Θα προσφύγουμε στο ταμείο στήριξης πανδημίας του ΕΜΣ για κάλυψη δαπανών υγείας

H Κύπρος θα προσφύγει στο ταμείο στήριξης από την κρίση της πανδημίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) για άντληση φθηνής ρευστότητας με στόχο την κάλυψη των αυξημένων δαπανών υγείας λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.«Φυσικά θα αξιοποιηθεί ο ΕΜΣ για τις δαπάνες υγείας», δήλωσε ο κ. Πετρίδης στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκπομπής Science Hoaxes.Εξήγησε ότι θα πρέπει πρώτα να κοστολογηθούν οι δαπάνες υγείας που έχουν ήδη καταβληθεί ή θα καταβληθούν στη συνέχεια, όπως η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και τα διαγωνιστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι οι διαγνώσεις που έχουν γίνει για περιστατικά κορωνοϊού πλησιάζουν τις 90.000 από τις οποίες μεγάλο μέρος του κόστους έχει καταβληθεί από το κράτος.«Ο σκοπός είναι να κοστολογηθούν (οι δαπάνες) και να αντληθεί δανειοδότηση από τον ΕΜΣ με φθηνή ρευστότητα», είπε.

08:00 - Αρνητικοί οι οκτώ ασθενείς στην εξέταση covid- 19 στο ΓΝ Πάφου

07:50 - Τα κρούσματα μόλυνσης παγκοσμίως ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια, η Λατινική Αμερική νέο επίκεντρο της πανδημίας

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια παγκοσμίως χθες Τετάρτη, με τη Λατινική Αμερική να ξεπερνά την τελευταία εβδομάδα τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων καθημερινά.

Η εξάπλωση της πανδημίας μοιάζει να εισέρχεται σε νέα φάση, αφού αρχικά κορυφώθηκε στην Κίνα τον Φεβρουάριο πριν ακολουθήσουν ξεσπάσματα μεγάλης έκτασης σε χώρες της Ευρώπης και στις ΗΠΑ.

Η Λατινική Αμερική κατέγραψε περίπου το ένα τρίτο των 91.000 κρουσμάτων μόλυνσης αυτή την εβδομάδα.

Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ αναλογεί από ένα 20%.

07:45 - Είκοσι εννέα καταγγελίες για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων το τελευταίο 12ωρο

07:30 - Αν στείλεις sms σήμερα στο 8998 θα πάρεις αυτή την απάντηση (pic)

07:10 - Ξεπέρασαν τα 5 εκ οι ασθενείς με COVID-19 διεθνώς, σχεδόν 330,000 οι θάνατοι, ενώ πάνω από 2 εκ αποθεραπεύτηκαν

07:00 - Αίρονται από σήμερα όλοι οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών

06:50 - Επαναλειτουργούν μετά από δυο και πλέον μήνες Δημοτικά και Γυμνάσια με εφαρμογή αυστηρών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X