ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ανάμεσά μας υπάρχουν ασυμπτωματικοί» - Άλλα 16 κρούσματα σε μονάδα παραγωγής αρτοποιείου

Όλες οι εξελίξεις στο 24news

Υπό την σκιά του νέου κορωνοϊού, COVID-19, βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες η Κύπρος.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανήλθαν στα 695 , έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Tρίτης 14 Απριλίου, για 33 νέα κρούσματα, ενώ τα θύματα της πανδημίας είναι στους 12.


Κύπρος: Ντόρος με τα κρούσματα σε υπεραγορές - Τα ονόματα και οι απολυμάνσεις


Η μάχη της ιχνηλάτησης συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να συγκρατηθεί η εξάπλωση, ενώ οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν προς τους πολίτες να περιοριστούν στο σπίτι τους ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Την ίδια ώρα ξεκίνησε το Σάββατο (11/4) η δειγματοληψία σε 20,000 εργαζόμενους του ιδιωτικού, δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και της Εθνικής Φρουράς. Η δειγματοληψία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες πραγματοποιείται σε παγκύπρια βάση, σε συνεργασία με ιδιωτικά εργαστήρια που πληρούν τα κριτήρια που έχει καθορίσει το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να καθορίσει τα επόμενα βήματα των αρμοδίων.

Να σημειωθεί ότι την παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου των μέτρων που έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί για περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (8/4) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έλαβε νωρίτερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όλες οι εξελίξεις στο 24news:

21:20 - Θα έσπαζαν την καραντίνα παραδίδοντας το Άγιο Φως σε σπίτια - Τους τράβηξαν... αυτί

20:45 - Στις 422 οι δειγματοληψίες από το προσωπικό του ΟΚΥπΥ για COVID-19, στις 963 στο σύνολο

20:30 - Δεν υπήρξε νέο κρούσμα κορωνοϊού σήμερα στα κατεχόμενα σύμφωνα με τους ελέγχους

20:22 - Δύο εξιτήρια δόθηκαν σήμερα από το Νοσοκομείο Αναφοράς

19:48 - Τέσσερις ασθενείς στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου εκ των οποίων μια εισήχθη το απόγευμα

19:32 - Για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και μέτρα που έχουν ληφθεί συζήτησαν σε τηλεδιάσκεψη Υπ. Παιδείας της ΕΕ

19:11 - Στις 117 οι καταγγελίες της Αστυνομίας παγκύπρια το τελευταίο 12ωρο για παραβίαση του διατάγματος

19:00 - Έτσι διαμορφώθηκε η καμπύλη κρουσμάτων στην Κύπρο (Πίνακες)

18:50 - 21 άτομα έπαιζαν ποδόσφαιρο στη Λεμεσό - Τους βγήκε... ξινό

18:30 - Συνολικά 23 άτομα που μπορεί να έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

18:00 - 33 νέα κρούσματα στην Κύπρο - Άλλα 16 κρούσματα σε μονάδα παραγωγής αρτοποιείου

Ανάμεσα μας υπάρχουν ασυμπτωματικοί και ο καθένας από εμάς είναι δυνητικό κρούσμα, δήλωσε ο Λεόντιος Κωστρίκκης. Αρκετοί μολύνθηκαν διότι δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα σημείωσε ο ίδιος.

17:29 - Γιατί ορισμένοι έχουν κορωνοϊό αλλά κανένα σύμπτωμα

17:00 - Συνέρχεται στις 17.00 αύριο εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφίσει κατ΄επείγοντα νομοθετήματα

Συνέρχεται εκτάκτως στις 17.00 την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής με ημερήσια διάταξη που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που αφορά τα τέλη Εμπορικής Ναυτιλίας και πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου για τροποποίηση του περί εταιρειών νόμου, ώστε να ανασταλεί μέχρι την 28η Ιανουαρίου 2021 η νομοθεσία για την επιβολή προστίμου και τις άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις προς τις εταιρείες που δεν υπέβαλαν στην προβλεπόμενη προθεσμία στον Έφορο Εταιρειών τις προβλεπόμενες εκ του νόμου ετήσιες εκθέσεις τους.Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθούν ώστε να ψηφιστούν με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος νομοσχέδιο του Υπουργείου Γεωργίας, για τροποποίηση της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία και ευημερία των ζώων ώστε να επιτρέπεται η σφαγή αμνοεριφίων με θρησκευτικούς λατρευτικούς τύπους όπως Kosher και το νομοσχέδιο για την παράταση στην έναρξη επιβολής επιβαρύνσεων επί των οφειλομένων τελών στα αποχετευτικά.Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής δυνατόν να τεθούν και άλλα νομοθετήματα για ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς της συνεδρίας της Ολομέλειας θα προηγηθεί συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

16:30 - Καρούσος: Θα επαναπατρίζονται 2.000 άτομα κάθε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο

Ξεκινά εντός της Μεγάλης Εβδομάδας μαζικά ο επαναπατρισμός Κυπρίων πολιτών, με στόχο να φτάσει στα μέσα της επόμενης εβδομάδας τον αριθμό των 2.000 ατόμων, που αντιστοιχεί στη μέγιστη χωρητικότητα των δωματίων καραντίνας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος.Ο σχεδιασμός θα συνεχίζεται, στη βάση των διαθέσιμων κλινών για καραντίνα, είπε, προσθέτοντας ότι θα επαναπατρίζονται κατά μέσο όρο 2.000 άτομα κάθε δύο εβδομάδες. Οι πτήσεις επαναπατρισμού ξεκινούν από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.Ο κ. Καρούσος διευκρίνισε ότι όσοι επαναπατρίζονται θα επιβαρύνονται πλέον με το κόστος του εισιτηρίου. Αρκετοί από όσους εμπίπτουν στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων έχουν ήδη επιστρέψει, είπε και σημείωσε ότι στις επόμενες 15 με 20 ημέρες θα επαναπατριστεί το πρώτο κύμα, σύμφωνα με τις προτιμήσεις που έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών.Συνολικά, ανέφερε, 1.971 άτομα έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να επαναπατριστούν μεταξύ 15 και 30 Απριλίου. Από αυτούς οι 758 είναι φοιτητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι σε προπαρασκευαστικά προγράμματα (Foundation Courses) ή είναι πρωτοετείς.

16:00 - Όλοι... τεστ στο Υφυπουργείο Τουρισμού - Εντοπίστηκε κρούσμα

15:35 - Την αξιοποίηση της καλοκαιρινής περιόδου για διεκπεραίωση υποθέσεων, αποφάσισε το Ανώτατο

Την αξιοποίηση του χρόνου των δικαστικών διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου ούτως ώστε να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις που καθυστέρησαν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο, σε σημερινή συνεδρίασή του και υπό το φως των συνθηκών που επικρατούν ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού, εξέτασε τρόπους παραγωγικότερης λειτουργίας των Δικαστηρίων.Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Ανώτατο αποφάσισε όπως, "αναλόγως και των εξελίξεων που θα προκύψουν σε σχέση με την πανδημία, καταρτιστεί πρόγραμμα εκδίκασης επιπρόσθετων υποθέσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο και τα Πρωτόδικα Δικαστήρια για το μήνα Μάϊο και όπως αξιοποιηθεί ο χρόνος των δικαστικών διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου, ούτως ώστε να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις που καθυστέρησαν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο".

15:30 - Περδίος: Εκτακτο πλάνο δράσης με εφαρμογή από Ιούλιο και δυνατότητα αλλαγής χρονοδιαγραμμάτων

Ένα ευέλικτο έκτακτο πλάνο δράσης για τον τουρισμό για το 2020, που έχει τη δυνατότητα να μεταθέτει τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του ανάλογα και με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού και το οποίο έχει ως πρώτο σενάριο ότι η Κύπρος θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες της τον Ιούλιο, έχει καταρτίσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Σάββα Περδίο.Ταυτόχρονα, ο κ. Περδίος αναφέρει μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ΚΥΠΕ ότι ξεκίνησε ήδη οπτικοακουστική καμπάνια κυρίως στο εξωτερικό και ότι μετά το Πάσχα ξεκινά κύκλος επαφών με αεροπορικές εταιρείες και οργανωτές ταξιδίων, ενώ Απρίλιο και Μάιο θα δοθεί επιχορήγηση προς πολιτιστικούς φορείς και θα εκπονηθούν σχέδια ψηφιακής εκπαίδευσης του προσωπικού της τουριστικής βιομηχανίας και ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού.

15:15 - Ιατρικές προμήθειες στην Κύπρο έστειλαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν ένα αεροσκάφος, που μεταφέρει 8 τόνους ιατρικών προμηθειών στην Κύπρο, ενισχύοντας περίπου 10.000 επαγγελματίες υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων WAM, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών στην Κύπρο Sultan Ahmed Ghanem Al Suwaidi δήλωσε ότι «η παροχή βοήθειας σε χώρες που επηρεάζονται από τον COVID-19 αποτελεί ανθρωπιστική υποχρέωση για όλες τις χώρες, καθώς η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης».«Αυτή η βοήθεια είναι ένα από τα πολλά φορτία που έχουν αποστείλει τα ΗΑΕ από την αρχή της κρίσης σε πληγείσες χώρες, επιπροσθέτως της συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ΠΟΥ, ώστε να υπάρξει μια πιο ισχυρή παγκόσμια αντίδραση στην εξάπλωση του ιού» συμπλήρωσε.

15:10 - Ο Τ/κ επιχειρηματίας που δώρισε μάσκες στο Υπ. Υγείας αλλά του απαγορεύεται να δωρίσει και στα κατεχόμενα

14:55 - Ευχαριστίες ΠΙΣ προς εταιρείες για την παροχή εξοπλισμού

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και η ιατρική οικογένεια της Κύπρου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους για τη γενναιόδωρη προσφορά της Medochemie, ως προς την εξασφάλιση επαρκούς και ολοκληρωμένου εξοπλισμού προστασίας και ασφάλειας, στον αγώνα αντιμετώπισης της εξελισσόμενης πανδημίας Covid-19.

Η στήριξη της Medochemie αναδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει όλους στην εταιρεία. Ταυτόχρονα, η προσφορά δείχνει μια ανθρώπινη προσέγγιση, ιδιαίτερα σε καιρούς κατά τους οποίους η υγεία πολιτών και επαγγελματιών υγείας δοκιμάζεται σκληρά, αναφέρεται σε δελτίο τύπου του ΠΙΣ.

14:45 - Συνολικά 21 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Συνολικά 21 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Από τα 21 άτομα που νοσηλεύονται, δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σήμερα δόθηκαν τρία εξιτήρια, ενώ χθες δόθηκαν πέντε, σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης, ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ άρχισε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου η δειγματοληψία για κορωνοϊό στο προσωπικό του Νοσηλευτηρίου, στο πλαίσιο των εργαστηριακών εξετάσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το Υπουργείο Υγείας.

14:35 - Υπουργός Εργασίας: 20.500 εργαζόμενοι έλαβαν σήμερα το επίδομα

14:25 - Σε καραντίνα σε ξενοδοχεία παραμένουν 400 πρόσωπα

Γύρω στα 400 πρόσωπα παραμένουν μέχρι στιγμής σε καραντίνα σε δωμάτια ξενοδοχείων που έχουν δεσμευθεί γι αυτόν τον σκοπό, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Συνολικά υπάρχουν 17 περίπου ξενοδοχεία που επιστρατεύτηκαν για λόγους καραντίνας σε όλες τις πόλεις.

Από την αρχή της πανδημίας διέμεναν σε ξενοδοχεία χίλια διακόσια άτομα, τα οποία σταδιακά μειώθηκαν στα 400.

Στα ξενοδοχεία όπου υπάρχει καραντίνα, τηρούνται αυστηρά όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προστασίας με την επίβλεψη ανδρών της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαμένοντες σε αυτά τα ξενοδοχεία πειθαρχούν στις οδηγίες που δίνονται, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποια μεμονωμένα περιστατικά ανυπακοής στο αρχικό στάδιο της καραντίνας.

Τα άτομα αυτά μένουν στα δωμάτια τους επί 24ωρου βάσεως και το φαγητό τούς διανέμεται έξω από την πόρτα του δωματίου τους.

Στα ξενοδοχεία βρίσκονται και λειτουργοί των ιατρικών υπηρεσιών για περίπτωση ανάγκης.

14:20 - ΓΝ Λεμεσού: Ένας ακόμη διασωληνωμένος ασθενής

13:50 - ΠΟΥ: «Δεν έχουμε ακόμα την κορύφωση» - Καθυστερεί το εμβόλιο

13:37 - Περδίος: Εκτακτο πλάνο δράσης με εφαρμογή από Ιούλιο και δυνατότητα αλλαγής χρονοδιαγραμμάτων

Ένα ευέλικτο έκτακτο πλάνο δράσης για τον τουρισμό για το 2020, που έχει τη δυνατότητα να μεταθέτει τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής του ανάλογα και με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού και το οποίο έχει ως πρώτο σενάριο ότι η Κύπρος θα δεχθεί τους πρώτους τουρίστες της τον Ιούλιο, έχει καταρτίσει το Υφυπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Σάββα Περδίο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Περδίος αναφέρει μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης του στο ΚΥΠΕ ότι ξεκίνησε ήδη οπτικοακουστική καμπάνια κυρίως στο εξωτερικό και ότι μετά το Πάσχα ξεκινά κύκλος επαφών με αεροπορικές εταιρείες και οργανωτές ταξιδίων, ενώ Απρίλιο και Μάιο θα δοθεί επιχορήγηση προς πολιτιστικούς φορείς και θα εκπονηθούν σχέδια ψηφιακής εκπαίδευσης του προσωπικού της τουριστικής βιομηχανίας και ότι τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού.

Παράλληλα τονίζει ότι είναι πλέον μονόδρομος η νέα εθνική στρατηγική τουρισμού και η ανάγκη να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές στο τουριστικό προϊόν της Κύπρου «αν θέλουμε να πετύχουμε την οποιαδήποτε μερική ανάκαμψη του τουρισμού το 2021». Σημειώνει ότι για φέτος αναμένεται, στην καλύτερη περίπτωση, μείωση στις αφίξεις κατά τουλάχιστον 60% ή κατά 1,5 εκατομμύριο, ενώ η ανάκαμψη αναμένεται στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια.

13:25 - Νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, αύριο, 15 Απριλίου, στις 9.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

13:21 - Έχουμε λιγότερες εισαγωγές ασθενών που δίνουν ανάσα στο σύστημα υγείας, λέει η Καθ. Ε. Χριστάκη

Αυτό που παρατηρείται αυτή την στιγμή και είναι ενθαρρυντικό είναι ότι έχουμε λιγότερες εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία, έχουμε λιγότερους ασθενείς που νοσηλεύονται και το κυριότερο λιγότερους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γεγονός που δίνει ανάσα στο σύστημα υγείας, είπε στο ΚΥΠΕ το μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου Ειρήνη Χριστάκη.
 
«Αυτά δίνουν σίγουρα και μια ανάσα στο σύστημα υγείας και σίγουρα αυτό θα είναι και μια προϋπόθεση έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε απόφαση για χαλάρωση των μέτρων γιατί μην ξεχνάτε θα πρέπει σε εκείνη την φάση που θα πάρουμε την απόφαση για την χαλάρωση των μέτρων, να είναι έτοιμο και το σύστημα υγείας να δεχθεί πιθανά νέα περιστατικά, τα οποία κάποια από αυτά μπορεί να είναι και βαριά», επεσήμανε.
 
Ανέφερε ότι η όλη κατάσταση βαίνει ικανοποιητικά. «Αυτή την στιγμή βλέπουμε ότι έχουμε μια καθημερινή μείωση του αριθμού των θετικών περιστατικών. Είχαμε βέβαια χθες, περισσότερα κρούσματα λόγω του ότι έγιναν και επιπλέον δειγματοληπτικοί έλεγχοι αλλά δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτό γιατί δεν ξεφεύγει πολύ από τον αριθμό των θετικών περιστατικών των προηγούμενων ημερών», επεσήμανε.

12:50 - Δωρεά αναπνευστήρων για εξοπλισμό νέας ΜΕΘ Νοσοκομείου Λευκωσίας

Στη δωρεά 19 αναπνευστήρων, αξίας €568.476, ώστε να εξοπλιστεί η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που αναμένεται να λειτουργήσει τον ερχόμενο μήνα προχώρησε η εταιρεία Exness, στην οποία ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εκφράζει τις ευχαριστίες του.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΟΚΥπΥ αναφέρει ότι η εταιρεία Exness στέκεται αρωγός στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης του ιού στην Κύπρο, ενισχύοντας το έργο των δημόσιων νοσηλευτηρίων, που καλούνται να σηκώσουν το μεγάλο μέρος της αντιμετώπισης των περιστατικών COVID-19.

12:45 - Επαναπατρισμός Κυπρίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων στη Δημοκρατία από διάφορες χώρες του εξωτερικού – πτήση από Λονδίνο

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνουν ότι, στο πλαίσιο του επαναπατρισμού κυπρίων πολιτών και νόμιμα διαμενόντων στην Κυπριακή Δημοκρατία, θα αφιχθούν σήμερα 116 Κύπριοι, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό με την πτήση της AEGEAN AIRLINES που φθάνει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 17:00.

Κάποιοι από τους πιο πάνω επιβάτες είναι φοιτητές οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ενώ κάποιοι άλλοι είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό όπου είχαν μεταβεί για επαγγελματικούς ή ιατρικούς ή προσωπικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι η πτήση από τo Λονδίνο στην Λάρνακα είναι προσφορά της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES και του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που παραχώρησε τα καύσιμα για τη διενέργεια της εν λόγω πτήσης και η Κυβέρνηση επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια και τις δύο εταιρείες για την ευγενή προσφορά τους.

12:30 - Υποβάλλεται σε τεστ η ηγεσία ΟΚΥπΥ που συμμετείχε σε σύσκεψη με στέλεχος ΓΝ Πάφου

Σε δειγματοληψία για τη διενέργεια διαγνωστικής εξέτασης για κορωνοϊό, έχουν υποβληθεί όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη με το στέλεχος του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, συμπεριλαμβανομένων και των αξιωματούχων του ΟΚΥπΥ, μετά τη διάγνωση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μελετάται το ενδεχόμενο οι επαφές των αξιωματούχων με τα επαρχιακά Νοσοκομεία να γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης μετά από αυτή την εξέλιξη.

Στο μεταξύ, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΓΝ Λεμεσού το στέλεχος του Νοσοκομείου Πάφου. Χθες διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός μετά το σχετικό τεστ στον κορωνοϊό. Νωρίτερα παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και υψηλό πυρετό και ως εκ τούτου κρίθηκε αναγκαίο να παραμείνει στο ΓΝ Λεμεσού για περαιτέρω νοσηλεία.

Σημειώνεται πως το στέλεχος του ΓΝ Πάφου βρισκόταν 14 μέρες σε περιορισμό επέστρεψε πίσω στα καθήκοντα του στις 6 Απριλίου, ενώ στη συνέχεια, δύο μέρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΓΝ Πάφου στην παρουσία και αξιωματούχων του ΟΚΥπΥ.

Σήμερα μετά την εξέλιξη αυτή, όλοι όσοι συμμετείχαν στην σύσκεψη περιλαμβανομένου του πρόεδρου του ΟΚΥπΥ Μάριου Παναγίδη και του Εκτελεστικού Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Χρίστη Λοϊζίδη υποβλήθηκαν το πρωί σε τεστ για να διαφανεί εάν έχουν προσβληθεί από το ιό ή όχι.

12:25 - Συνολικά 23 ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού νοσηλεύονται στο ΓΝ Λάρνακας

Συνολικά 23 άνθρωποι, ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού νοσηλεύονται σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τα ύποπτα κρούσματα νοσηλεύονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Χθες εντοπίστηκαν στο δημόσιο Νοσηλευτήριο δύο νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού που αφορούν ένα επαγγελματία υγείας και ένας ασθενή του Νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ, χθες 74 πρόσωπα από το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου έδωσαν δείγμα για κορωνοϊό, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Εξάλλου μετά την επιβεβαίωση ότι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας, κρίθηκε σκόπιμο, για λόγους δημόσιας υγείας, όπως η δειγματοληψία διενεργηθεί σε όλο το προσωπικό του Νοσηλευτηρίου.

Σημειώνεται ότι στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου νοσηλεύονται συνολικά 18 άτομα ως ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

12:05 - «Όσοι πέρασαν από φούρνο και υπεραγορά που επιμολύνθηκαν, να εξεταστούν»

11:52 - Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τρόφιμα, λέει στο ΚΥΠΕ ο Αν. Προϊστάμενος Υγειονομικών

Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα τρόφιμα, ούτε μεταφέρεται μέσω των τροφίμων, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Ηρόδοτος Ηροδότου.

Κληθείς, με αφορμή τα 12 κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε υποστατικό της εταιρείας Φούρνων Ζόρπα, να αναφέρει τους κινδύνους που πιθανόν να ελλοχεύουν από τα προϊόντα, ο κ. Ηροδότου ανέφερε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων και άλλες ευρωπαϊκές αρχές, «τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι σήμερα αναφέρουν ότι ο ιός δεν μεταδίδεται με τα τρόφιμα» και ότι «κατά τη διάρκεια της πέψης η πρωτεΐνη του ιού καταστρέφεται».

Δεν υπάρχουν αναφορές ότι άνθρωποι έχουν μολυνθεί μέσω της κατανάλωσης τροφίμων

Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχουν περιπτώσεις, οι οποίες να έχουν δείξει ότι άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον νέο τύπο κορωνοϊού με άλλο τρόπο, όπως μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων ή μέσω επαφής με μολυσμένα αντικείμενα, ωστόσο, σημείωσε πως «πρέπει να τηρούνται αυστηρά οι γενικοί κανόνες καθημερινής υγιεινής, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, καθώς και οι κανόνες υγιεινής κατά τοΝ χειρισμό των τροφίμων».

11:35 - Ο Γ. Εισαγγελέας σχολιάζει στο ΚΥΠΕ την έρευνα κατά Μόρφου

Το περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία σε εκκλησία της Περιστερώνας και τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου ως επίσης και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αποκοπές στο δημόσιο, κλήθηκε να σχολιάσει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης.

Όσον αφορά στο θέμα της Θείας Λειτουργίας και των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Κληρίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έχει αρχίσει αστυνομική ποινική διερεύνηση, οπότε θα αναμένουμε να συμπληρωθούν οι ανακρίσεις και να μας σταλεί για μελέτη και κρίση ως προς το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων από οποιαδήποτε εμπλεκόμενα πρόσωπα».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε χθες οδηγίες για να διερευνηθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε αδικήματα κατά παράβασης του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα από πλευράς του Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφυτου κατά τη προχθεσινή Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, σε Ιερό Ναό της Κοινότητας Περιστερώνας.

Όσον αφορά στο θέμα των αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο κ. Κληρίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «ενώ είναι πάντα επιτρεπτή και καλοδεχούμενη οποιαδήποτε διαφωνία και κριτική δικαστικών αποφάσεων, αυτές θα πρέπει να περιορίζονται στη νομική πτυχή και όχι να εκτρέπονται σε χαρακτηρισμούς και υπονοούμενα».

11:35 - Κύπρος: Κρούσματα σε επιχειρήσεις - Επίσημη θέση Υπουργείου Υγείας

10:55 - Κρούσματα στην υπεραγορά Άλφα Μέγα - Επίσημη ενημέρωση

10:33 - Στους 101 οι νεκροί στηn Ελλάδα - Κατέληξε 96χρονη στο ΝΙΜΤΣ

Μία γυναίκα 96 ετών, που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ κατέληξε το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας.

Πρόκειται για την 101η νεκρή από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Kατά τη χθεσινή ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ήταν μέχρι χθες 2.145.

10:17 - Χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας ζητούν από δικαιούχους επιδομάτων για διόρθωση στοιχείων οι Τράπεζες

Ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου και τα μέλη του καλούν το κοινό να αξιοποιήσει τα ηλεκτρονικά κανάλια επικοινωνίας με τις τράπεζες ή και να εξασφαλίσει τηλεφωνικώς πληροφορίες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες διαδικασίες για διόρθωση των στοιχείων τους και να λάβουν έγκαιρα την έκτακτη οικονομική στήριξη.

10:11 - Αποστέλλεται η βοήθεια στους εγκλωβισμένους εν μέσω περιορισμών από ψευδοκράτος, συνοδεύει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Προχωρά η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εγκλωβισμένους και επανεγκατασταθέντες στα μαρωνίτικα χωριά και στην Καρπασία, υπό το φως των περιορισμών που επιβλήθηκαν για μια εβδομάδα από την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα. Τη βοήθεια ανέλαβαν να μεταφέρουν αυτή την εβδομάδα οι αρχές του ψευδοκράτους, συνοδεία της ειρηνευτικής δύναμης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, μεταφέρονται τρόφιμα και φάρμακα στον Κορμακίτη, ενώ τη Μεγάλη Τετάρτη αποστέλλονται φάρμακα και επιταγές στα χωριά της Καρπασίας.

Όσον αφορά τα μαρωνίτικα χωριά, ο κ. Φωτίου είπε ότι η αποστολή της βοήθειας γίνεται στη βάση των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στα κατεχόμενα την περασμένη εβδομάδα.

Ως εκ τούτου, τρόφιμα και φάρμακα θα μεταφερθούν από τις ελεύθερες περιοχές στο οδόφραγμα, όπου θα παραληφθούν από τις «αρχές» του ψευδοκράτους και συνοδεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα μεταφερθούν στον Κορμακίτη.

Με παρόμοιο τρόπο θα γίνει η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, στην Καρπασία όπου αποστέλλονται φάρμακα, γάλα και παιδικές τροφές, συνέχισε ο κ. Φωτίου. Μαζί με τα είδη πρώτης ανάγκης θα σταλούν και οι επιταγές που αφορούν τα επιδόματα Μαρτίου και Απριλίου, όπως, επίσης, οι συντάξεις των δικαιούχων.

ΡΙζοκάρπασο, Αγία Τριάδα και Γιαλούσα τελούν ακόμη υπό το καθεστώς καραντίνας και όπως είπε ο κ. Φωτίου, η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ότι τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανακοινωθεί η άρση των μέτρων.

09:40 - Τρεις πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις μεταφέρουν επιβάτες σε Κύπρο και εξωτερικό

Δύο αφίξεις και μία αναχώρηση από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας πραγματοποιούνται σήμερα, μεταφέροντας επιβάτες από και προς την Κύπρο, που εγκλωβίστηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα γύρω στις 10 το πρωί αναμένεται να απογειωθεί πτήση της Cyprus Airways για την Αθήνα, η οποία θα μεταφέρει 75 περίπου επιβάτες.

Από την Αθήνα αναμένεται να προσγειωθεί γύρω στις 14.20 το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Λάρνακας πτήση της Cyprus Airways από την Αθήνα, μεταφέροντας 120 περίπου επιβάτες.

Εξάλλου πτήση της Aegean Airways από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 17 το απόγευμα, μεταφέροντας 116 περίπου επιβάτες.

Σημειώνεται ότι με τις συγκεκριμένες πτήσεις επιστρέφουν στην Κύπρο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό όπου είχαν μεταβεί για επαγγελματικούς, προσωπικούς ή ιατρικούς λόγους και φοιτητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

09:20 - Εγιναν ήδη 548 δειγματοληψίες σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό νοσηλευτηρίων

Συνολικά 548 διαγνωστικές εξετάσεις για κορωνοϊό διενεργήθηκαν το τελευταίο διήμερο σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό των δημοσίων νοσηλευτηρίων στο πλαίσιο μέτρων για αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), Πάμπος Χαριλάου, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα ξεκινούν οι δειγματοληψίες και στα νοσοκομεία Πάφου και Αμμοχώστου.

Σημειώνεται ότι ο ΟΚΥπΥ ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων κορωνοϊού, η οποία αφορά 6.500 χιλιάδες επαγγελματίες υγείας, αλλά και προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, στο πλαίσιο των 20.000 ελέγχων, που πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε εργαζόμενους.

Χθες λήφθηκαν συνολικά 272 δείγματα

Όπως ανέφερε ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαριλάου, χθες λήφθηκαν συνολικά 272 δείγματα, εκ των οποίων τα 120 αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, τα 78 το Μακάρειο Νοσοκομείο και τα 74 το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Εξάλλου, πρόσθεσε ότι σήμερα αρχίζουν οι δειγματοληψίες και στα νοσοκομεία Πάφου και Αμμοχώστου, συμπληρώνοντας ότι από σήμερα οι δειγματοληψίες θα γίνονται παράλληλα σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαριλάου είπε ότι παρόλο που στα νοσηλευτήρια Πάφου και Αμμοχώστου, λόγω των κρουσμάτων που είχαν σε προσωπικό, έχουν γίνει εξετάσεις το προηγούμενο διάστημα, εντούτοις, πρόσθεσε πως «οι εξετάσεις και σε αυτά τα νοσηλευτήρια θα επαναληφθούν».

Την Κυριακή 276 διαγνωστικές εξετάσεις

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Κυριακή έγιναν συνολικά 276 διαγνωστικές εξετάσεις για κορωνοϊό σε επαγγελματίες υγείας και προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων και πιο συγκεκριμένα 249 δείγματα λήφθηκαν από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και 27 από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Οι δειγματοληψίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 10 μέρες.

09:05 - Διαγνωστικά τεστ για όλους τους κατοίκους των Κουκλιών και χορηγία στους φοιτητές

Την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό ανακοινώνει το Κ.Σ. Κουκλιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κοινοτικής αρχής Κουκλιών , σε συνεδρία που έγινε με τηλεδιάσκεψη ενέκρινε την διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό για όλους τους κατοίκους.

Το κόστος θα αναλάβει εξολοκλήρου το κοινοτικό συμβούλιο Κοικλιών, το οποίο ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την Επαρχιακή Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ το Κοινοτικό Συμβούλιο Κουκλιών σε συνεργασία με το σύνδεσμο Κοινοτικού Εθελοντισμού Κουκλιών αποφάσισαν να χορηγήσουν τους φοιτητές της κοινότητας με το ποσό των 600 ευρώ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κοινοτάρχης Μιχάλης Νικολάου πρόκειται για προσφορά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού με στόχο να στηριχθούν εμπράκτως οι οικογένειές τους.

Το Κ.Σ. Κουκλιών κάλεσε τους δικαιούχους να προσέλθουν στα γραφεία του Κοινοτικού συμβουλίου Κουκλιών από αύριο Τετάρτη προκειμένου να παραλάβουν τις επιταγές τους.

09:00 - Κύπρος: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τον Ζορπά - Σε ποιο υποκατάστημα

08:30 - Αύξηση των ασθενών της Μον. Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου και αναγκαιότητα η στέγαση της σε μεγαλύτερο χώρο

Δύο νέοι ασθενείς σε διάστημα δέκα ημερών, προστέθηκαν στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου , σύμφωνα με τον Διευθυντή του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Πάφου δρα Λάκη Γιουκκά, σημειώνοντας πως η λειτουργία της Μονάδας Αιμοκάθαρσης συνεχίζεται κανονικά όπως και πριν την κρίση της πανδημίας .

Ήδη, είπε ο δρα Γιουκκάς, άρχισαν να βλέπουν και ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων, αναφέροντας ενδεικτικά, πως ο αριθμός των ασθενών συνεχώς αυξάνεται, αφού σχεδόν κάθε δύο εβδομάδες ένας νέος ασθενής εισάγεται στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο δρα. Γιουκκάς ανέφερε πως λόγω του ότι αυξάνεται ο αριθμός της Μονάδας Αιμοκάθαρσης επιβάλλεται η στέγαση της Μονάδας σε μεγαλύτερο χώρο με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝ Πάφου για την ανέγερση της νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης είχε ληφθεί απόφαση λίγο πριν την κρίση της πανδημίας και μετά από μια τεράστια προσπάθεια πολλών χρόνων που καταβλήθηκε .

Στην λήψη δε της απόφασης , σημαντική ήταν η συμβολή του ιδίου του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου, που από την πρώτη στιγμή της επίσκεψης του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπως είπε, έθεσε στην προτεραιότητα του, την δημιουργία νέας Μονάδας Αιμοκάθαρσης, των Συνδέσμων Νεφροπαθών, της Διοίκησης του Νοσοκομείου Πάφου, των βουλευτών της Πάφου, των ΜΜΕ.

Ο Δρ Γιουκκάς σημείωσε πως εάν και αναρτήθηκε η πρόθεση της προκήρυξης των προσφορών για επτά φορές από το Τμήμα Δημοσίων Έργων εντούτοις η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει παρόλες τις διευθετήσεις που έγιναν από πλευράς του Υπουργείου Υγείας και του ΟΚΥπΥ.

Ευχήθηκε επίσης όπως οι διαδικασίες προχωρήσουν τάχιστα , ώστε η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης να τεθεί σε λειτουργία και να είναι έτοιμη να δεχτεί τους ασθενείς της που σήμερα «ταλαιπωρούνται» στην σημερινή Μονάδα λόγω στενότητας χώρου.

Σε σχέση με το προσωπικό της Μονάδας ο δρα Γιουκάς είπε πως είναι επανδρωμένο με τον προστατευτικό εξοπλισμό και προσέρχεται στη Μονάδα Αιμοκάθαρσης με ειδικές στολές ωσάν να διαχειρίζονται, όπως είπε, θετικό κρούσμα κορωνοϊού. 

07:50 - Άρχισε η ιχνηλάτηση των επαφών στελέχους του ΓΝ Πάφου που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό

Ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών στελέχους του ΓΝ Πάφου μετά την επιβεβαίωση ότι εντοπίστηκε θετικός. Το στέλεχος του ΓΝ Πάφου παρουσίασε πυρετό και πνευμονία και ακολούθως μετέβη στο ΓΝ Λεμεσού όπου και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σημειώνεται πως το στέλεχος του ΓΝ Πάφου , είχε επιστρέψει τη Δευτέρα 6 Απριλίου μετά από δεκατέσσερις ημέρες περιορισμού , λόγω επαφής. Όπως ο ίδιος είχε αναφέρει, είχε υποβληθεί και σε δεύτερο τεστ για τον κορωνοϊο πριν επιστρέψει στα καθήκοντα του και ήταν αρνητικό, όπως και το πρώτο και πως ήταν καλά στην υγεία του.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη 8 Απριλίου το κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου επισκέφτηκαν ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ Μάριος Παναγίδης και ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρίστης Λοϊζίδης.

Στο μεταξύ δύο νέους ασθενείς δέχτηκε χτες το Κέντρο Βραχείας Νοσηλείας- Κέντρο Διαλογής του ΓΝ Πάφου σύμφωνα με πληροφορίες από τη διεύθυνση του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για δύο ασθενείς ηλικίας 41 και 43 ετών, που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και κρατήθηκαν για νοσηλεία στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου.

Επίσης χτες, πήραν εξιτήριο από το Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών άλλοι τρεις δύο ασθενείς. Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άντρα, όλοι ηλικιωμένοι.

Μέχρι αυτή την ώρα, στον Θάλαμο Υπόπτων Περιστατικών νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς, οι δύο που μεταφέρθηκαν χτες, καθώς και ένας 88χρονος, που εισήχθη προχθές, όπως και ένας 68χρονος με αναπνευστικά προβλήματα.

07:45 - Συμμορφώνονται οι περισσότεροι - Πόσους κατάγγειλαν το τελευταίο 12ωρο

Σε συνολικά 48 καταγγελίες οδηγών και πεζών προέβη η Αστυνομία, παγκύπρια το τελευταίο 12ωρο, στο πλαίσιο ελέγχων της για εφαρμογή του διατάγματος της Κυβέρνησης σε σχέση με την απαγόρευση των αχρείαστων μετακινήσεων.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας, παγκύπρια οι καταγγελίες ήταν αποτέλεσμα των 4.212 ελέγχων οδηγών και πεζών που πραγματοποίησε παγκύπρια η Αστυνομία από τις 6.00 το απόγευμα της 13ης Απριλίου μέχρι τις 6.00 σήμερα το πρωί. Έγιναν, επίσης, 768 έλεγχοι υποστατικών, χωρίς να υπάρξει καταγγελία. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

07:15 - Νέα Υόρκη: Ακόμη τρεις Κύπριοι έχασαν την ζωή τους από τον κορωνοϊό

07:10 - Στους 117.752 οι νεκροί σε όλον τον κόσμο, σχεδόν 1,9 εκατομμύριο τα κρούσματα

Στους 117.752 ανέρχονται οι νεκροί από την πανδημία του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 22.00 τη Δευτέρα (ώρα Κύπρου) είχαν καταγραφεί 1.889.410 κρούσματα σε 193 χώρες και εδάφη. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση